Lietuvos banką saugos „Kaspersky“  (1)

Lietuvos Respublikos centrinio banko kompiuterių sistemą nuo virusų ir kitų kenkėjų saugos „Kaspersky“ antivirusinė programinė įranga. Ji bus įdiegta į maždaug 1 tūkst. banko kompiuterių ir serverių.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Didžiuojamės gavę atsakingą užduotį – saugoti vieną svarbiausių kompiuterinių sistemų Lietuvoje. „Kaspersky“ užtikrins Lietuvos banko kompiuterių sistemų saugumą nuo daugiau nei 35 mln. kenkėjų, šiandien plintančių per internetą“, – sakė „Kaspersky Lab.“ programinės įrangos platintojos Lietuvoje, bendrovės „Atviros informacinės sistemos“ direktorė Ina Leibovič.

„Lietuvos bankas“ įsigijo verslo organizacijoms skirtos saugumo įrangos „Kaspersky Business Space Security“ licencijas. Ši programa leidžia apsaugoti kompiuterius, serverius ir išmaniuosius telefonus nuo visų tipų virusų, kirminų ir Trojos arklių, nepageidaujamų laiškų – brukalų.

„Programa apsaugos Lietuvos banko sistemas nuo interneto nusikaltėlių bandymų įsiveržti į kompiuterių sistemas, konfidencialių duomenų vagysčių. „Kaspersky“ užtikrins banko serveriuose esančios informacijos saugumą bei saugų darbą tinkle“, - sakė I. Leibovič.

Anot jos, atnaujintoji „Kaspersky Business Space Security“ programa yra 6 kartus našesnė už savo pirmtakes, veikia žymiai greičiau ir turi naujų funkcijų, pavyzdžiui išorinių įrenginių kontrolę. Programa taip pat turi pažangų kompiuterinio tinklo administravimo įrankį, kuris yra paprastesnis, funkcionalesnis ir intuityvesnis, jo valdymas reikalauja mažiau techninių žinių ir laiko sąnaudų, todėl padeda sumažinti IT saugumo sistemų palaikymo ir administravimo kaštus.

Be Lietuvos banko, „Kaspersky Business Space Security“ antivirusine įranga yra saugoma ir daugiau stambių verslo ir valstybinių organizacijų, pavyzdžiui Vilniaus universitetas, Vilniaus Gedimino Technikos universitetas, Vidaus reikalų ministerija, „Kauno tiltai“, „Transekspedicija“ ir daugybė kitų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (1)

Susijusios žymos: