„Sony“ skaitmeninio vaizdo inovacijas įvertino TIPA  (0)

Šiais metais prestižinius apdovanojimus rengianti vaizdo technikos spaudos asociacija TIPA įvertino „Sony“ pastangas nuolat kurti skaitmeninio vaizdo inovacijas ir siūlyti jas savo gaminiuose. „Sony“ pusiau skaidraus veidrodžio technologija (angl. „Translucent Mirror Technology“) pelnė geriausio vaizdo inovacijos apdovanojimą, o vaizdo kamera „Handycam NEX-VG10E“ buvo įvardinta geriausia ekspertų klasės vaizdo kamera.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Sony“ sukūrė pusiau skaidraus veidrodžio technologiją naujo lygio funkcionalumui. Šios pusiau skaidraus, fiksuoto veidrodžio technologijos privalumai yra akivaizdūs dėl automatinio fokusavimo realiu laiku, kuris veikia ir filmuojant, bei dėl gerokai išaugusio fotografavimo serijomis greičio. „Technologija taip pat leidžia sumažinti ir palengvinti kameras neaukojant funkcionalumo ir pažangios technologijos privalumų“, – pareiškė asociacijos redakcinė komisija, argumentuodama savo sprendimą apdovanoti pusiau skaidraus veidrodžio technologiją.

Tuo tarpu suteikiant „Sony Handycam NEX-VG10E“ geriausios ekspertų klasės vaizdo kameros apdovanojimą, buvo pabrėžtas jos universalumas ir filmavimo galimybės. „Ji galėtų būti laikoma tobula konvergencijos vaizdo kamera vienodai gerai tenkinanti ir fotografavimo, ir filmavimo poreikius. Naujoviškoji NEX-VG10 naudoja didžiąją dalį „Sony NEX-5 CSC“ elektroninių komponentų, tą patį „Exmor HD CMOS“ APS-C dydžio jutiklį ir E tipo lizdą keičiamiesiems objektyvams. Vis dėlto, jos architektūra ir dizainas aiškiai yra pritaikyti filmavimui ir pasižymi puikiomis charakteristikomis dėl 24 Mbps srauto įrašymo AVCHD formatu“, – dėstė TIPA redakcinė komisija.

Pusiau skaidraus veidrodžio technologija – nepalyginamai didesni fotoaparatų greičiai

„Sony“ α55 ir α33 buvo pirmieji kompanijos skaitmeniniai fotoaparatai, kuriuose panaudota pusiau skaidraus veidrodžio technologija ir pademonstravo visiškai naujas naujoviškos optinės sistemos fotografavimo galimybes. Skirtingai nei įprastuose skaitmeniniuose veidrodiniuose fotoaparatuose, pusiau skaidraus veidrodžio technologijoje naudojamas fiksuotas, pusiau skaidrus veidrodis, kuris perskiria šviesos srautą: vieną dalį nukreipia į pagrindinį vaizdo jutiklį, o kitą – į atskirą automatinio fokusavimo jutiklį. Tokiu būdu automatinis fokusavimas veikia nuolatos, be pertrūkių, net ir fotografavimo akimirką. 

Pusiau skaidraus veidrodžio technologija žymiai padidina ir fotografavimo greitį – iki 10 kadrų per sekundę su α55 (7 kadrai per sekundę α33), naudojant nuolatinį ekspozicijos prioriteto režimą. Technologija užtikrina greitą ir tikslų sekantįjį automatinį fokusavimą, gebantį visą laiką išlaikyti judančių objektų ryškumą, fotografuojant ar filmuojant didele raiška.

„Handycam NEX-VG10E“: pirmoji vartotojams skirta „HD“ vaizdo kamera su keičiamais objektyvais

„Sony Handycam NEX-VG10E“ yra pirmoji pasaulyje vartotojiška, didelės raiškos vaizdo kamera, kurios objektyvus galima keisti. Vartotojai gali naudoti E tipo tvirtinimo objektyvus, taip pat, su LA-EA1 adapteriu – ir daugybę A tipo tvirtinimo objektyvų.

„Handycam NEX-VG10E“ fiksuoja kino kokybės „Full HD" vaizdą ir stereo garsą su dideliu gyliu. „Handycam NEX-VG10E“ naudojamas 14,2 mln. taškų „Exmor APS HD CMOS“ jutiklis, kuris yra maždaug 19,5 karto didesnis, nei standartiniai, įprastose vaizdo kamerose montuojami jutikliai, padeda užfiksuoti stulbinamus vaizdus su gražiu išplaukiančiu fonu. NEX-VG10E yra kompaktiška, puikiai subalansuota ir lengvai valdoma.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)

Susijusios žymos: