VDU seminaras visuomenei „Vygrių nacionalinis parkas“  (0)

VDU Kauno botanikos sodas, vykdydamas ekologinio švietimo projektą „Vygriai ir Kaunas: abipusė ekologinio švietimo potencialo plėtra ir bendras jo vystymas“, tęsia bendradarbiavimą su Lenkija – seminaru ir atidaroma paroda siekia spręsti aktualias ekologinio ir gamtosauginio švietimo problemas, abipus sienos skatinti pažintinį ekologinį turizmą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Lapkričio 23 d., antradienį, Vytauto Didžiojo universiteto Kauno botanikos sode (Ž. E. Žilibero g. 6) vyks seminaras „Vygrių nacionalinis parkas“, kurio metu parko darbuotojai Jacek Lozinski ir Maciej Kaminski lankytojams pristatys gamtos apsaugos, edukacines ir turizmo veiklas. Seminaro metu taip pat bus rodomas filmas „Vygriu nacionalinis parkas“. Seminaro pradžia – 12 val. (bus vertimas į lietuvių kalbą).

Tą pačią dieną VDU Humanitarinių mokslų fakultete (K. Donelaičio g. 52)  bus atidaroma paroda „Vygriu nacionalinis parkas“, kuri nuo gruodžio 10 d. veiks Gamtos mokslų fakulteto (Vileikos 8) fojė, o nuo sausio 1 d. – VDU Kauno botanikos sodo oranžerijoje.

Vygrių nacionalinis parkas yra garsus savo puikiu kraštovaizdžiu, turtinga gamtine įvairove ir įspūdingu vandens telkiniu. Šio parko teritorija driekiasi šiaurės rytų Lenkijos dalyje – nuo Kauno yra nutolusi tik 130 km. Parkas buvo ikurtas 1989 m., jo plotas siekia 15 tūkst. hektarų, o teritorijoje plyti net 42 naturalūs vandens telkiniai. Didžiausias, giliausias ir gražiausias iš jų – tai Vygrių ežeras su salomis, įlankomis, gilumomis ir pakraščių seklumomis. Šį ežerą Tarptautinės gamtos apsaugos sąjunga dar 1975 m. įrašė į vertingiausių pasaulio vandens ekosistemų sąrašą.

Smulkiojo Lietuvos ir Lenkijos bendradarbiavimo per sieną programos projekto „Vygriai ir Kaunas: abipusė ekologinio švietimo potencialo plėtra ir bendras jo vystymas“, kuris bus vykdomas iki  2011-03-31, tikslas – bendradarbiaujant didinti ekologinio švietimo paslaugų efektyvumą ir kurti naujas ekologinio švietimo formas.

Bendra projekto veikla siekiama spręsti abiems regionams aktualias ekologinio ir gamtosauginio švietimo problemas, skatinti pažintini ekologinį turizmą abipus sienos, sudaryti sąlygas srities specialistų bendradarbiavimui, apsikeitimui patirtimi bei kūrybinėmis idėjomis. Projekto partneriai – Vytauto Didžiojo universiteto Kauno Botanikos sodas ir Vygriu nacionalinis parkas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)

Susijusios žymos: