Maitinimo šaltiniai - kiekvieno elektroninio prietaiso širdis  ()

Maitinimo šaltiniai atlieka svarbų vaidmenį elektroninių prietaisų veikimui, aprūpindami juos reikiamu energijos kiekiu. Šiame straipsnyje aptarsime pagrindinius maitinimo šaltinių tipus ir jų savybes bei papasakosime apie platų TME asortimentą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pagrindiniai maitinimo šaltinių tipai

  1. Linijiniai maitinimo šaltiniai - klasikiniai maitinimo šaltiniai, kuriuose kintamajai įtampai į nuolatinę paversti naudojamas transformatorius, lygintuvas ir filtras. Jų konstrukcija paprastesnė, tačiau jų efektyvumas mažesnis, o svoris didesnis.
  2. Komutaciniai maitinimo šaltiniai - yra lengvesni ir efektyvesni už linijinius maitinimo šaltinius. Juose naudojama grandinė, kuri kintamąją įtampą paverčia atitinkamo pločio impulsais, kurie vėliau paverčiami nuolatine įtampa.
  3. Laboratoriniai maitinimo šaltiniai - skirti naudoti laboratorijose, dirbtuvėse ar servisuose. Jie leidžia tiksliai reguliuoti įtampą ir srovę, o tai būtina atliekant įvairius eksperimentus ir bandymus.

Pagrindiniai maitinimo šaltinių parametrai

  1. Išėjimo įtampa - įtampos, kurią maitinimo šaltinis tiekia prietaisui, vertė. Ji turi būti tinkamai suderinta su elektroninio imtuvo reikalavimais.
  2. Išėjimo srovė - didžiausia srovės, kurią gali tiekti maitinimo šaltinis, vertė. Pasirinkite modelį, kurio išėjimo srovė atitinka prietaiso poreikius.
  3. Efektyvumas - parametras, nustatantis, kaip efektyviai maitinimo šaltinis konvertuoja elektros energiją. Kuo didesnis naudingumo koeficientas, tuo mažiau energijos prarandama šilumos pavidalu.

Maitinimo šaltinių taikymo sritys

  1. Kompiuteriai - maitinimo šaltiniai yra pagrindinė bet kurio kompiuterio sudedamoji dalis, tiekianti energiją visiems komponentams.
  2. Pramoninė įranga - maitinimo šaltiniai naudojami įvairiose pramoninėse mašinose ir įrangoje, tiekiant energiją varikliams, valdikliams ar jutikliams.
  3. Apšvietimas - šviesos diodų maitinimo šaltiniai yra būtini šviesos diodams maitinti, užtikrinant stabilią įtampą ir srovę.

TME - pasaulinis elektroninių komponentų platintojas, siūlantis platų maitinimo šaltinių asortimentą

 

Transfer Multisort Elektronik (TME) yra tarptautinis elektroninių komponentų platintojas, pasiekęs net 150 šalių. Šiuo metu TME siūlo 9121 maitinimo šaltinių tipą, todėl galite rasti bet kokiam pritaikymui tinkamą modelį. Dėl plataus gaminių pasirinkimo, kuriuos galima įsigyti patraukliomis kainomis, TME yra ideali vieta tiek profesionalams, tiek mėgėjams.

Nuolat didindama asortimentą, TME gali patenkinti net pačių reikliausių klientų reikalavimus. Bendradarbiavimas su žinomais maitinimo šaltinių gamintojais, tokiais kaip "Mean Well", "TDK-Lambda" ar "Traco Power", užtikrina aukščiausią siūlomų gaminių kokybę.

 

Naudodamiesi TME paslaugomis, klientai gali rinktis įvairius maitinimo šaltinius, įskaitant linijinius, komutacinius, laboratorinius, taip pat LED, modulinius ir daugelį kitų. Be to, TME siūlo platų maitinimo šaltinių priedų asortimentą, pavyzdžiui, jungtis, kabelius ar gaubtus, todėl įvairiems projektams reikalingi komponentai tiekiami visapusiškai.

Teikdama profesionalią techninę pagalbą ir greitai vykdydama užsakymus, TME savo klientams suteikia galimybę efektyviai ir patogiai tiekti maitinimo šaltinius ir kitus elektroninius komponentus. Pasinaudokite TME pasiūlymu ir prisijunkite prie patenkintų klientų, kurie pasitiki šiuo pasauliniu platintoju.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(1)
(0)
(1)

Komentarai ()