Asmeninė elektromobilio įkrovimo stotelė – įmanoma?  ()

Šiais laikais vis daugiau žmonių standartinius automobilius iškeičia į elektra varomas transporto priemones. Nors jos nestokoja privalumų, tenka susidurti su papildomu klausimu – kaip užtikrinti patogų jų įkrovimą. Miestuose vis dažniau įrengiamos viešos įkrovimo stotelės, tačiau naudojantis jomis, daug sunkiau planuoti savo keliones ir laiką, todėl vis daugiau žmonių susimąsto apie asmeninės stotelės įsirengimą. Šį kartą pakalbėsime apie pagrindinius tokio sprendimo privalumus ir svarbiausius niuansus, kuriuos Jums pravartu žinoti.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Efektyvus krovimas

Tikriausiai esate girdėję, kad elektromobilis gali būti įkraunamas naudojant ir įprastą kištuką, todėl neretai kyla klausimų, kodėl iš viso verta rinktis asmeninę įkrovimo stotelę. Visgi, pirmasis įkrovimo būdas tinka tuo atveju, jeigu niekur neskubate: preliminariais duomenimis, įkrauti elektromobilį naudojantis paprastu kištuku gali užtrukti daugiau nei parą. Tuo tarpu naudojantis elektromobilių įkrovimo stotelėmis, šie skaičiai ženkliai sumažėja: net ir lėtesni modeliai transporto priemones pilnai gali įkrauti per 14 valandų, tačiau prekyboje galėsite surasti ir sparčiau veikiančių variantų. Jeigu elektromobiliu važiuojate daug ir dažnai, tikrai įvertinsite šį privalumą.

Paprastas įrengimas

Dažniausiai būtent įrengimo niuansai pristabdo svarstymus apie šių įrenginių įsigijimą, tačiau jų baimintis tikrai nereikėtų. Elektromobilių įkrovimo stotelės nereikalauja daug vietos, tad joms tikrai pavyks surasti tinkamą erdvę – tuo labiau, kad galima rinktis iš sieninių, ant žemės ar specialaus stovo pastatomų modelių. Svarbiausia įsitikinti, jog kabelis galės pasiekti transporto priemonės įkrovimo lizdą.

Tie, kurie gyvena nuosavuose namuose, su jokiais papildomais rūpesčiais nesusidurs. Tiesa, tokias stoteles galima įsirengti ir savo parkavimo vietose prie daugiabučių namų, tačiau tuomet gali būti reikalingas gyventojų, namo bendrijos atstovo ar administratoriaus sutikimas, tad reikėtų iš anksto pasidomėti šia informacija.

Lengvas naudojimas

Nerimauti nereikėtų ir dėl šių įrenginių naudojimo. Tokios įkrovimo stotelės yra labai lengvai perprantamos. Jos aprūpintos LED indikatoriais, kurie leidžia stebėti krovimo būseną, srovę, energijos suvartojimą ir kitą panašią informaciją. Tad nesklandumų neturėtų kilti net ir tuomet, jei nelaikote savęs šiuolaikiškų technologijų ekspertu.

 

Maksimalus saugumas

Reikėtų paminėti ir tai, jog elektromobilių įkrovimo stotelės yra visiškai saugios. Jos dažniausiai yra aprūpintos apsaugomis nuo perkaitimo, įtampų svyravimo, trumpo jungimo ar kitų panašių veiksnių, galinčių pakenkti sklandžiam veikimui. Vos tik nukrypstama nuo normų, įkrovimas yra sustabdomas. Tai reiškia, kad ramia širdimi transporto priemonę galėsite palikti krautis net ir nakties metu.

Taip pat kyla klausimų, ar atšiaurūs žiemiški orai neturės įtakos sklandžiam jų veikimui. Jei planuojate įsirengti elektromobilio įkrovimo stotelę lauke, rinkitės modelius, kurie turi atsparumo sertifikatus, pritaikytus skandinaviškam klimatui. Tokiems įrenginiams net ir šalčiausios žiemiškos dienos tikrai bus lengvai įveikiamos.

Platus pasirinkimas

Elektromobilių įkrovimo stotelės pasižymi plačia pasirinkimo įvairove, todėl tikrai lengvai galėsite surasti tokią, kuri tiks Jūsų transporto priemonei. Renkantis pirmiausiai reikėtų pasitikrinti, ar sutampa jungties tipas – dažniausiai sutinkamos „Type 1“ ir „Type 2“ jungtys. Tuomet bus galima palyginti galingumą – kuo jis didesnis, tuo efektyviau vyksta krovimas ir tuo daugiau kainuoja pačios stotelės. Pasidomėkite ir papildomais privalumais, kurių tokie įrenginiai taip pat gali pasiūlyti. Iš arčiau su jais susipažinti ir patogiai apsipirkti galėsite Pigu.lt el. parduotuvėje – spauskite čia, jeigu norite tai padaryti dabar.

 

Akivaizdu, kad asmeninę elektromobilio įkrovimo stotelę įsirengti ne tik įmanoma, bet ir labai verta. Jeigu norisi išvengti vieno papildomo rūpesčio ir transporto priemonę krauti patogiai bei efektyviai, apie tokį variantą iš tiesų verta pagalvoti. 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai ()