Profesionali pagalba personalo paieškose sostinėje  ()

Dauguma darbdavių, kurie bent kartą personalo paieškos bei atrankos procesus patikėjo partneriams iš išorės, vienbalsiai tvirtina, kad tai buvo geriausias sprendimas jų komandos labui. Tad kodėl vis daugiau darbdavių šią paslaugą rekomenduoja ir kaip personalo specialistai gali pagelbėti darbuotojų paieškos bei atrankos procese?


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Sutaupytas laikas ir geresni rezultatai

Darbas, kurį atlieka savo srities profesionalai, visada atneša žymiai geresnių rezultatų. Tai – viena priežasčių, kodėl personalo paieškas verta patikėti išorės partneriams. Personalo atrankos įmonės Vilniuje paieškas atlieka atsižvelgdamos į kiekvienos įmonės poreikius, lūkesčius ir darbuotojų profilį, kurį, esant reikalui, darbdaviui padeda ir išgryninti.

Pasitaiko atvejų, kai reto specialisto ar gero vadovo paieška užtrunka ir iki metų, išeikvojami laiko resursai, o rezultatai nedžiugina. Pasitelkus profesionalų pagalbą, atrankos proceso laikas gali žymiai sutrumpėti, o gerai parinktas naujasis darbuotojas geba puikiai įsilieti į komandą. 

Kadangi darbdavys yra informuojamas apie atrankų proceso eigą, galimas kandidatų rizikas ir kitus niuansus, aiškumas, kada galima tikėtis naujų komandos narių įvedimo į įmonę, jam leidžia daug lengviau planuoti savo įmonės veiklas ir kitus procesus. 

Taip pat pasitelkus išorės partnerius ieškant darbuotojų galimybė pasirinkti netinkamą kandidatą smarkiai sumažėja, nes visi kandidatai yra atrenkami remiantis ne tik ekspertų įžvalgomis, bet ir specialių testų rezultatais.

Kokių darbuotojų paieškose gelbsti išorės partneriai?

Personalo paieškos ir atrankos agentūros gali padėti rasti įvairios kvalifikacijos specialistus skirtingoms darbo vietoms užimti. Agentūros specializuojasi ir įvairių grandžių vadovų bei IT specialistų atrankose. Nors šios sritys visada yra kupinos didesnių iššūkių, tačiau rinkos profesionalai yra apmokyti juos įveikti ir tam taiko naujausius įrankius. 

Kokie testai yra atliekami, testuojant potencialius darbuotojus?

 

Personalo paieškos bei atrankos agentūros tinklapyje rasite visą informaciją, susijusią su darbuotojų testavimu. Estų psichologų sukurti „Tripod“ testai padeda objektyviai įvertinti kandidatų tinkamumą siūlomai darbo pozicijai, atsižvelgiant į jo protinius gebėjimus ir asmenines savybes.

Potencialiems kandidatams yra pateikiami skirtingi klausimynai, kaip, pavyzdžiui, NEO-TRI/2, kuris yra skirtas asmeninių savybių įvertinimui, ar VVS/3, kuriuo vertinami protiniai gebėjimai, ir t. t. Jie padeda lengviau atskleisti bendrą konkretaus darbuotojo profilį ir priimti geriausią sprendimą, susijusį su tolimesniu bendradarbiavimu.

Ar išorės partnerių pagalba brangi?

 

Išorės partnerių pagalbos kaina ieškant ir atrenkant darbuotojus yra pamatuota bei atitinka darbų mastą. Kitaip tariant, kaina yra nustatoma individualiai, atsižvelgiant į personalo paieškos ir atrankos darbų apimtis, tokių projektų sudėtingumą bei apimtis paslaugų paketo, kurį nusprendžia įsigyti įmonė, kreipdamasi į personalo paieškos bei atrankos agentūrą. 

„Siekiame maksimalių rezultatų savo partneriams. Daugiau nei 80 proc. partnerių su mumis vysto ilgalaikį bendradarbiavimą, ir per 85 proc. įmonių yra daugiau nei patenkintos mūsų paslaugomis. 90 proc. mūsų atrinktų kandidatų tęsia darbą įmonėse po 3 mėnesių, o 92 proc. jų dirba įmonėse ilgiau nei 2 metus. Vykdydami atrankas, laikomės per veiklos dešimtmetį išgrynintų efektyviausių procesų“, – sako Emplonet direktorė Violeta Jakutė. 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai ()

Susijusios žymos: