Ekologiška kosmetika: kaip ją pasigaminti?  (0)

Iš švarių, ekologiškų produktų pagaminta gydomoji kosmetika yra sveikesnė ir akivaizdžiai brangesnė. O juk ir šioje kosmetikoje nėra nieko stebuklingo - tik natūralios gamtos vaisiai, augalai, mineralai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tad kodėl nesutaupius, ir kremo, balzamo ar kaukės nepasigaminus pačiai? Tuo labiau, kad pasigaminta kosmetika bus žymiai efektyvesnė, mat tenkins individualius tavo kūno ir sielos poreikius, spręs ne masines, o specifines, dažniausiai individualaus gyvenimo būdo ir artimiausios aplinkos įtakojamas tavo odos problemas.

Juk čia ingredientus rinksies tu pati, pagal tai, kokius simptomus nori spręsti ar kokių įgauti.

O gal dar abejoji augalų energija žmogui? Nuo seniausių laikų gyvąją gamtą stebėjo ir jos vaisiais protingai naudojosi ne tik gražuolės Egipto žemės moterys ar išmintingosios graikės, bet ir mūsų senelės, prosenelės, patirtį nešančios nuo žolininkių - vaidilučių laikų. Tuo tarpu natūralumo išsiilgusios šiuolaikinės moterys tik atranda nepralenkiamą ir nepakartojamą natūralių augalų galią šeimos narių nuotaikai, sveikatai ir grožiui, jausmams ir protui. Deja, dauguma mūsų į senolių išmintį atsigręžia ne iš džiaugsmo, o bėdai ištikus… Pasirodo, cheminės medžiagos, konservantai ar kiti dirbtiniai priedai ne tik nepadeda mums įveikti sveikatos ar grožio bėdų, bet dažnai sukelia alergijas, sustiprina ligą ar įtakoja kitų - mistinių ligų atsiradimą. O juk vilties ne tik pasveikti, bet ir nesusirgti, tiek kūniškai, tiek dvasiškai, mes semiamės ne iš kur kitur, o iš švarios gamtos, todėl kasmet planuojame atostogas prie jūros ar kalnų, pasitaikius progai lekiame prie ežerų, į sodybas, ir taip vertiname nuo medžio nusiskintą vaisių ar sugautą žuvį.

Lietuvoje taip pat daugėja besidominčiųjų natūraliais, ypač „pasidaryk pats” būdais pagydyti ir puoselėti kūno bei sielos grožį. Tą rodo ir ekologiškų įmonių kataloge „www.ekometras.lt” augantis su tuo susijusių įstaigų, parduotuvių, mokymo namų skaičius. Natūralių aromatų internetinės parduotuvės „AromaNatural” įkūrėja ir vadovė Monika Karvelienė jau daugiau nei 5 metus savo šeimą stiprina ir gražina iš skirtingų rūšių aliejų susimaišytais eleksyrais. Monika maloniai sutiko ir su ekonaujienų skaitytojais pasidalinti savo mėgstamiausiu šaltuoju metų laiku grožio receptu.

Kadangi žiemą oda būna sausesnė nei vasarą, reikalaujanti daugiau priežiūros ir maitinimo, šiuo metu Monika rekomenduoja naudoti sviestus: taukmedį, kakavą. Grynu taukmedžiu galima teptis labiausiai išsausėjusias kūno vietas, taip pat jį galima naudoti kaip apsauginę priemonę nuo šalčio prieš einant į lauką, tinka ir vaikams. Galite pačios pasidaryti puikų apsauginį lūpų balzamą. Jums reikės: 2 g. taukmedžio sviesto (100 g -16 Lt), 2 g. kakavos sviesto (100 g -16,50 Lt), 4 ml. jojobos (50 ml-12 Lt) ar kito skysto aliejaus ir 2 g. bičių vaško (20 g -2,75 Lt).

Gamybos procesas: 1) karšto vandens vonelėje ištirpinat vašką, sviestus, supilat skystus aliejus ir viską gerai išmaišote. 2) Iškeliate iš karšto vandens vonelės, atvėsinate iki kūno temperatūros ir priededate eterinių aliejų, pvz. 3 lašus apelsinų.( Galima nedėti eterinių arba juos dėti pagal norimą poveikį. Pvz. kaip apsaugą nuo lūpų pūslelinės galima naudoti manukos ea).3) Supilate į norimą induką.

Monikos internetinėje parduotuvėlėje „AromaNatural” galite įsigyti aliejus, eterinius aliejus, gėlių vandenis arba kitaip dar vadinamus - hidrolatus, gėlių vašką. Čia galite rasti ir Lietuvos moterų dar tik atrandamą priemonę odai puoselėti - naudingųjų augalų, uogų miltelius odai maitinti, drėkinti, atstatyti.

Sėkmės eksperimentuose!

Parengė ekonaujienos.lt

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Ekonaujienos.lt
Ekonaujienos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)