„Samsung Electronics Baltics“ prisijungė prie „Tele2“ pradėto bendradarbiavimo su Vilniaus universitetu  (2)

„Samsung Electronics Baltics“ prisijungė prie telekomunikacijų bendrovės „Tele2“ inicijuoto bendradarbiavimo su Vilniaus universitetu. Praėjusią savaitę bendradarbiavimo memorandumą su universitetu jau pasirašė „Tele2“ ir „Nokia Lietuva“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Telekomunikacijų bendrovės skirs finansinę paramą universiteto mokslininkų vykdomiems tyrimams bei prisidės prie tyrimų plėtros praktinėmis žiniomis ir patirtimi.

„Bendradarbiavimas su verslu Vilniaus universitetui yra labai svarbus, kadangi tiesiogiai prisideda prie studijų kokybės ir yra vienas jos užtikrinimo parametrų. Telekomunikacijų srities lyderių dalyvavimas mokslinėje universiteto veikloje leis pradėti naujus tyrimus, o studentai galės semtis patirties“, – sakė Vilniaus universiteto rektorius akad. Benediktas Juodka.

„Džiaugiuosi, kad mūsų pradėta iniciatyva įgauna pagreitį ir partneriai iš „Samsung Electronics Baltics“ prisijungė prie bendradarbiavimo su Vilniaus universiteto mokslininkais. Būdami socialiai atsakinga įmonė, jaučiame pareigą skatinti mūsų srities mokslinius tyrimus, o naujų partnerių prisijungimas leidžia tikėtis dar geresnių rezultatų ir sparčios Lietuvos mokslo pažangos“, – sakė Petras Masiulis, „Tele2“ generalinis direktorius.

„Telekomunikacijų srityje mokslo vaidmuo yra lemiamas, todėl palankiai vertiname šią galimybę prisidėti prie tolimesnio telekomunikacijų vystymosi Lietuvoje. Taip pat svarbu yra tai, kad Vilniaus universiteto mokslininkai vykdys fundamentaliuosius tyrimus. Verslas dažniau prisideda prie taikomųjų tyrimų, o esminiams mokslo srities klausimams dėmesio yra skiriama mažiau“, – sakė Simonas Skupas, „Samsung“ telekomo padalinio vadovas Baltijos šalims.

Finansinę paramą bendrovės skirs fundamentaliųjų mokslinių tyrimų fizikos ir medicinos srityse vykdymui. „Tele2“ specialistai prie mokslinių tyrimų taip pat prisidės pasidalindami savo praktinėmis žiniomis, suteiks galimybę atlikti tyrimus naudojantis bendrovės infrastruktūra. Jaunieji mokslininkai bendrovėje taip pat galės atlikti mokslinę praktiką.

„Tele2“ praėjusiais metais pripažinta produktyviausia Baltijos šalių IT ir telekomunikacijų sektoriaus bendrove. „Geidžiamiausio darbdavio 2010“ rinkimuose, organizuojamuose dienraščio „Verslo žinios“ ir karjeros portalo www.cv.lt, bendrovei atiteko pirmoji vieta tarp smulkiojo ir vidutinio verslo bendrovių.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (2)

Susijusios žymos: