VGTU komanda apdovanota „Europos savaitės“ konferencijoje Portugalijoje  (0)

Vilniaus Gedimino technikos universiteto (VGTU) studentų ir dėstytojų komanda dalyvavo gegužės 2–6 dienomis Koimbroje (Portugalija) vykusioje konferencijoje „Europos savaitė“ (The 17th European Week Conference), kurioje buvo apdovanota du kartus – užėmusi pirmą vietą ir už geriausią projektą „Creative Ecologies: Creating, Developing and Sharing Sustainable Ideas“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

VGTU atstovavo Kūrybinių industrijų studijų programos antro kurso studentės Monika Braškutė ir Elinga Noreikaitė, vadovaujamos Verslo vadybos fakulteto prodekanės dr. Jelenos Stankevičienės ir lektorės Rasos Levickaitės. Lietuvių pristatytas projektas buvo puikiai įvertintas už stiprią mokslinę dalį, kūrybiškumą, idėjos originalumą ir pateikimo išbaigtumą. Įgyvendinant projektą prie Lietuvos komandos prisijungė po du studentus iš Belgijos ir Lenkijos.

Lietuvių projekto (STEP) tikslas – sujungiant trijų šalių patirtis ir atliktus skirtingus tyrimus pasiūlyti namų ūkio vandens taupymo sistemos modelį. Teorinį projekto pagrindą sudaro kūrybingumo ekologija, pagrindinių vandens taršos būdų išaiškinimas ir vandens taupymo įrenginių ekonominė analizė bei siūlomi geriausi išlaidų valdymo sprendimai.

Europos savaitė yra viena iš svarbiausių PRIME tinklo veiklų, vykdoma jau septyniolika metų. Šių metų konferencijos tema – „Vanduo pasauliui“ (Water for World). Studentai, atstovaujantys dalyvaujančioms institucijoms, atlieka tiriamuosius projektus, susijusius su pagrindine tema. Kiekvieną projektą vertina profesionalai iš viešojo ir privataus sektorių. Šiemet konferencijoje dalyvavo 65 dėstytojai ir per 160 studentų iš 17 Europos šalių. Konferencijos dalyviai atlikdami tyrimus svariai prisideda prie savo studijų srities vystymo ir konkrečių problemų sprendimo europiniame lygmenyje.

Specialiai VGTU projektui buvo sukurta interneto svetainė www.makeastep.eu. Daugiau informacijos apie PrimeNetworking tinklą ir Euroweek projektą galima rasti adresu www.euroweek2011.org.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)

Susijusios žymos: