Kaip tinkamai prižiūrėti indaplovę?  ()

Indaplovė yra nepakeičiamas daugelio namų ruošos įrenginių, taupantis brangų laiką ir užtikrinantis nepriekaištingai švarius ir dezinfekuotus indus. Tačiau, kaip ir bet kuriam kitam prietaisui, norint užtikrinti optimalų veikimą ir ilgaamžiškumą, ją reikia nuolat prižiūrėti.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Nuolatinė indaplovės priežiūra ne tik užtikrina švaresnius indus, bet ir užkerta kelią įprastoms problemoms, tokioms kaip užsikimšimas ir nemalonus kvapas. Be to, gerai prižiūrima indaplovė ilgainiui taupiau naudoja energiją ir yra ekonomiškesnė, todėl išvengiama brangaus remonto ar pakeitimo.

Kokių priemonių reikės?

  • Indų muilas arba specialus indaplovių valiklis hhkmmmmmmm

  • Minkšta šluostė arba kempinė

  • Geriamoji soda

  • Acto

  • Dantų šepetėlis

  • Atsuktuvas (jei reikia)

  • Sausa šluostė

Išsami valymo ir priežiūros tvarka

1 žingsnis: ištuštinkite indaplovę

Prieš pradėdami valyti, įsitikinkite, kad indaplovėje nėra jokių indų ar įrankių.

2 žingsnis: sutvarkykite dureles ir valdymo skydelį

Durelėms ir valdymo skydeliui, kurių dažnai nepastebime, taip pat reikia skirti dėmesio. Švelniu muilu ir drėgna šluoste švelniai nuvalykite dureles, rankeną ir valdymo skydelį.

3 veiksmas: apžiūrėkite ir išvalykite purškimo rankenas

Purkštukai yra labai svarbūs veiksmingam skalbimo ciklui. Apžiūrėkite, ar nėra jokių kliūčių ar šiukšlių, ir išvalykite skylutes dantų šepetėliu arba plona vielute, kad ciklo metu būtų užtikrintas tolygus vandens paskirstymas.

4 veiksmas: išvalykite filtrą

Filtras apsaugo, kad maisto dalelės nenusėstų atgal ant švarių indų ir neužkimštų nutekėjimo vamzdžio. Suraskite indaplovės filtrą, nuimkite jį ir nuplaukite po tekančiu vandeniu. Įsisenėjusioms šiukšlėms išvalyti naudokite minkštą šepetėlį, o kai filtras bus nepriekaištingas, vėl jį sumontuokite.

5 veiksmas: išvalykite įrankių ir indų laikiklį

Išimkite įrankių stovą ir indų lentynas. Išvalykite juos šiltu muiluotu vandeniu ir minkštu šepetėliu. Stebėkite, ar nėra sulūžusių dalių, ir prireikus jas pakeiskite.

6 veiksmas: išvalykite nutekamąjį vamzdį

Užsikimšęs nutekamasis vamzdis gali sukelti daugybę komplikacijų. Patikrinkite, ar nutekamajame vamzdyje nėra kliūčių arba didelių šiukšlių, ir jas pašalinkite. Šis veiksmas yra labai svarbus siekiant išvengti nemalonių kvapų ir užtikrinti veiksmingą drenažą.

7 veiksmas: atlikite acto ciklą

Actas labai veiksmingai šalina riebalus ir kalkes. Į indaplovei tinkamą indą ant viršutinės lentynos padėkite puodelį baltojo acto. Tada paleiskite indaplovę per karšto vandens ciklą. Šis veiksmas dezinfekuoja indaplovę ir padeda pašalinti susikaupusius riebalus ir nešvarumus.

8 veiksmas: atlikite kepimo sodos ciklą

Pasibaigus acto ciklui, ant indaplovės dugno išbarstykite puodelį valgomosios sodos. Paleiskite trumpą karšto vandens ciklą. Geriamoji soda padeda neutralizuoti kvapus ir pašalinti įsisenėjusias dėmes.

Mėnesio priežiūros rekomendacija

Patartina kartą per mėnesį kruopščiai išvalyti indaplovę. Reguliariai tikrinkite, ar neužsikimšusios purkštuvo rankenos, filtras ir nutekamasis vamzdis. Be to, naudodami tinkamą ploviklį ir skalavimo priemonę galite gerokai pagerinti indaplovės veikimą.

Dažniausiai pasitaikančių problemų sprendimas

Įprastinė priežiūra gali padėti išspręsti tokias įprastas problemas kaip nepakankamai gerai išplauti indai, neįprasti indaplovės garsai ar nemalonūs kvapai. Tačiau jei po valymo problemos išlieka arba jei jums nepatogu tvarkyti indaplovės vidines dalis, patartina kreiptis į profesionalias buitinės technikos remonto paslaugas teikiančią įmonę.https://salvata.lt/ ekspertai Jums padės su įvairiais indaplovių bei kitos buitinės technikos problemų sprendimais. 

 
Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(1)
(0)
(1)

Komentarai ()

Susijusios žymos: