„Kaspersky“ gins nuo virusų „Apple“ kompiuterius  (0)

Pasaulinė kompiuterių apsaugos sprendimų kūrėja „Kaspersky Lab.“ išleido „Apple Mac“ kompiuteriams skirtą antivirusinę programinę įrangą. Kompanija teigia apsaugosianti „Mac“ vartotojus nuo visų rūšių kompiuterių kenkėjų, kurių kasdien sukuriama apie 30 tūkstančių.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Nors „Mac“ operacines sistemas atakuoja mažiau kenkėjų, tačiau per pastaruosius dvejus metus pavojų  žymiai padaugėjo. Tai susiję su „Mac“ populiarėjimu – šios sistemos pardavimai pasaulinėje rinkoje siekia beveik 5 procentus. Sistema pakankamai išplito, kad būtų įdomi kompiuterių nusikaltėliams, – įsitikinęs „Kaspersky Lab.“ programinės įrangos platintojo „Atviros informacinės sistemos“ projektų vadovas Andrius Šaveiko. – Todėl „Kaspersky“ sukūrė programą „Kaspersky Anti-Virus for Mac“ su kuria „Apple“ vartotojai gauna visapusę apsaugą nuo kompiuterių kenkėjų“.

Skaičiuojama, kad šiuo metu siaučia apie 200 naujų tik „Mac“ kompiuteriams skirtų kenkėjų. Nors „Apple“ kompiuteriuose yra įdiegta paties gamintojo sukurta antivirusinė programinė įranga, ji apsaugo tik nuo kelių iš šių kenkėjų. Pavyzdžiui, ji geba aptikti vos 2 iš 20 tarp „Apple“ vartotojų plintančių Trojos arklių.

„Dažnai klaidingai manoma, kad patekę į kompiuterį virusai turi tikslą apsunkinti ir sulėtinti darbą kompiuteriu. Tačiau tai buvo pirmykščių virusų bruožai. Dauguma šiuolaikinių kenkėjų  veikia nepastebimai, nes siekia kuo ilgiau šnipinėti ir vogti konfidencialią informaciją iš vartotojų – nuskaityti prisijungimų prie el. bankininkystės sistemų kodus ir slaptažodžius, kreditinių kortelių duomenis, – perspėja A. Šaveiko. – Tikėtina, kad dalis „Apple“ kompiuterių jau yra užkrėsti, tik jų vartotojai to nežino“.

„Kaspersky Anti-Virus for Mac” programa apsaugos „Apple“ kompiuterių vartotojus nuo visų žinomų kirminų, virusų, Trojos arklių ir kitų daugiau nei 20 mln. kenkėjų, atakuojančių ne tik „Mac“, bet ir  „Windows“ bei „Linux“ operacines sistemas. Naujasis „Kaspersky“ produktas pasižymi „Kaspersky Internet Security 2010” technologijomis, kurios leidžia patikrinti kompiuterį nuo virusų per rekordiškai trumpą laiką, taip pat naudoja ypatingai mažai kompiuterių resursų, todėl veikia itin sparčiai. Lietuvoje prekyboje „Kaspersky Anti-Virus for Mac” turėtų pasirodyti per artimiausias dvi savaites ir bus platinamas tik per elektroninės prekybos partnerius, kurių vienas didžiausių – Pigu.lt el. parduotuvė.

Apie bendrovę „Atviros informacinės sistemos“

2004-aisiais įkurta UAB „Atviros informacinės sistemos“ (AIS) yra oficialus ir vienintelis „Kaspersky Lab.“ atstovas Lietuvoje. Be „Kaspersky Lab.“, AIS taip pat yra oficialus “Bitdefender“, „GDATA“ ir „ABBYY“ atstovai Lietuvoje. Bendrovė platina produkciją per partnerius, nemokamai teikia konsultacijas vartotojams telefonu ir el. paštu. AIS produktus platina visi pagrindiniai IT prekių pardavėjai ir verslo partneriai – „Topo Centras“, „Gera Kaina“ „Baltnetos komunikacijos“, „Komparsa“, “Alna Intelligence“, „Blue Bridge“ ir kitos kompanijos.

Apie „Kaspersky Lab.“

„Kaspersky Lab.“ yra pagrindinė apsaugos nuo žalingos programinės įrangos, įsilaužėlių atakų ir elektroninio pašto šiukšlių sistemų kūrėja ir informacinės apsaugos gamintoja. „Kaspersky Lab.“ apsaugo klientus nuo IT grėsmių ir leidžia sumažinti informacijos praradimo lygį iki minimumo. „Kaspersky Lab.“ kompanija įkurta 1997 metais kaip tarptautinė informacijos apsaugos programinės įrangos gamintoja. „Kaspersky Lab.“ pagrindinis ofisas yra Maskvoje, Rusijoje ir daug regioninių ofisų yra skirtingose šalyse: Prancūzijoje, Vokietijoje, Didžiojoje Britanijoje, Lenkijoje, Japonijoje. Kinijoje, Rumunijoje, JAV ir t.t. Taip pat „Kaspersky Lab.“ turi virš 500 globalių partnerių. Daugiau informacijos apie „Kaspersky Lab.“ gamintoją rasite: www.kaspersky.lt

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)