FIDI šventėje – šiuolaikinis menas iš inžinerinės įrangos  (0)

Rytoj, balandžio 10 dieną, sostinėje griaudės bene didžiausia studentų šventė – FIDI. VU fizikų bei visų miestiečių atrakcija tapęs renginys kasmet susilaukia palaikymo ir iš verslo įmonių. Šiemet intelektualių inžinerinių sprendimų bendrovė „Fima“ studentams atidavė senos įrangos – šie renginyje ją pavers šiuolaikinio meno kūriniais.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Kiekvienos įmonės sandėlyje susikaupia vadinamųjų "nelikvidų" bei brokuotų prekių, kurių pataisyti neįmanoma. Būtent tokius daiktus studentams ir davėme. Džiaugiamės matydami, kad įranga dar gali būti naudinga ir įgyti vertę tapdama meno kūriniais“,- sako „Fimos“ marketingo vadovė Jurgita Bukauskaitė. Anot jos, idėją  dalyvauti tokios parodos rengime pasiūlė patys fizikos studentai. Pasitelkę į pagalbą Dailės akademijos auklėtinius, jie menines kompozicijas iš įrenginių kūrė visą šią savaitę.

Muziejus žiūrovų lauks rytoj Saulėtekyje, tarp Ekonomikos ir Fizikos fakultetų. Čia jau pastatytos keturios konstrukcijos, savo forma atkartojančios FIDI užrašą. Muziejus įsikurs „I“ raidės formos patalpoje, „F“ raidėje bus galima žiūrėti filmus, „D“ – pasimėgauti sūkurinėmis voniomis, kitoje „I“ -  pažaisti boulingą.

Šventės organizatoriai dieninėje dalyje žada ir daugiau atrakcijų – išmaudyti antrakursį, pasivažinėti dviračiais, pažaisti lauko šachmatais ir t.t. Žinoma, nebus apsieita ir be DINO ZAURO eisenos į senamiestį pas filologes bei vakarinės dalies – įvairių muzikinių grupių koncertų.

Pasak J. Bukauskaitės, bendrovė „Fima“ FIDI remia jau šeštus metus – ši šventė gera nuotaika užkrečia ne tik studentus, bet ir buvusius VU Fizikos fakulteto auklėtinius. „Mūsų bendrovėje dirba nemažai fizikų, kurie, nors ir baigė universitetą,  iki šiol jaučia sentimentus FIDI šventei. Todėl neatsitiktinai remti dabartinius studentus, juos paskatinti ir palaikyti tapo natūralia mūsų įmonės tradicija“,- teigia ji.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)

Susijusios žymos: