Nauji automobiliai: ko ieško pirkėjai?  ()

Kodėl nauji automobiliai taip traukia pirkėjų dėmesį? Nepaisant to, kad nauji automobiliai kainuoja daugiau (lyginant su naudotų transporto priemonių kaina), jų populiarumas išlieka aktualus tiek Lietuvoje, tiek visoje Europoje. Kviečiame skaityti toliau ir drauge apžvelgti, kokius automobilius renkasi lietuviai ir kas yra svarbiausia šiandieniniam pirkėjui.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Naujų automobilių rinkos pokyčiai Lietuvoje

2023 m. naujų automobilių rinka Lietuvoje buvo auganti. Atsižvelgiant į atvirus „Regitros“ duomenis, 2022 m. buvo užregistruotos 56 498 naujos transporto priemonės, iš kurių 25 496 priklausė M1 naujų lengvųjų automobilių klasei. Tuo tarpu 2023 m. naujų transporto priemonių registracija paaugo iki 58 076, iš kurių 27 528 automobiliai priklauso M1 klasei. Kitaip sakant, per metus buvo fiksuotas 2,79 % augimas. Vertinant pirkėjų poreikius, matoma, kad viena iš svarbių priežasčių, lemiančių augantį naujų automobilių populiarumą, – pirkėjų noras vairuoti naujus hibridinius automobilių modelius.

Populiariausios kuro rūšys

Populiariausiomis degalų rūšimis išlieka dyzelinas ir benzinas, tačiau rinkoje pastebimas ir aktyviai augantis susidomėjimas elektriniais bei hibridiniais automobilių modeliais. Visų pirma, hibridiniai automobiliai yra ekologiškesni ir taupesni už įprastu kuru varomus automobilius. Šie nauji automobiliai pasižymi vidaus degimo varikliu (dažniausiai – benzininiu) ir papildoma elektrifikuota pavara, kurią įjungus automobilis veikia pilnai varomas elektra. Tai reiškia, kad vairuojant tokį automobilį sumažinamos kuro sąnaudos, todėl ilguoju laikotarpiu sutaupoma gana didelė išlaidų dalis. Antra, augant vartotojų susidomėjimui hibridiniais automobiliais, gamintojai siūlo vis komfortiškesnius, patogesnius, stilingesnius automobilių modelius, kurie tampa kasdienio gyvenimo dalimi.

[Vokietija] 2 kartus pigiau nei Lietuvoje buitinis aliejaus spaudimo presas: šaltas ir karštas spaudimas,℃ valdymas, 820W galia ir didelis našumas - ribotas kiekis („RG-312“)
6821 3

Mažiausia kaina!

Iš Vokietijos sandėlio

Ribotas kiekis

Išsamiau

Atsižvelgiant į „Regitros“ duomenis, galime matyti, kad iš viso, t. y. apimant tiek naujas, tiek naudotas transporto priemones,  praeitais metais (iki 2023 m. gruodžio 1 d.) buvo įregistruoti 1 130 380 M1 klasės lengvieji automobiliai, kurie yra varomi dyzelinu, ir 390 260  M1 klasės lengvieji automobiliai, varomi benzinu. Jei žiūrėtume į hibridinius M1 klasės lengvuosius automobilius, varomus benzinu ir elektra, jų buvo užregistruota 63 496, o tik elektra – 11 487.

2023 metų lyderis – TOYOTA

Remiantis atvirais „Regitros“ duomenimis, matoma, kad nauji TOYOTA automobiliai išlieka populiariausia naujų įregistruotų automobilių marke Lietuvoje. TOYOTA populiarumas buvo matomas ir 2022 metais. Šiuo metu pirkėjams patraukliausi TOYOTA automobilių modeliai yra „Toyota Corolla“ ir „Toyota RAV4“ automobiliai.

 

Viena iš TOYOTA populiarumo priežasčių – itin plačios pasirinkimo galimybės, atitinkančios individualius pirkėjų pomėgius, gyvenimo stilių ir poreikius. Be to, TOYOTA siūlo rinktis ir iš įvairių naujų hibridinių automobilių modelių. Įdomu tai, kad TOYOTA hibridiniai automobiliai buvo pradėti gaminti prieš beveik ketvirtį amžiaus, o nuo to laiko gamintojas savo transporto priemonėse išvystė pažangiausias technologijas. TOYOTA hibridinę technologiją pritaikė populiariausiems savo automobilių modeliams – nuo kompaktiškų „Yaris“ iki talpiųjų „Corolla“ bei neįveikiamų „Highlander“ ir „RAV4“ naujų automobilių.

Nauji automobiliai: kokius reikalavimus jiems kelia pirkėjai?

Naujo automobilio kaina

Vienas svarbiausių kriterijų, renkantis naują automobilį, žinoma, yra jo kaina. Lyginant su naudotomis transporto priemonėmis, naujų automobilių kainos yra gerokai didesnės, todėl gana didelio pirkėjų dėmesio sulaukia ir nauji automobiliai lizingu. Tiesa, jei nuspręsite naują automobilį įsigyti lizingu, atidžiai peržiūrėkite lizingo sutarties sąlygas, kurios gali būti skirtingos, priklausomai nuo pardavėjo, pvz., šiuo metu „Tokvilos“ salone naujiems TOYOTA hibridiniams automobiliams yra taikomos fiksuotos 2 % lizingo palūkanos be Euribor net 5 metams.

 

Naujam automobiliui suteikiamos garantijos

Nauji automobiliai salonuose paprastai parduodami su gamykline garantija, kuri dažnai gali būti pratęsiama (pavyzdžiui, nauji TOYOTA automobiliai gali būti įsigyjami su garantija iki 10-ies metų arba 185 000 km) ir tai yra vienas iš svarbiausių kriterijų, galinčių lemti sprendimą pirkti naują automobilį. Taip sutaupoma ir daug eksploatacinių išlaidų, ir išvengiama galvos skausmo, kadangi įsigijus senesnę transporto priemonę iš naudotų automobilių rinkos už visus gedimus tenka atsakyti pačiam savininkui.

Naujų automobilių pasiūlymai: kaip nepasimesti?

Kad naujas automobilis atitiktų visus jūsų poreikius, labai svarbu apgalvoti 3 pagrindinius aspektus:

Apibrėžkite savo tikslą

Kadangi naujų automobilių pasiūla yra didelė, neišvengiamai susidursite su plačiomis pasirinkimo galimybėmis. Kad išvengtumėte bereikalingo galvos skausmo, aiškiai apsibrėžkite, kokius reikalavimus būsimai transporto priemonei keliate ir kuriam tikslui automobilis bus naudojamas, t. y. darbui, verslo kelionėms, laisvalaikiui, kasdieniams poreikiams ar kt.

 

Rinkitės patikimą automobilių saloną

Kad būtumėte patenkinti savo sprendimu, rinkitės patikimą automobilių pardavimo saloną, kuris gali užtikrinti nepriekaištingą transporto priemonės būklę ir suteikti geriausias garantijos sąlygas. Naujus automobilius rekomenduojama įsigyti oficialiose atstovybėse, pvz., TOYOTA automobilius galite įsigyti „Tokvila“ atstovybėje, turinčioje daugiau nei 25 metų patirtį.

Įvertinkite sąlygas

Būkite tikri tuo, kokią sutartį pasirašote, todėl visuomet atidžiai susipažinkite su automobilio pardavimo sąlygomis. Atkreipkite dėmesį į tokius dalykus kaip garantinis laikotarpis, išsimokėjimo lizingu galimybės ir kt. Nebijokite užduoti klausimų ir, jei dėl kažko abejojate, kreipkitės į atstovybės ar salono konsultantus, kurie jums suteiks išsamias konsultacijas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai ()