Telecentras. 4G ryšio WiMAX tinklas dengia jau penkis Lietuvos miestus  (0)

AB Lietuvos radijo ir televizijos centras (Telecentras), diegiantis mūsų šalyje ketvirtos kartos (4G) ryšio WiMAX tinklą, šia technologija paremto interneto MEZON paslaugas pradėjo teikti jau penktame Lietuvos mieste – Kaune.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Plačiajuostis WiMAX ryšio tinklas iš karto tapo sparčiausiai besiplečiančiu telekomunikacijų tinklu Lietuvoje, o pati technologija ypač vertinama už greitaveikos galimybes (iki 10 Mb/s) ir patikimumą“, – sako Telecentro techninės plėtros direktorius Gediminas Būdvytis.

Pasak jo, Telecentras aktyviai veržiasi į belaidžio interneto rinką, naujus klientus pritraukdamas pažangiausiais pasaulyje technologiniais sprendimais ir lanksčia rinkodara.

„Sparčiai diegdami WiMAX ryšį mes siekiame, kad belaidžio interneto MEZON paslaugos kuo greičiau būtų prieinamos visiems mūsų šalies gyventojams ir kad šiuo moderniu ryšiu būtų galima naudotis visiškai nevaržomai. Išskirtinį dėmesį skirsime verslo sektoriui. Įmonėms ruošiame itin naudingas bendradarbiavimo sąlygas teikiant kokybiškas ir konkurencingas paslaugas bei siūlant novatoriškus sprendimus“, – teigia G. Būdvytis.

Techninės plėtros direktorius įsitikinęs, kad naujos kartos 4G ryšys Lietuvai atneš įvairiapusės naudos, o šiuo ryšiu paremtos paslaugos bus labai populiarios. Tą įrodo ir dideli lankytojų srautai tinklalapyje www.mezon.lt, daugybė telefonu ir elektroniniu paštu gaunamų pasiteiravimų tiek apie WiMAX technologijos galimybes, tiek ir apie belaidį internetą MEZON.

4G ryšio tinklą WiMAX Telecentras diegia bendradarbiaudamas su pasaulio telekomunikacijų gamybos lydere Korėjos įmone „Samsung Electronics”.

Lietuvoje viešintis „Samsung Electronics“ atstovas, WiMAX technologijų skyriaus viceprezidentas Džeimsas Čoi (James Choi) mano, kad pažangiausias duomenų perdavimo tinklas atvers daug naujų galimybių Lietuvos vartotojams, ir netrukus pasirodys įvairių paslaugų verslui, švietimui, viešam ir privačiam sektoriui.

„Telecentro pasiruošimas įgyvendinti šį stambaus masto projektą labai geras. WiMAX ryšio bazinės stotys diegiamos neįtikėtinai sparčiai, o tai itin svarbu užtikrinant ekonominį projekto efektyvumą. Aukšta Lietuvos bendrovės inžinierių kvalifikacija ir glaudus mūsų komandų bendradarbiavimas lemia puikius techninius rezultatus“, – sako Džeimsas Čoi.

Anot jo, Telecentro specialistų profesionalumo ir kūrybiškumo dėka 4G internetas MEZON lanksčiai pritaikomos individualiems sprendimams įgyvendinti: belaidis MEZON buvo naudojamas Vilniuje vykusių NATO Parlamentinės asamblėjos susitikimų metu, sėkmingai buvo pritaikytas garso transliacijoms Taizė renginiuose, užtikrino tiesiogines vaizdo transliacijas per Prezidento rinkimus.

Pažangusis internetas nuo kovo pradžios veikia Vilniuje, balandį komercinės MEZON paslaugos pasiekė Panevėžį ir Nidą, nuo gegužės vidurio jos teikiamos Šiauliuose. Planuojama, kad 2010-ųjų pabaigoje WiMAX ryšys veiks visoje šalyje.

Pirmaisiais komercinės veiklos metais Telecentras planuoja pritraukti dešimtis tūkstančių interneto MEZON klientų. Įdiegus 4G ryšį visoje Lietuvos teritorijoje, tikimasi dar didesnio vartotojų skaičiaus augimo.

AB Lietuvos radijo ir televizijos centras (Telecentras) – 50 metų Lietuvos telekomunikacijų rinkoje veikianti bendrovė, turinti ilgametę patirtį radijo ir televizijos programų siuntimo ir perdavimo srityje. Įmonė teikia kompleksines telekomunikacijų, IT ir TV paslaugas, nuo 2004 m. – ir skaitmeninės antžeminės televizijos (DVB-T) programų siuntimo paslaugą. 2009 m. kovo pradžioje bendrovė pasiūlė rinkai 4G ryšiu WiMAX paremtą internetą MEZON. Technologiniai WiMAX pajėgumai atvėrė belaidžio ryšio galimybes kur kas platesniam vartotojų ratui ir suteikė galimybę naudotis didelės spartos (iki 10 Mb/s) patikimu ir saugiu duomenų perdavimo ryšiu.

„Samsung Electronics Co., Ltd“ yra pasaulinė puslaidininkių, telekomunikacijų, skaitmeninio turinio ir skaitmeninių konvergencijos technologijų lyderė. 2007 metų konsoliduotos kompanijos pajamos siekė 105 mlrd. JAV dolerių. "Samsung Electronics" dirba apie 150 tūkst. žmonių 134 biuruose 62 šalyse. Vienas sparčiausiai augančių pasaulinių prekės ženklų "Samsung Electronics" yra pirmaujanti skaitmeninių televizorių, atminties lustų, mobiliųjų telefonų, skystųjų kristalų ekranų gamintoja.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)

Susijusios žymos: