Kaip išsirinkti tinkamo dydžio vestuvinį žiedą?  ()

Tinkamo dydžio žiedas turi būti visiškai patogus nešioti bet kokioje situacijoje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vestuviniai žiedai daugeliui žmonių yra vieni svarbiausių papuošalų. Jie liudija begalinę ir nepakartojamą meilę. Kiekviena būsima nuotaka ir jaunikis šiems elementams skiria ypatingą dėmesį, todėl jų pasirinkimas negali būti atsitiktinis. Be abejo, vienas didžiausių rūpesčių, lydinčių renkantis tobulą papuošalą, yra dydis.

Kaip pasirinkti žiedo dydį - keletas praktinių patarimų

Ruošiantis vestuvėms reikia apgalvoti daugybę klausimų, kurie labai dažnai būsimai nuotakai ir jaunikiui sukelia stresą. Tai ne tik klausimai, susiję su vestuvių salės pasirinkimu, tinkamu meniu ar svečių pakvietimu, bet visų pirma su tobulų vestuvinių žiedų parinkimu.

Kaip išsirinkti tinkamo dydžio vestuvinį žiedą? Pirmiausia renkantis šį papuošalą verta atkreipti dėmesį į keletą labai svarbių detalių.

  • Piršto apimtis ir žiedo dydis

Vestuvinio žiedo dydis turi būti ne per siauras, kad nešiojant nesukeltų diskomforto, bet ir ne per platus, kad nenukristų nuo piršto, nes tada jį galima lengvai pamesti.

Rinkdamiesi vestuvinį žiedą, atsižvelkite į tai, kad piršto apimtis per dieną kinta. Jo dydžiui įtakos turi spaudimas, dienos ir metų laikas, taip pat fizinis krūvis ar stresas. Todėl geriausias žiedo dydis yra toks, kuris tvirtai praeina per plačiausią piršto vietą.

  • Žiedai su komforto zona (turintys išgaubtą vidinį paviršių)

Renkantis žiedo dydį, jo komforto zona taip pat atlieka tokį pat svarbų vaidmenį kaip ir plotis. Žiedas su šia zona, centre yra šiek tiek storesnis nei kraštuose, o jo vidus yra pusapvalis. Dėl tokio sprendimo žiedas prie piršto priglunda mažesniu paviršiumi, o tai gerokai padidina komfortą jį nešiojant. Komforto zona taip pat padeda žiedą lengviau užsidėti ir nusiimti.

Kaip patiems namuose nustatyti vestuvinio žiedo dydį?

 

Tinkamo dydžio žiedas reiškia ne tik patogumą jį nešiojant, bet ir visišką saugumą. Jei norite žiedus užsisakyti internetu, jų dydį galite išsimatuoti patys namuose. Tai padaryti galite dviem būdais - išmatuodami jau turimo žiedo skersmenį arba apskaičiuodami jį pagal piršto apimtį.

  • Žiedo dydžio nustatymas matuojant liniuote

Paimkite jau turimą žiedą ir išmatuokite jo vidinį skersmenį įprasta liniuote. Taip matuodami dydį įsitikinkite, kad žiedas neturi jokių įdubimų - jis turi būti apvalios formos. Taip užtikrinsite, kad gausite tinkamą dydį.

  • Žiedo dydžio nustatymas su virvele

 

Jei neturite tinkamo žiedo, kurį galėtumėte išmatuoti, galite tai padaryti naudodami virvutę arba popieriaus lapą. Apvyniokite virvelę aplink plačiausią piršto dalį. Pažymėkite vietą, kurioje virvelė tiksliai apjuosia pirštą, o tada liniuote išmatuokite gautą ilgį. Paskutinis žingsnis - padalykite mm nurodytą virvelės ilgį iš 3,14 - taip gausite tinkamą skersmenį.

Gautą žiedo skersmenį galėsite palyginti su lentele, kurią galite rasti internete, ji padės nustatyti reikalingą vestuvinio žiedo dydį.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai ()