Ar sėdimojo nervo uždegimas gali būti gydomas be vaistų?  ()

Išialgija, kitaip dar vadinama sėdimojo nervo uždegimu, yra viena dažniausiai pasitaikančių neuralgijos rūšių. Pacientai skundžiasi skausmu, juntamu sėdmenų dalyje. Skausmas dažniausiai plinta į užpakalinę šlaunų pusę, blauzdas ar net pėdas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Sėdimojo nervo uždegimas gali pasireikšti tik vienoje arba abiejuose pusėse. Skausmas neretai labai vargina ir turi neigiamą poveikį gyvenimo kokybei, todėl naudinga žinoti, kaip gydyti šį sveikatos sutrikimą.

Kokia yra šio skausmo priežastis?

Sėdimojo nervo uždegimą dažniausiai sukelia disko išsikišimas už stuburo ašies, ir todėl yra spaudžiamas sėdimasis nervas. Dažniausiai šį sutrikimą sukelia atsiradusi kaulinė atauga arba galifacetinio sąnario pažeidimas. Kartais išialgija pasireiškia ir besilaukiančioms moterims.

Kaip gydyti sėdimojo nervo uždegimą?

Pirmiausia visada rekomenduojama pasikonsultuoti su gydytoju, kuris įvertins jūsų būklę ir paskirs vaistus ar kitas gydymo priemones. Dažniausiai yra skiriami nesteroidiniai vaistai nuo uždegimo arba kiti skausmą malšinantys vaistai.

[Vokietija] 2 kartus pigiau nei Lietuvoje buitinis aliejaus spaudimo presas: šaltas ir karštas spaudimas,℃ valdymas, 820W galia ir didelis našumas - ribotas kiekis („RG-312“)
6821 3

Mažiausia kaina!

Iš Vokietijos sandėlio

Ribotas kiekis

Išsamiau

Mankštintis ar ilsėtis?

Kai skausmas paūmėja, geriausia ilsėtis, tačiau tuomet, kai ūmus skausmas praeina, vertėtų pasimankštinti. Naudinga žinoti, kad labai svarbu gerai išsimiegoti: kokybiškas miegas gali palengvinti šio sveikatos sutrikimo simptomus. Kai skausmas atslūgsta, galite atlikti kelis paprastus pratimus:

  • Atsigulkite ant nugaros. Pakelkite kojas ir vieną koją sulenkite. Turite jausti švelnų tempimą sėdmenų srityje ir nugaros apačioje. Šią poziciją išlaikykite maždaug 20-30 sekundžių. Pakartokite po tris kartus abiem pusėms.
  • Atsigulkite ant grindų. Sulenkite vieną koją ir kelkite link krūtinės. Rankomis suimkite šlaunį ir išlaikykite šią padėtį 20-30 sekundžių. Pakartokite po 2-3 kartus abiem pusėms.
  • Atsigulkite ant pilvo, alkūnėmis remkitės į grindis. Palengva kelkite viršutinę kūno dalį aukštyn. Turėtumėte jausti nestiprų tempimą pilvo srityje. Šią poziciją išlaikykite maždaug 5 sekundes. Pakartokite 5-10 kartų.

 

Svarbu: jei pratimų metu jaučiate skausmą, nesimankštinkite.

Gali pagelbėti masažas

Masažas gali efektyviai sumažinti skausmą arba visai jį panaikinti. Tai gali pagerinti pažeisto nervo laidumą bei paspartinti kraujo bei limfos apytaką. Rinkitės taškinį arba tiesiog gydomąjį masažą, kuris padės sumažinti raumenų spazmus bei paspartins sveikimo procesą.

Išbandykite akupunktūrą

Akupunktūra yra alternatyvus sėdimojo nervo uždegimo gydymas. Pacientai neretai teigia, kad palengvėjimą pajunta vos po pirmos gydymo sesijos, tačiau geriausių rezultatų pasieksite tada, jei pasirinksite visą kursą.

 

Šaldantys kompresai ir karšta vonia

Į rankšluostį įvyniokite šiek tiek ledo ir uždėkite ant skaudamos vietos. Palaikykite maždaug 20 minučių. Šią procedūrą rekomenduojama kartoti kas 2-3 valandas. Šaltas kompresas malšina skausmą, tačiau neveikia giluminių audinių, todėl po skaudamos vietos šaldymo galite pagulėti karštoje vonioje. Tai padės suaktyvinti kraujotaką, pagerins limfos tekėjimą ir sumažins uždegimą.

Gerkite žolelių arbatas

Niekam ne paslaptis, kad natūralių žolelių arbatos kartais gali daryti tikrus stebuklus. Jei jaučiate sėdimojo nervo skausmą, galite išbandyti ramunėlių, baltojo gluosnio žievės, levandų, šalavijo ar saldymedžio arbatą. Šios arbatos gali padėti atsipalaiduoti ir numalšinti skausmą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai ()

Susijusios žymos: