UAB „Baltnetos komunikacijos“ investuoja 10 mln. litų naujo duomenų centro statybai  (0)

Viena iš lyderių duomenų perdavimo ir IT sprendimuose - UAB „Baltnetos komunikacijos“ plečiasi ir pradeda naujo duomenų centro statybas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Šis duomenų centras bus vienas didžiausių Lietuvoje, jame bus teikiamos tiek įprastos, tiek ir naujausiomis IT technologijomis grįstos paslaugos, tokios kaip, debesų kompiuterija (angl. cloud computing)  ar virtualių kompiuterinių darbo vietų infrastruktūros paslaugos.

Duomenų centras bus vienas didžiausių Lietuvoje, visas jo plotas sieks 800 kvadratinius metrus. Tai yra bene 4 kartus daugiau nei standartinis duomenų centras Lietuvoje. Į šio duomenų centro statybas UAB “Baltnetos komunikacijos” žada investuoti 10 mln. litų. 

“Duomenų centro paslaugos yra viena svarbiausių mūsų verslo sričių. Naują duomenų centrą įrenginėjame žvelgdami į ateitį su perspektyva teikti technologiškai inovatyviausias paslaugas. Šis duomenų centras ne tik nustato naujus standartus efektyviam elektros energijos panaudojimui, bet taip pat ir suteikia lankstumo klientui – klientas pagal poreikį galės lengvai keisti IT resursų  kiekį.”- teigia M. Pranskevičius.

Tai antrasis UAB “Baltnetos komunikacijos” duomenų centras. Didžiausią paklausą bendrovės atstovai mato virtualių kompiuterinių darbo vietų infrastruktūros paslaugoms, todėl šios paslaugos jau šį rudenį bus pasiūlytos klientams.

„Jau kuris laikas, kaip esame virtualizavę savo darbuotojų kompiuterines darbo vietas. Esame itin patenkinti sumažėjusiomis IT priežiūros sąnaudomis. Svarbiausia, kad visa informacija talpinama duomenų centre, kur yra nuolat daromos jos atsarginės kopijos, taigi užtikrinamas aukščiausias įmanomas jos saugumas. Naujasis duomenų centras suteiks galimybę ateityje šias paslaugas pasiūlyti dar platesniam klientų ratui.“ – teigia M. Pranskevičius.

Naujoji paslauga suteikia galimybę įmonės kompiuterių darbinę aplinka perkelti į serverį. Vartotojas visiškai laisvai gali susikurti tą pačią aplinką, kurią turi asmeniniame kompiuteryje, tik informacija yra laikoma ne pastarajame, o serveryje, todėl prie savo darbo vietos galima prisijungti bet kuriuo kompiuteriu ar kitu įrenginiu, turinčiu prieigą prie interneto.

Kitas, ganėtinai aiškus privalumas – mažiau priežiūros reikalaujantis įmonės IT ūkis, nes nebereikia taisyti kiekvieno kompiuterio  atskirai, viskas daroma centralizuotai.  Tokiu būdu yra taupomas IT priežiūros darbuotojų laikas ir mažinamos sąnaudos.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)

Susijusios žymos: