Ar parduotuvių akcijos išties leidžia sutaupyti?  ()

Išaugus infliacijai ir kainoms bei kamuojant nežinomybei dėl ekonomikos svyravimų, daugelis gyventojų vis labiau taupo. Darbo užmokesčio augimą lenkia dėl infliacijos ir geopolitinių įvykių pasaulyje išaugusios kainos, tad daugeliui svarbus kiekvienas centas. Antra vertus, kam mokėti brangiau, jei galima sutaupyti? Bet ar išties akcijos leidžia sutaupyti? O galbūt tai tik pardavėjų triukas, skatinantis išleisti daugiau? Panagrinėkime, kaip yra iš tikrųjų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kodėl parduotuvės vykdo akcijas?

Akcijos – tai riboto laikotarpio pasiūlymai, kurių metu įvairios prekės (maisto produktai, buitinė chemija, drabužiai ar net baldai ir kt.) parduodamos su nuolaida. Tokių nuolaidų dydis gali būti įvairus ir siekti nuo kelių iki keliolikos ar kelių dešimčių procentų, o kartais net viršija pusę prekės kainos. Daugeliui pirkėjų kyla pagrįstas klausimas, kodėl pardavėjai tokie dosnūs?

Iš tikrųjų pardavėjai akcijas taiko ne geriausių norų vedini, o siekdami savo tikslų. Geresnės kainos pasiūlymai privilioja pirkėjus, o atvykę apsipirkti jie įsigyja ir kitų prekių, už pilną kainą. Akcijos yra puikus būdas išparduoti didesnį kiekį prekių ir atlaisvinti sandėlį, taip pat galima taikyti nuolaidas tiems produktams, kurių galiojimo laikas yra trumpesnis. Pardavėjai patys gauna geresnes kainas, jei iš tiekėjų užsako didesnį kiekį produkcijos, tad jie suinteresuoti, kad ir jūs pirktumėte didesniais kiekiais – čia laimi visi.

Kaip sutaupyti perkant su akcija?

Atrodo, kad parduotuvių vykdomos akcijos yra puikus būdas sutaupyti, tačiau tai pavyksta ne visiems. Norite išleisti mažiau? Visada vadovaukitės šiomis paprastomis taisyklėmis:

  • planuokite savo pirkinius iš anksto;
  • pasidomėkite nuolaidomis dar prieš vykdami į parduotuvę – tai galite padaryti apsilankę Akcijos.lt;
  • pirkite tik tai, ko iš tikrųjų reikia;
  • įsigykite didesnį kiekį ilgo galiojimo maisto produktų, kuriems taikoma nuolaida;
  • jei perkate ne maisto produktus, įsitikinkite, kad parduotuvė taiko grąžinimo galimybę.

 

Paslaptis ta, kad daugelis žmonių nesugeba gauti naudos iš akcijų pasiūlymų, nes yra valdomi emocijų. Emociniai pirkiniai dažniausiai yra neapgalvoti, nenaudingi ir... Brangūs. Net ir su nuolaida. Dėl to, norint sutaupyti prireiks šiek tiek daugiau savikontrolės ir drausmės. Labai naudinga iš anksto įvertinti pasiūlymus, pavyzdžiui, apsilankius specializuotame portale Akcijos.lt. Skirkite sau šiek tiek laiko įvertinti ar daiktas išties reikalingas – juk perkate būtent jį, o ne nuolaidą.

Taupykite pirkdami sumaniai

 

Apibendrinant reikia pasakyti, kad parduotuvių akcijos gali būti puikus būdas sumažinti savo išlaidas, tačiau prireiks planavimo, disciplinos ir sumanumo. Visų pirma, svarbu atsiriboti nuo emocijų ir aklai nesivaikyti didžiausių nuolaidų – taip rizikuojate apkrauti savo namus nereikalingais daiktais.

Taip pat nusiteikite, kad norint sutaupyti, apsipirkimui reikės skirti daugiau laiko. Žinoma, tokios svetainės kaip Akcijos.lt išties padeda greičiau „sužvejoti“ geriausius pasiūlymus, tačiau nereikėtų pernelyg skubėti pirkti visų daiktų su nuolaida. Juolab, kad ne visiems jiems suteikiama galimybė grąžinti.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai ()