TEO darbuotojai paskirstė 40 tūkst. Lt paramos  (0)

Didžiausios Lietuvoje integruotų telekomunikacijų, IT ir televizijos paslaugų teikėjos TEO LT, AB darbuotojai rugsėjį, įgyvendinant eksperimentinį socialinį projektą, paskirstė maždaug 40 tūkst. litų paramos.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kiekvienas įmonės darbuotojas gavo 30 litų paramos kvotą, kurią galėjo savarankiškai skirti vienai iš 5 visuomeninių organizacijų bei jų projektų. Šios organizacijos buvo atrinktos, atsižvelgiant į TEO paramos kryptis bei pasitelkus specialiai tam sudarytą ekspertų komisiją, sudarytą iš Savanoriškų organizacijų aljanso, Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos bei kitų socialinę atsakomybę skatinančių įmonių atstovų.

Pusė visos paskirstytos sumos, kiek daugiau nei 20 tūkst. litų, darbuotojų sprendimu atiteko labdaros ir paramos fondui „Algojimas“, siekiančiam keisti visuomenės požiūrį į negalią bei padėti neįgalius vaikučius auginančioms šeimoms lengviau integruotis į visuomenę. Parama bus skirta „Algojimo“ ir fotomenininko A. Aleksandravičiaus projektui „neGalios nePaliesti“ – neįgalių vaikučių ir žymių Lietuvos žmonių fotografijų albumui išleisti ir kilnojamosioms parodoms po Lietuvą rengti.

Fondo „Algojimas“ vadovės Aušros Stančikienės teigimu, TEO įgyvendintas projektas leido pasitikrinti, kaip organizacijos veiklą vertina visuomenė. „Turėjome galimybę įsitikinti, kad tai, ką norime pasakyti, yra aktualu visiems, ne tik uždarai bendruomenei. Ši iniciatyva ištrins takoskyrą tarp verslo ir nevyriausybinio sektoriaus, skatins verslo institucijų darbuotojus neatsiriboti nuo pilietinių iniciatyvų ir jaustis svarbiais priimant sprendimus dėl bendrų projektų įgyvendinimo“, – sakė A. Stančikienė.

Maždaug 8,2 tūkst. litų TEO perves į Nacionalinės moksleivių akademijos sąskaitą, šios lėšos bus panaudotos geriausių rezultatų pasiekusių akademijos studentų sesijoms organizuoti. Likusi suma atiteks savanoriškai organizacijai „Big Brothers Big Sisters“, lietuvišką kiną populiarinančiam Lietuvos televizijos projektui „Kine kaip kine“ bei M.K. Čiurlionio kūrybos puoselėtojams, ketinantiems į interneto erdvę perkelti lietuvių dailininko ir kompozitoriaus šedevrus.

TEO Korporatyvinės komunikacijos skyriaus Valdo Kaminsko teigimu, darbuotojai dėl paramos skyrimo galėjo apsispręsti intranete, kur buvo parengti išsamūs organizacijų pristatymai su vaizdo reportažais, o balsavimas vyko interaktyvia forma. „Pirmas blynas neprisvilo, žmonių aktyvumas pranoko lūkesčius. Planuojame kad tokia paramos skirstymo praktika, kai į sprendimų priėmimą yra įtraukiami TEO darbuotojai, bus tęsiama ir toliau,“ – teigė V. Kaminskas. Per 2010 metus TEO paramai jau skyrė maždaug 1,78 mln. litų. Šiemet itin didelį dėmesį TEO skyrė savanorystei skatinti.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)

Susijusios žymos: