„Samsung“ demonstruoja 330 Mb/s spartos „WiMAX 2“ mobilųjį ryšį  (2)

Pasaulinė pažangių mobiliųjų technologijų lyderė kompanija „Samsung Electronics Co., Ltd.“ spalio 5-9 d. Tokijuje vykusioje parodoje „CEATEC JAPAN 2010” pristatė naujausius pasiekimus tobulinant 4G mobiliojo ryšio „WiMAX“ technologiją.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Naudodama „Samsung“ sukurtą bandomąją IEEE 802.16m standarto versiją („WiMAX 2“), bendrovė „UQ Communications“ savo tinkle pasiekė 330 Mb/s duomenų perdavimo spartą. Parodos lankytojams taip pat buvo demonstruojamos galimybės „WiMAX 2“ ryšiu perduoti trimatę (3D) vaizdo medžiagą, keturiuose didelio formato TV ekranuose buvo rodoma, kaip „WiMAX 2“ ryšiu gali būti siunčiama 16 didelės raiškos (HD) TV transliacijų vienu metu.  

„Mobiliojo plačiajuosčio interneto poreikis nuolat auga, todėl „WiMAX“ – tikrosios 4G kartos technologijos – pripažinimas didės ne tik Japonijoje, bet ir visame pasaulyje“, – tvirtina „UQ Communications“ prezidentas Akio Nozaka. Anot jo, demonstruojant „WiMAX 2“ pranašumus, buvo siekiama pabrėžti technologijos perspektyvą ir parodyti ateities galimybes.

„Vartotojų poreikis siųsti kuo didesnius duomenų srautus vis didesniais greičiais nuolat auga, todėl ir technologijos turi atitikti šią tendenciją. „WiMAX“ atvėrė duris į naują mobiliojo plačiajuosčio ryšio erą ir yra sėkmingai naudojama. Esame įsitikinę, kad „WiMAX 2“ suteiks dar daugiau galimybių mobiliojo ryšio operatoriams, o jų klientams bus teikiamos dar vertingesnės paslaugos“, – sako „Samsung“ vykdantysis viceprezidentas, telekomunikacijų sistemų padalinio vadovas Woonsub Kim. Jo teigimu, „Samsung“ įdėjo daug pastangų, kad pažangiausi sprendimai būtų sukurti tinkamu laiku ir kad mobiliojo „WiMAX“ ryšio vartotojai gautų maksimalią naudą.

IEEE 802.16m standarto patvirtinimą tikimasi užbaigti iki 2010 m. lapkričio mėnesio. Pirmą komercinį „WiMAX 2“ sprendimą „Samsung“ planuoja pristatyti 2011 metų pradžioje. „WiMAX 2“ suteiks galimybę mobiliuoju ryšiu duomenis perduoti sparčiau ir efektyviau. Atnaujinto standarto technologija bus suderinama su jau naudojama ankstesniojo standarto įranga. „WiMAX“ ryšio tinklus eksploatuojančios įmonės galės lengvai ir greitai juos atnaujinti, o „WiMAX“ įrenginius jau įsigiję vartotojai taip pat be jokio vargo galės naudotis „WiMAX 2“ galimybėmis.

„Samsung“ užima svarią vietą pasaulinėje „WiMAX“ įrangos tiekimo rinkoje, tačiau kompanija siekia dar labiau išplėsti savo veiklą ir būti šios srities lydere. Šiuo metu „Samsung“ įrangą naudoja 57 mobiliojo „WiMAX“ ryšio operatoriai 36 pasaulio šalyse, taip pat ir Lietuvoje – „Samsung“ bendradarbiauja su Lietuvos radijo ir televizijos centru, teikiančiu „WiMAX“ technologijos mobiliojo 4G interneto MEZON paslaugas.

„Mūsų partnerio „Samsung“ pasiekimai neabejotinai pasieks ir Lietuvos interneto vartotojus. Plėsdami „WiMAX“ ryšio tinklą, mes iš karto planuojame ir jo modernizavimą – tai padaryti nėra sudėtinga, nes nereikia diegti naujos įrangos, o tik atnaujinti šiuo metu naudojamą. Įdiegę IEEE 802.16m standartą, savo tinkle galėtume pasiekti iki 1000 Mb/s greitaveiką, o klientams galėtume pasiūlyti iki 100 Mb/s mobilųjį MEZON interneto ryšį”, – sakė Telecentro techninės plėtros direktorius Gediminas Būdvytis.

Mobiliojo „WiMAX“ ryšio technologija Lietuvoje buvo pradėta naudoti 2009 m. kovo mėn. Šiuo metu 4G internetas MEZON prieinamas 49 miestuose, priemiesčiuose ir gyvenvietėse. Telecentras planuoja iki 2011 m. pabaigos sudaryti sąlygas „WiMAX“ mobiliuoju ryšiu naudotis gyventojams visoje tankiausiai apgyvendintoje šalies teritorijoje.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (2)

Susijusios žymos: