Naują obligacijų emisiją išleidžianti „Storent Holdings“ planuoja pritraukti ir mažmeninių investuotojų  ()

Lietuvoje ir dar keturiose Europos valstybėse veiklą vykdanti viena didžiausių statybinės įrangos nuomos bendrovių Baltijos šalyse „Storent Holdings“ informuoja, kad po sėkmingo 2022 metų pabaigoje įvykusio „Storent Investments AS“ ir „SEL Investments SIA“ susijungimo į bendrovę „Storent Holdings SIA“, dabar planuojama nauja obligacijų emisija. Beveik 15 mln. eurų vertės obligacijų emisijoje pirmą kartą dalyvauti galės tiek mažmeniniai, tiek instituciniai investuotojai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Andris Pavlovs, vienas iš „Storent“ įkūrėjų ir „Storent Holdings“ valdybos narys, teigia: „Pirmąją nuomos bendrovę Latvijoje įkūrėme 2008 m. balandžio 17 d., netrukus veiklą išplėtėme ir į Lietuvą. Didžiuojuosi, kad per 15 metų sukūrėme modernią statybinės įrangos nuomos bendrovę, veikiančią penkiose šalyse ir teikiančią klientams aukščiausios kokybės nuomos sprendimus“.

„Storent Investment AS“ ir jos dukterinės įmonės valdo modernų technikos nuomos parką, turi platų nuomos centrų tinklą bei gausų klientų ratą. Tai – gerai išvystyto prekės ženklo, patyrusios komandos ir nuolat tobulinamų skaitmeninių kompetencijų rezultatas. „SEL  Investments SIA“ ir dviem jos dukterinėms įmonėms priklauso apie 50 proc. statybinės įrangos parko, kurį valdo „Storent group“. Tai buvo puiki galimybė sujungti abiejų bendrovių patirtį ir finansinius išteklius tam, kad „Storent Holdings“ toliau augtų dar sparčiau ir pelningiau“, – pridūrė A. Pavlovas.

„Storent Investments“ pirmą kartą obligacijų emisiją išleido dar 2017 metais. Tačiau šiandien bendrovė ruošiasi pirmajai obligacijų emisijai, kurią galės įsigyti ir mažmeniniai investuotojai visose Baltijos šalyse. Tokį sprendimą lėmė didelė šios rūšies finansinių instrumentų paklausa, kurią pastebime tarp mažmeninių investuotojų, taip pat – mūsų siekis sukurti palankesnes sąlygas tolesniam augimui. Investicija į „Storent“ – tai investicija į modernių, saugių ir tvarių statybinės įrangos nuomos procesų plėtrą Baltijos ir Šiaurės šalyse“, – pažymėjo A. Pavlovas.

 

Pagal patikslintus neaudituotus konsoliduotus 2022 metų finansinius rodiklius, bendros „Storent Holdings“ pajamos siekė 45 mln. eurų, o bendrovės grynasis pelnas – 9,5 mln. eurų, iš kurių 6,9 mln. eurų sudarė pelnas iš susijungimo sandorio. Naujai susijungusios „Storent Holdings“ finansiniai rodikliai yra reikšmingai geresni, nes didžioji dalis „Storent“ valdomos įrangos dabar konsoliduota viename holdinge. Ateityje „Storent Holdings“ ir toliau koncentruosis į esamas rinkas Baltijos šalyse, Suomijoje ir Švedijoje.

Emisija preliminariai bus sudaryta kaip programa, kurios bendra apimtis sieks beveik 15 mln. eurų. Vėliau kiekviena emisijos dalis bus įtraukta į „Nasdaq Riga“ oficialų obligacijų sąrašą (Baltijos obligacijų sąrašą) ir į prekybą. Gautas lėšas bendrovė panaudos naujoms investicijoms, tolesniems susijungimams ir įsigijimams bei savo įsipareigojimų refinansavimui.

 

Išsamią informaciją apie siūlymą, įskaitant siūlymo laikotarpį ir pasirašymo sąlygas, „Storent Holdings“ paskelbs Latvijos bankui patvirtinus numatytą bazinį prospektą. Šis pranešimas nėra pasiūlymas ar kvietimas įsigyti obligacijų ir nėra kaip nors su tokiu pasiūlymu arba kvietimu susijęs.

Apie „Storent“:

Bendrovė „Storent“ buvo įsteigta 2008 metais, siekiant sukurti stiprią statybinės įrangos nuomos bendrovę. Ji yra didžiausia statybinės įrangos įmonė Latvijoje ir užima vieną didžiausių rinkos dalių Estijoje ir Lietuvoje, taip pat veikia Suomijoje bei Švedijoje. Šiuo metu „Storent“ iš viso valdo 26 nuomos centrus.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai ()

Susijusios žymos: