„Omnitel“ ragina reglamentuoti nuotolinį darbą  (2)

Nuo šiol mobiliųjų telekomunikacijų bendrovės „Omnitel“ biuro darbuotojai, esant reikalui, naudodamiesi mobiliosiomis technologijomis, galės dirbti nuotoliniu būdu, pavyzdžiui, iš namų. Bendrovė tai įformino savo vidaus dokumentuose bei kreipėsi į Vyriausybę, ragindama nuotolinį darbą aiškiau reglamentuoti teisės aktuose.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

 „Sparčiai besivystančios technologijos leidžia keisti nusistovėjusias darbo formas ir suteikti darbuotojui galimybę rinktis, kur jam patogiau atlikti užduotis. Tai naudinga abiem pusėms, nes mažėja transporto kaštai, efektyviau išnaudojamas darbo laikas, didėja darbuotojo produktyvumas bei orientacija į darbo rezultatus. Be to, patrauklios darbo sąlygos padeda įmonei pritraukti geriausius darbuotojus,“ – sakė vienu geidžiamiausių darbdavių pripažintos bendrovės „Omnitel“ prezidentas Antanas Zabulis.      

A.Zabulio nuomone, aiškesnis nuotolinio darbo apibrėžimas Lietuvos teisės aktuose paskatintų daugiau įmonių taikyti šią praktiką ir duotų impulsą teigiamiems poslinkiams visuomenėje. Pirmiausiai, į darbuotoją būtų pažvelgta kaip į atsakingą asmenybę, galinčią pasiekti rezultatų be nuolatinės priežiūros, be to, nuotolinis darbas leistų darbuotojui lanksčiau derinti darbą su laisvalaikiu, daugiau laiko praleisti su šeima. Tokią darbo formą darbdaviai galėtų naudoti kaip vieną iš darbuotojų motyvavimo priemonių, nes suteiktų darbuotojui daugiau laisvės valdyti dienotvarkę pagal savo poreikius.

Nuotolinio darbo galimybė padėtų sutaupyti ir valstybei, pavyzdžiui, per „Sodros“ išmokas, kai sergančiam vaikui slaugyti tėvai neimtų nedarbingumo pažymėjimo.

Šiuo metu nuotoliniam darbui artimiausia darbo organizavimo forma, reglamentuojama Lietuvos Respublikos teisės aktuose, yra „namudinis“ darbas, tačiau toks reglamentavimas neatspindi technologinės pažangos, leidžiančios atlikti darbuotojui pavestą darbą iš įvairių vietų, esančių ne darbdavio patalpose.

 Įmonės vidaus dokumentuose reglamentuota nuotolinio darbo galimybe „Omnitel“ rekomendavo darbuotojams pasinaudoti kūrybiniam, analitiniam darbui ar esant šeimos aplinkybėms.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (2)

Susijusios žymos: