Unikalus leidinys apie mokslo, studijų ir stažuočių galimybes tarptautinėje erdvėje  (0)

Lietuvos mokslininkų mobilumo centras (LMC), atstovaujantis Lietuvoje tarptautiniam mokslininkų mobilumo tinklui EURAXESS, išleido analogų neturintį leidinį „Kaip gauti paramą studijoms ir moksliniams tyrimams užsienyje“, pristatantį akademinių mainų ES ir kitose pasaulio šalyse galimybes.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

LMC vyriausiojo specialisto Andriaus Kavecko teigimu, leidinys išskirtinis, nes aktualus tiek Lietuvos mokslo ir akademinei visuomenei, tiek ir kiekvienam, besidominčiam studijomis ar moksliniais tyrimais užsienyje. „Čia surinkti patys naujausi akademinių mainų, stažuočių, tobulinimosi kursų pasiūlymai, tad kiekvienas tikrai ras, kuris būdas kelti savo profesinę kvalifikaciją jam tinkamiausias“, – pabrėžia A. Kaveckas. Leidinyje pateikiami ir atnaujinti akademinius bei profesinius mainus Lietuvoje administruojančių organizacijų kontaktiniai duomenys.

Naujajame leidinyje yra išsami informacija apie programas, skirtas akademiniam mobilumui skatinti ES šalyse, JAV, Kinijoje, Rusijoje, Baltarusijoje, Izraelyje, Taivane, Meksikoje, Ukrainoje, Islandijoje ir kt. Aprašomos daugiašalio bendradarbiavimo galimybės tarp ES šalių ir Pietryčių Azijos regiono (Singapūro, Tailando, Korėjos, Japonijos, Kinijos) mokslo ir tyrimų institucijų. Be to, pateikiamos akademinės mainų programos, skirtos neformaliam švietimui ir tobulinimuisi, apimančios ir atskirų šalių kalbos, kultūros bei meno studijas (Islandija, Japonija, Korėja). Taip pat leidinyje išsamiai pristatomos ES erdvėje veikiančios mobilumo ir mainų programos, skatinančios visų ES narių jaunimo organizacijų aktyvumą jaunimo politikos, neformalaus ugdymo ir švietimo sferose.

„Finansų paieška tolesnėms studijoms ar mokslo tiriamajai veiklai dažnai žmonėms tampa pagrindiniu kliuviniu įgyvendinti savo siekius, – pastebi LMC atstovas. – Tikėtina, kad susipažinę su naujuoju leidiniu, besidomintieji gaus atsakymus ir į šiuos, ir į daugelį kitų aktualių klausimų“. A. Kaveckas atkreipia dėmesį, kad nemaža dalis leidinyje pristatomų tarptautinių mokslo ir studijų programų siūlo ne tik finansinę paramą kasdienėms išlaidoms padengti, bet, dažnai, apmoka ir kelionės, sveikatos, mokymosi priemonių, kitas išlaidas.

Leidinį „Kaip gauti paramą studijoms ir moksliniams tyrimams užsienyje“ galima įsigyti nemokamai Lietuvos mokslininkų mobilumo centre, taip pat jis bus pasiekiamas ir internetu – Lietuvos EURAXESS portale www.euraxess.lt.

Lietuvos mokslininkų mobilumo centras (LMC) savo veiklą pradėjo 2005 m. LMC teikia nemokamą praktinę informaciją mobiliems (atvykstantiems dirbti į Lietuvą ir išvažiuojantiems dirbti į užsienio šalis) mokslininkams ir tyrėjams. LMC priklauso Europos mokslininkų mobilumo centro EURAXESS tinklui, vienijančiam daugiau nei 200 centrų 37-iose šalyse. EURAXESS tinklas suteikia galimybę mokslo ir studijų institucijoms bei kompanijoms, įdarbinančioms mokslininkus ir tyrėjus. EURAXESS interneto tinklapyje visada galima rasti nuolat atnaujinamą, aktualią informaciją apie veikiančių EURAXESS tinklo narių, mokslo ir tyrimų organizacijų siūlomas akademinių mainų galimybes. Taip pat – nemokamai talpinti informaciją apie laisvas darbo vietas, o mokslininkams ir tyrėjams – susirasti darbą bet kurioje Europos valstybės mokslo ar studijų institucijoje ir mokslinius tyrimus atliekančioje organizacijoje.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)