“Visa Europe” remia kovą su vaikų išnaudojimu  (0)

„Visa Europe“ pratęsė bendradarbiavimą su Vaikų išnaudojimo ir apsaugos internete centru (VIAIC) – Didžiosios Britanijos organizacija, kuri kovoja su vaikų seksualiniu išnaudojimu.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

VIAIC šiuo metu yra viena žymiausių pasaulyje vaikų apsaugos agentūrų, kuri padėjo išardyti arba sutrikdyti 166 pedofilijos tinklų darbą ir nuo išnaudojimo išgelbėjo 350 vaikų. „Visa Europe“ yra viena iš VIAIC įkūrėjų ir jo darbą remia ir finansiškai, ir suteikdama galimybę bendrauti su patyrusiais sukčiavimo prevencijos, teisės ir finansinių mokėjimo sistemų sričių specialistais. 

Ateinančius dvejus metus „Visa Europe“ rems du pagrindinius VIAIC projektus. Projekto „Manai, kad žinai“ tikslas yra šviesti vaikus, jaunus žmonės bei jų tėvus ar globėjus apie pavojus su kuriais vaikai gali susidurti naršydami internete ar naudodamiesi mobiliosiomis technologijomis. Antrojo projekto tikslas - šviesti ir mokyti gyventojus tų šalių, kuriose yra įsikūrę nusikaltėlių, platinančių su vaikų seksualiniu išnaudojimu susijusią medžiagą, centrai.

„Mes džiaugiamės VIAIC tęstine veikla, kuri yra gyvybiškai svarbi kovoje su vaikų seksualiniu išnaudojimu. „Visa“ laikosi tvirtos pozicijos dėl vaikų išnaudojimo komerciniais tikslais. Mes draudžiame mūsų produktus naudoti sandoriams, kurių metu įsigyjama su vaikų išnaudojimu susijusi medžiaga. 2001 m. „Visa“ įvedė taisykles, kurios neleidžia Visa kortelėmis atsiskaityti interneto svetainėse, kuriose, įtariama, yra prekiaujama minėto pobūdžio medžiaga. Taip pat, „Visa“ naudoja vadinamąją „voro“ paieškos technologiją, kuri naršo internete, ieško jame „Visa“ logotipo ir analizuoja, kokio pobūdžio svetainėje šis logotipas patalpintas“,- teigia „Visa Europe“ Vykdomoji viceprezidentė Valerie Dias.

„VIAIC renka, keičiasi informacija ir išvadas pateikia visuomenei, teisėsaugos bei valdžios institucijoms, verslo atstovams. Mes manome, kad šis bendradarbiavimas yra ypatingai svarbus norint įgyti naujų žinių, patirties, padėti susekti nusikaltėlius ir apsaugoti pažeidžiamiausius,“ – tikina V.Dias.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)

Susijusios žymos: