Savo mokinių saugumu vasarą rūpinosi 300 Rytų regiono mokyklų  (0)

300 Rytų Lietuvos regiono mokyklų aktyviai dalyvavo Rytų skirstomųjų tinklų (RST) organizuotame saugaus elgesio su elektra konkurse. Tai bendrovės vykdomo edukacinio projekto „ElektroMagija“ dalis.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Mokyklų susidomėjimas parodė, kad bandymas praktiniais interaktyviais žaidimais ir kūrybinėmis užduotimis įtvirtinti mokinių žinias apie saugų elgesį su elektra pasiteisina, todėl projektas yra vystomas ir toliau.

„Testą internete ir kūrybinę užduotį atliko 300 Rytų Lietuvos regiono mokyklų iš 500 – tai didžiulis pasiekimas. Tačiau žadame nesustoti ir ateityje į savo projektą stengtis įtraukti visas šio regiono mokyklas“, – sakė Arvydas Tarasevičius, RST generalinis direktorius.

Specialų „ElektroMagijos“ konkursą bendrovė rengė bendradarbiaudama su Vilniaus universiteto Fizikos fakulteto studentų mokslo draugijos ir Lietuvos medicinos studentų asociacijos atstovais. Pirmą kartą organizuotame konkurse pagrindinį prizą – pramoginę-edukacinę pamoką apie elektrą – laimėjo dešimt Rytų Lietuvos mokyklų. Į jas vyko būsimi fizikos ekspertai, medikai bei RST specialistai. „ElektroMagijos“ komanda apie elektrą ne tik pasakojo, bet ir rodė jaunimui ypač įdomius eksperimentus.

„Džiaugiamės, kad konkurse dalyvavusių mokyklų apklausa parodė, kad pedagogai palankiai vertina tokius edukacinius projektus vaikams kaip „ElektroMagija“. Akivaizdu, kad originaliu būdu pateikiama informacija apie elektrą ir saugų elgesį su ja vaikams yra puikus mokyklose gaunamų žinių pasikartojimo ir įtvirtinimo metodas. Todėl ir toliau aktyviai bendradarbiausime su projekto partneriais bei pedagogais, kad šis projektas sėkmingai gyvuotų ir nelaimingų atsitikimų, kai nuo elektros nukenčia vaikai, tik mažėtų“, – sakė A. Tarasevičius.

Siekiant, kad mokiniai ir vasarą lankytųsi „ElektroMagijos“ svetainėje ir mokytųsi saugaus elgesio su elektra, neseniai ji buvo papildyta nauju žaidimu-testu. Žaidime vizualizuotos kasdienės su elektros vartojimu susijusios pavojingos situacijos. Atsirado ir nauja svetainės skiltis „Taupi elektra“, mokanti vaikus kaip racionaliai naudoti elektros energiją. Savo saugaus elgesio su elektra žinias mokiniai gali gilinti ir žaisdami interaktyvius žaidimus „Elektrinės invazija“, „Eelktrinė atmintis“ bei „Neklaužadų namas“.

Svetainę kūrusios bendrovės „Edukacinės sistemos“ vadovas Mantas Kavaliauskas teigia, kad kol kas Lietuvoje kompiuteriniai žaidimai kaip mokomoji priemonė nėra tokie populiarūs kaip užsienyje. „Toks mokymosi būdas labai rezultatyvus – kai žinios pateikiamos trumpai, aiškiai, yra gausiai iliustruotos ir reikalauja interaktyvumo, jos geriau įsimenamos. Vis vien mokiniai žaidžia kompiuterinius žaidimus, tad geriau jau jie būna lavinamieji ir teikia naudos“, – teigė M. Kavaliauskas.

Rudenį „ElektroMagijos“ svetainę planuojama papildyti nauja informacine skiltimi „Švari elektra“ apie alternatyviuosius elektros energijos šaltinius, o mokytojams parengti mokomąjį informacinį paketą apie elektrą ir su ja susijusius pavojus. Mokiniams sugrįžus į mokyklas vėl bus organizuojamas konkursas, kurio prizas – interaktyvios fizikų bei medikų pamokos apie saugų elgesį su magiška, bet pavojinga elektra.

Apie Rytų skirstomuosius tinklus
AB Rytų skirstomieji tinklai (RST) įkurta 2001 m. reorganizavus AB „Lietuvos energija“. Šiuo metu RST aptarnauja per 750 tūkst. klientų 34,8 tūkst. kv. km Lietuvos teritorijoje: Vilniaus, Panevėžio, Alytaus ir Utenos apskrityse bei dalyje Kauno ir Marijampolės apskričių. RST įmonių grupei priklauso antrinės įmonės UAB „Elektros tinklo paslaugos“, UAB „Rytra“ ir UAB „Tetas“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)