„Xerox“ Lietuvos bibliotekoms dovanojo šiuolaikišką techniką  (0)

Šiandien Lietuvos miestelių ir kaimų gyventojai jau gali naudotis nemokamu internetu ir nauja dokumentų valdymo technologija, kurią jiems dovanojo „Xerox“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Beveik dviejuose šimtuose Lietuvos bibliotekų ir jų padaliniuose praėjusiais metais buvo įkurti, modernizuoti ar išplėsti viešojo interneto prieigų centrai, kuriuos patalpinta naujausia technika. Šia įranga bibliotekas aprūpino projektas „Bibliotekos pažangai“, kuriuo siekiama kovoti su socialine atskirtimi, daug dėmesio skiriant socialiai jautrioms grupėms, gyvenančioms kaimo vietovėse.

Lietuvos bibliotekos dovanų gavo 1300 naujų nešiojamųjų ir stacionarių kompiuterių, 376 „Xerox“ M20i daugiafunkcių įrenginių, 193 komutatorių bei tiek pat bevielių ryšio stočių. Įrangą įdiegė „ATEA“ specialistai. Projekto metu bibliotekų infrastruktūra buvo atnaujinta ir modernizuota, o šių įstaigų darbuotojai buvo išmokyti teikti reikiamą techninę pagalbą bibliotekų lankytojams.

„Xerox“ malonu dalyvauti projektuose, kurie prisideda prie informacinės visuomenės kūrimo ir taip pagerina daugybės lietuvių gyvenimo kokybę. „Xerox“ padovanojo  Lietuvos bibliotekoms Xerox M20i daugiafunkcius įrenginius, kuriuose integruotos kopijavimo, spausdinimo, fakso, skanavimo ir skanavimo į el. pašto terpę funkcijos, kurios leidžia ženkliai sutaupyti rengiant dokumentus. Pati svarbiausia šio įrenginio funkcija yra intuityvus ir paprastas valdymas. Bet koks vartotojas gali  lengvai ir greitai kopijuoti, arba siųsti fakso žinutes į savo el. paštą, paspausdamas tik vieną mygtuką“, sakė Boris Dubov, „Xerox“ Baltijos šalių vadovas. Pasak jo, lyderiaujančio leidinio „Independent Buyer‘s Guide for Office Equipment Better Buys for Business“ leidėjai išrinko „Xerox“ M20i daugiafunkcį įrenginį laimėtoju, pabrėždami „funkcijų, skirtų, mažų darbo grupių multifunkciniams įrenginiams, įspūdingumą.

Pasak ATEA Komercijos direktoriaus Valdo Jusiaus, projektas „Bibliotekos pažangai“ suteikė galimybę visiems Lietuvos regionams, ypač kaimo vietovėms, susipažinti su pažangia technologija ir interneto sprendimais, vystyti kompiuterinį gyventojų išprusimą bei lengviau pasiekti informaciją.

Projektas „Bibliotekos pažangai“ pradėtas įgyvendinti gruodžio 4 d., 2007 m. pasirašius susitarimą, pagal kurį Bilo ir Melindos Geitsų fondo Pasaulinių bibliotekų iniciatyva suteikė Lietuvai 35,7 mln. litų įgyvendinti šį projektą. Jam pasibaigus, bet kurioje viešoje bibliotekoje Lietuvos piliečiai turės nemokamą prieigą prie interneto ir galės naudotis kompiuteriais. Trijų šalių susitarimas buvo sudarytas su Lietuvos Respublikos Kultūros ministerija, Lietuvos nacionaline Martyno Mažvydo biblioteka bei Bilo ir Melindos Geitsų fondu. Lietuvos valstybė taip pat prisidėjo prie šio projekto, skirdama  14,7 mln. litų.

Analogiška programa yra įgyvendinama ir Latvijoje. Lietuva ir Latvija tapo pirmomis Rytų Europos šalimis, kurios gavo Bilo ir Melindos Geitsų fondo paramą. Per 2009 – 2010 m. beveik 700 kaimo bibliotekų turės interneto prieigą.

Apie XEROX

„Xerox“ korporacija yra lyderiaujanti pasaulyje dokumentų valdymo technologijų ir paslaugų bendrovė. Bendrovės apyvarta 2008 m. siekė 17,6 mlrd. USD.

„Xerox“ dokumentų kūrimo ir gamybos srityje siūlo plačiausią sprendimų pasirinkimą. Tai – skaitmeninės sistemos, taip pat spalvinė ir juodai balta spauda bei leidybos sistemos, įskaitant skaitmeninę spaudą ir „knygų gamyklas“, multifunkcius įrenginius, lazerio bei rašalinių sistemų spausdintuvus, kopijavimo ir fakso aparatus. „Xerox“ taip pat siūlo tarpusavyje susijusias programines įrangas, palaikymą ir eksploatacines medžiagas: tonerius, popierių, rašalą ir t.t.

Apie ATEA

ATEA – Baltijos šalių lyderė, teikianti IT sprendimus ir paslaugas. Savo klientams siūlo kompetentingų specialistų konsultacijas, produktus, įvairias paslaugas ir sprendimus, susijusius su IT infrastruktūra, programine įranga ir saugumu. “ATEA“ Baltijos šalysedirba apie 300 darbuotojų,o 2009 m. apyvarta sudarė apie 120 mln. Litų. ATEA Grupė yra IT infrastruktūros sprendimų lyderė Šiaurės šalyse ir Baltijos regione,o jos apyvarta siekia 13 mlrd. Norvergijos kronų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)

Susijusios žymos: