„Siemens“ dovana operos gerbėjams – tiesioginė „Tristano ir Izoldos“ transliacija internetu  (0)

Šių metų rugpjūčio 9–ąją iš pasaulinio garso Vokietijos operos teatro „Festspielhaus“ „Siemens“ tiesiogiai transliuos R. Wagner operą „Tristanas ir Izolda“. Operos gerbėjai transliaciją galės stebėti Bairoito (Vokietija) Festplatz aikštėje specialiai pastatytame 90 kvadratinių metrų ekrane, o neturintys galimybės apsilankyti renginyje – internetu.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Operos festivalis, prieinamas plačiajai visuomenei – kompozitoriaus Richard Wagner svajonė, kurią išpildė Bairoito festivalio organizatorė, R. Wagner proanūkė Katharina Wagner kartu su „Siemens“. Bairoito festivalis jau daugiau negu 100 metų sukviečia aistringiausius operos gerbėjus, kurie kiekvienais metais specialiai festivaliui pastatytame operos teatre mėgaujasi R. Wagner operomis. 1865–ųjų liepos 10 d. pirmą kartą atliktą operą „Tristanas ir Izolda“ šiais metais galės stebėti viso pasaulio operos gerbėjai.

„Džiaugiamės galėdami padėti festivalio organizatoriams pasaulinei auditorijai pristatyti aukščiausios kokybės kultūrinį renginį. Smagu, kad naujausios technologijos pasitarnauja ne tik pramonės inovacijų kūrimui, bet ir kultūros sklaidai visame pasaulyje“, – teigia „Siemens“ prezidentas ir generalinis direktorius Peter Löscher.

Tiesioginę operos transliaciją bus galima stebėti rugpjūčio 9–ąją dieną, sekmadienį, nuo 15 iki 21 val. Lietuvos laiku „Siemens“ interneto portale adresu www.siemens.com/festspielnacht. Priklausomai nuo interneto tiekėjo ir kompiuterio įrangos, vartotojai galės pasirinkti vieną iš trijų skirtingų vaizdo rezoliucijų. Be to, atlikimo metu žiūrovai galės matyti subtitrus vokiečių kalba. Tiesioginė transliacija bus apmokestinta 15 eurų, todėl žiūrovai galės ja mėgautis ne tik realiu laiku, bet taip pat turės galimybę peržiūrėti operą dar kartą per kitas dvi savaites.

Apie „Siemens“

Tarptautinė technologijų ir inovacijų kompanija „Siemens“ AG kuria ir diegia sprendimus energijos, pramonės, sveikatos priežiūros bei IT srityse. Finansiniais 2008 m. „Siemens“ pajamos iš tęstinės veiklos sudarė 77,327 mlrd. eurų, o grynasis pelnas – 5,866 mlrd. eurų. „Siemens“ įkurta 1847 m., jos pagrindiniai biurai yra Berlyne ir Miunchene (Vokietija). Kompanijos sprendimai žinomi daugiau nei 190 šalių. Kompanijoje dirba apie 430 tūkst. darbuotojų. Lietuvoje įsteigtoje UAB „Siemens“ dirba daugiau nei 100 darbuotojų. Daugiau informacijos: www.siemens.com, www.siemens.lt.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)

Susijusios žymos: