Tarptautinės mokslo stovyklos dalyviai Lietuvą prisimins kaip draugišką šalį  (0)

Pasibaigė 5-oji Tarptautinė vasaros mokslo stovykla (angl. ISSC’10 – International Science Summer Camp) Lietuvoje, kuri vyko Vilniuje rugpjūčio 7-14 dienomis.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Išklausę paskaitų ciklą tema „Mokslas visuomenėje” dalyviai kūrybinėse dirbtuvėse gavo užduotį – iš anksto suskirstytose grupelėse spręsti tam tikros tikslinės visuomenės grupės problemas. Netikėtumas dalyviams – sugalvotą problemos sprendimo projektą kuo patraukliau pateikti potencialiems investuotojams. Jauniesiems būsimiems mokslininkams tai buvo netikėtas bei šiek tiek sunkumų sukėlęs išbandymas, tačiau kelioms darbo grupėms pavyko pasiekti aukštų rezultatų. Geriausią rezultatą parodžiusios grupės dalyviai jau apsikeitė kontaktais ir ateityje planuoja savo idėją įgyvendinti iš tikrųjų, ne tik simuliacijoje tarptautinės vasaros mokslo stovyklos metu. Stovyklos metu dalyviai taip pat susipažino su dviem didžiausiomis Lietuvos biotechnologijų bendrovėmis „Thermo Fisher Scientific” (buvusiu „Fermentu”) ir UAB „Sicor Biotech”. Taip pat dalyviai pasirinktinai galėjo apsilankyti arba UAB „Precizika-MET SC", UAB „Arginta'', arba UAB „Baltic optical disc group“.

Dalyviai itin teigiamai įvertino stovyklą - visi vienbalsiai teigė, kad ekskursijos į įmones buvo labai informatyvios, patiko klausytis apie jų veiklą bei patiems pamatyti kai kuriuos gamybos procesus. „Buvo ypač įdomu išgirsti apie „centrifūgos“ technologiją ir kaip iš ląstelių išgaunami baltymai”, - savo įspūdžiais dalinosi kėdainietis Justas, studijuojantis Kauno medicinos universitete.

„Užsibrėžtus tarptautinės mokslo vasaros stovyklos tikslus pasiekėme. Jauni bei gabūs mokiniai ir studentai ne tik diskutavo, praktiškai mokėsi, kaip mokslą patraukliai pateikti visuomenei, bet ir turėjo puikią progą susipažinti su Lietuvos gamta, sostine Vilniumi bei lietuvių tradicijomis, papročiais. Dalyviai puikiai praleido laiką lakstydami po Vilnių „miesto ralyje”, lankydamiesi Kuršių Nerijoje bei nacionaliniame vakare šokdami polką, „Trepsiuką” ir kitus liaudies šokius“, - apie stovyklą kalbėjo Lietuvos gamtos mokslų olimpiadų asociacijos pirmininkė Indrė Grigaitytė.

Jau penktus metus iš eilės šioje stovykloje dalyvaujantis Max Bigelmayr iš Vokietijos neslėpė džiaugsmo: „Tai geriausia stovykla iš visų penkių. Puiki programa, šaunūs organizatoriai, ir labai šilti Lietuvos žmonės“, – šypsodamasis teigė Max‘as. - „Deja, gero oro niekas neužsakė, tad taip ir likom žvaigždžių nepamatę Molėtų observatorijoje“, – apgailestavo stovyklos dalyvis. O iš Turkijos atvykę dalyviai stebėjosi įdomiu maistu.

Išvykdami dalyviai dėkojo organizatoriams už turiningą savaitę Lietuvoje bei prasitarė, kad ilgai prisimins Lietuvą, kaip šiltą ir draugišką šalį.

Stovykloje dalyvavo 57 pagal motyvaciją bei veiklą atrinkti studentai bei mokiniai iš 7 Europos valstybių (Danijos, Vokietijos, Portugalijos, Rumunijos, Šveicarijos, Slovakijos, Lietuvos) bei Turkijos ir Kanados. Lietuvai atstovavo 3 Kauno medicinos universiteto studentai (Sima Šimkutė, Justas Simonavičius ir Guoda Radavičiūtė) ir Vilniaus universiteto studentė Greta Bačionytė bei 6 moksleiviai: Valdonė Kolaitytė, Vaiva Radavičiūtė (KTU gimnazija), Aistė Skorupskaitė (Kauno J. Jablonskio gimnazija), Beata Vekeriotaitė (Vilkaviškio Aušros gimnazija), Dovilė Meliauskaitė (Šiaulių Didždvario gimnazija) ir Evald Monastyrski (Vilniaus licėjus).

Apie LGMOA:

Lietuvos gamtos mokslų olimpiadų asociacija (LGMOA) (www.oranziniai.lt) –  nepelno siekianti organizacija, kuri vienija Vilniaus universiteto, Kauno medicinos universiteto, kitų Lietuvos bei užsienio universitetų bei įvairių institutų gamtos ir kitų mokslų dėstytojus bei studentus, šalies ir pasaulinių olimpiadų prizininkus. Organizacijos tikslas – ugdyti universalų žmogų, kuris būtų ne tik puikus savo srities žinovas, bet ir pilietiškas, aktyvus, visapusiškai išprusęs visuomenės narys. Pagrindinė veikla – šalies gamtos mokslų olimpiadų organizavimas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)

Susijusios žymos: