"Microsoft" naujoves jungia galimybės dirbti patogiau, mobiliau ir saugiau  (0)

Informacinių technologijų bendrovė „Microsoft“ per ateinančius mėnesius pristatys rinkai iškart kelias naujoves – operacinę sistemą „Windows 7”, serverius „Windows Server“ bei „Microsoft Exchange Server 2010”, taip pat biuro programų rinkinį „Microsoft Office 2010”. Visi nauji produktai padės vartotojams taupyti laiką ir resursus, atlikti užduotis patogiau ir greičiau.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Daug naujų galimybių bus pasiūlyta mobilių įtaisų vartotojams, nauji sprendimai taip pat užtikrins didesnį duomenų saugumą. Kaip teigia bendrovės „Microsoft Lietuva“ vadovas Mindaugas Glodas, nauji produktai parengti atsižvelgiant į  augantį poreikį aukštesniam darbo našumui ir vis didėjančią personalinio kompiuterio reikšmę privačiame gyvenime.  „Šiuo metu dauguma verslo ir valstybinių įmonių ieško būdų efektyviau organizuoti veiklą, maksimaliai išnaudoti programinės įrangos sprendimus, todėl mes pasiūlysime iš karto kelis produktus, padedančius pasiekti minėtų tikslų,“ – pasakoja „Microsoft Lietuva“ vadovas. M.Glodo teigimu, daug naujovių parengta ir namų vartotojams, kurie kompiuterį aktyviai naudoja pramogai ir bendravimui.

„Windows 7“ namų vartotojams padės patogiau pramogauti ir keistis duomenimis

Jau šių metų spalio 22-ąją vartotojus pasieks nauja operacinė sistema „Windows 7”. Kaip teigia bendrovės „Microsoft Lietuva“ „Windows“ produktų grupės rinkodaros vadovas Vytautas Tamošaitis, nuo šiol vartotojai galės greičiau ir patogiau pramogauti, naršyti internete, keistis vaizdais, muzika ar filmais.  „Device Stage“ sistema leis vartotojams viename lange valdyti mobiliuosius telefonus, vaizdo kameras, muzikos grotuvus ir kitą skaitmeninę įrangą. „Windows Live Essential“ pateiks būtiniausias priemones naudojimuisi elektroniniu paštu, bendravimui tekstinėmis žinutėmis, nuotraukų redagavimui. Duomenys, kuriuos vartotojai tvarkys „Windows Live Essential“ pagalba, bus pasiekiami iš bet kurio pasaulio taško net neturint asmeninio kompiuterio.

Pasak V.Tamošaičio, net neturėdami specifinių žinių vartotojai vedlio principu nesunkiai galės į bendrą tinklą (angl. „Home group“) sujungti visus namuose esančius kompiuterius, tai palengvins keitimąsi ir naudojimąsi duomenimis.

Operacinė sistema palaikys ir daugiataškiam lietimui jautrius (angl. „Multi-Touch“) prietaisus, kurių pagalba galima naršyti internete, kataloguose, valdyti media centrą.  Trumpesnis reakcijos laikas į vartotojo komandas (angl. „Responsiveness“) ne tik leis greičiau atlikti užduotis, bet ir prailgins kompiuterio baterijos veikimo laiką. Taip pat svarbu, kad visos tvarkyklės (angl. „Driver“), sukurtos ankstesnės operacinės sistemos „Windows Vista“ pagrindu, veiks ir įdiegus „Windows 7”.

Su „Windows 7” atsiras dar daugiau galimybių personalizuoti savo kompiuterį – ekranų vaizdus ir temas specialiai naujai operacinei sistemai kūrė profesionalūs menininkai, todėl net skirtingų skonių vartotojai turės iš ko pasirinkti.

Naujoji naršyklė “Internet Explorer 8“ veiks sparčiau ir intuityviau

Su nauja operacine sistema vartotojai gaus ir naršyklę „Internet Explorer 8”, veikiančią greičiau, saugiau ir patogiau. Daugelyje dažnai lankomų puslapių veiks „spartintuvai“ (angl., „Accelerators“), intuityviai siūlantys su paieškos objektu susijusią informaciją – pvz., žemėlapius, straipsnius Vikipedijoje, informacinės tarnybos „118“ arba portalo „klase.lt“ turimus duomenis. Naudojantis šia naršykle galima užsiprenumeruoti atskiras temas ir skaityti pasirinktų svetainių naujienas neapsilankant jose. Šios funkcijos taupo vartotojų laiką ir naudojamus resursus.

Taupymo sprendimai verslui ir viešajam sektoriui 

Verslo įmonėms naujoji operacinė sistema palengvins IT infrastruktūros priežiūrą, padidins duomenų saugumą ir supaprastins kasdienių paslaugų atlikimą. Atsižvelgiant į tai, kad įmonių darbuotojams tenka vis dažniau keliauti, itin daug naujovių parengta mobilių įtaisų vartotojams. Tiesioginės prieigos funkcija (angl. „Direct Access“) leis vartotojams bet kurioje interneto ryšį turinčioje vietoje dirbti taip pat patogiai, kaip ir biure. Daugelis funkcijų veiks automatiškai arba intuityviai siūlys vartotojams patogius pasirinkimus. Patobulinta paieškos funkcija leis greičiau rasti reikiamą informaciją.

Nauja operacinė sistema daug funkcijų atliks automatiškai, dėl to sumažės vartotojų kreipimųsi skaičius į administratorius, o ir likusiais atvejais kylančias problemas jie galės išspręsti lengviau ir greičiau.

Griežtesnė duomenų apsauga 

Operacinėje sistemoje naudojama „BitLocker to Go“ technologija leis griežčiau reglamentuoti informacijos naudojimą, užkoduoti informaciją tiek standžiajame kompiuterio diske, tiek nešiojamose laikmenose. Šios technologijos pagalba galima uždrausti kopijuoti konfidencialius duomenis į nešiojamas laikmenas, arba galima leisti perkelti juos tik į užkoduotas atmintines. „AppLocker“ technologija leis patogiau reglamentuoti, kokių programų darbuotojai negali diegti įmonės kompiuteriuose.

Didesnis tarpusavio suderinamumas ir patogesnis naudojimasis

Š.m. lapkričio 19 d. „Microsoft“ pristatys verslui skirtą operacinę sistemą „Windows 7“,  taip pat serverius „Windows Server“ bei  „Microsoft Exchange Server 2010”, o  ateinančiais metais - biuro programų paketą „Microsoft Office 2010”.  Kaip teigia bendrovės „Microsoft Lietuva“ atstovai, naujos operacinės sistemos, serverio ir biuro programų rinkinio pristatymas vienu metu užtikrins jų tarpusavio suderinamumą ir patogų naudojimąsi.

Daugiau informacijos apie „Windows 7” rasite: http://www.microsoft.com/lietuva/windows/windows-7/default.aspx;  apie kitus bendrovės „Microsoft“ produktus: http://www.microsoft.com

Apie „Microsoft“:

1975 metais įkurta korporacija „Microsoft“ (Nasdaq „MSFT“) yra pasaulinė programinės įrangos, IT paslaugų ir sprendimų, padedančių efektyviau išnaudoti asmenines bei verslo galimybes, lyderė. 2003 metais Lietuvoje įsteigtas vietinis korporacijos padalinys – UAB „Microsoft Lietuva“, kuris organizuoja programinės įrangos platinimą ir įgyvendina infrastruktūrinius IT projektus valstybiniame sektoriuje bei visų dydžių verslo įmonėse. „Microsoft Lietuva“ taip pat aktyviai vykdo socialiai atsakingas programas, bendradarbiaudama su Lietuvos Švietimo ir mokslo ministerija, aljansu „Langas į ateitį“ bei neįgaliųjų asociacijomis ir draugijomis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)

Susijusios žymos: