Vokietijos aplinkosaugos fondas (DBU) stipendijas paskyrė ir lietuviams  (0)

Spalio mėn. pabaigoje Vokietijos aplinkosaugos fondo (DBU) atstovai atrinko 6 kandidatus iš 9 dalyvavusiųjų 6-12 mėnesių stažuotėms Vokietijoje. 1060 eurų stipendijos skirtos praktikai bei tyrimams įvairiose su aplinkosauga susijusiose organizacijose.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rytų Europos stipendijų programa yra skirta aukštųjų mokyklų absolventams (magistrams), jauniesiems mokslininkams, norintiems tobulintis su aplinka (taip pat su jos apsauga, ekologija) susijusiose srityse Vokietijoje.  Stažuočių vieta gali būti ne tik aukštosios mokyklos ar mokslinių tyrimų centrai, institutai, bet ir privačios įmonės, įstaigos, institucijos bei kitos organizacijos. Paraiškas vokiečių arba anglų kalba teikia ne tik biologai, ekologai, bet ir kiti specialistai (chemikai, geografai, inžinieriai, ekonomistai, teisininkai ar psichologai), kurių stažuotės projektas Vokietijoje yra susijęs su aplinka.

Vokietijos aplinkosaugos fondas (Deutsche Bundesstiftung Umwelt, DBU) buvo įkurtas 1991 m., siekiant remti įvairias aplinkosaugines iniciatyvas, taip pat inovatyvias aplinkosaugos technologijas, tyrimus, gamtos apsaugą, kultūros vertybių išsaugojimą, visuomenės švietimą. DBU yra vienas didžiausių aplinkosaugos fondų visame pasaulyje. Nuo veiklos pradžios fondas parėmė per 7500 projektų už 1,34 mlrd. eurų (Fondo kapitalas – 1,288 mlrd. eurų).  Iki šiol fondas yra paskyręs per 1500 stipendijų, iš jų virš 500 pagal stipendijų programą Rytų Europos šalims. 2004-2010 metais skirta per 30 stipendijų pagal paraiškas iš Lietuvos.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)