Saugesnio interneto akademijoje – paskaitos apie asmeninės informacijos apsaugą  (0)

Turą per Lietuvą antradienį pradėjo antrus metus iš eilės vykstanti Saugesnio interneto akademija. Švietimo ir mokslo ministerijos, Švietimo Informacinių technologijų centro, Ryšių reguliavimo tarnybos ir TEO LT, AB organizuojamos akademijos lektoriai dvylikoje miestų moksleiviams ir jų tėveliams TEOBUSE pasakos apie būdus išvengti aktualiausių interneto grėsmių – asmeninių duomenų vagysčių, virusų ir virtualių patyčių.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Didžiausias dėmesys akademijoje šiemet bus skiriamas asmeninės informacijos – socialiniuose tinkluose publikuojamų nuotraukų, videoįrašų ir kitų duomenų – apsaugai. Akademija organizuojama Saugesnio interneto dienos proga, kuri minima daugiau nei 60 šalių visame pasaulyje. TEO Korporatyvinės komunikacijos skyriaus direktoriaus Valdo Kaminsko teigimu, internetui tapus bene kiekvieno moksleivio mokslų ir laisvalaikio dalimi, itin svarbu suteikti jiems žinių apie galimas grėsmes ir būdus jų išvengti. „Asmeninės informacijos apsauga tapo itin aktuali išpopuliarėjus socialiniams tinklams, kuriais, kaip rodo praktika, gali pasinaudoti ne tik bičiuliai, tačiau ir piktavaliai asmenys“, – teigė V. Kaminskas Registruoti moksleivių klases į Saugesnio interneto akademiją mokytojai gali tinklalapyje www.draugiskasintenetas.lt. Planuojama, kad kiekviename mieste kasdien vyks po 4 pamokas.

Į akademijos paskaitas kviečiami dalyvauti ir moksleivių tėveliai bei visi, pageidaujantys gauti žinių apie būdus saugiai naršyti, bendrauti ar atsiskaityti už prekes bei paslaugas internete. Suaugusiesiems paskaitos kiekviename mieste vyks penktadieniais, nuo 17 valandos, o visų jas išklausiusiųjų lauks praktiška dovana – elektroninio žurnalo „Computer Active“ pusmečio prenumerata.

Planuojama, kad iki gegužės 21 dienos įvairiuose šalies miestuose vyksiančioje akademijoje apsilankys daugiau nei 2,2 tūkst. klausytojų. Išklausiusieji paskaitas gaus specialius Saugesnio interneto akademijos absolventų diplomus. Paskaitų metu TEOBUSO ekrane bus transliuojami vaizdo klipai apie saugų naudojimąsi internetu.Saugesnio interneto akademijos pamokos ir paskaitos vyks šiuose šalies miestuose:

-    Vasario 23–26 dienomis Marijampolėje, Basanavičiaus aikštėje;

-    Kovo 4 – 5 dienomis Rokiškyje, Savivaldybės aikštėje;

-    Kovo 15 – 16 dienomis Jurbarke, Savivaldybės aikštėje;

-    Kovo 18 – 19 dienomis Vilkaviškyje, Basanavičiaus aikštėje;

-    Kovo 25 – 26 dienomis Anykščiuose, A. Baranausko aikštėje;

-    Balandžio 8 – 9 dienomis Kaišiadoryse, Bažnyčios gatvėje;

-    Balandžio 15 – 16 dienomis Naujojoje Akmenėje, Petravičiaus aikštėje;

-    Balandžio 22 – 23 dienomis Pasvalyje, Vytauto Didžiojo aikštėje.

-    Balandžio 29 – 30 dienomis Kupiškyje, prie Savivaldybės;

-    Gegužės 6 – 7 dienomis Biržuose, Basanavičiaus gatvėje;

-    Gegužės 13 – 14 dienomis Raseiniuose, Nepriklausomybės aikštėje;

-    Gegužės 20 – 21 dienomis Širvintose, priešais kultūros centrą.

Informaciniai Saugesnio interneto akademijos partneriai yra žurnalas „Computer Active“, laikraščiai „Suvalkietis“, „Gimtasis Rokiškis“, „Šviesa“, „Santaka“, „Aukštaitiškas formatas“, „Kaišiadorių aidai“, „Vienybė“, „Darbas“, „Biržiečių žodis“, „Naujas rytas“, „Širvintų kraštas“ ir „Marijampolės televizija“. Pernai Saugesnio interneto akademija vyko 8 šalies miestuose, joje dalyvavo per 1,5 tūkst. mokinių ir jų tėvelių. Daugiau informacijos apie saugų internetą ir Saugesnio interneto dienos renginius galima rasti svetainėje www.draugiskasinternetas.lt.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)

Susijusios žymos: