Kaune aštuntus metus iš eilės inžinerijos studentams iššūkį mes didžiosios šalies įmonės  (0)

Šių metų vasario 21-22 dienomis aštuntus metus iš eilės Kauno technologijos universitete (KTU) vyks inžinerinės studentų varžybos „EBEC'14 Kaunas“ (pirmas tarptautinių „BEST Engineering Competition“ varžybų etapas), kurių metu studentai spręs įmonių pateiktas praktines užduotis ir varžysis dėl geriausiųjų vardo.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Šiemet studentams užduotis teiks keturios didžiosios šalies bendrovės – ilgametė renginio partnerė, intelektualių inžinerinių sprendimų lyderė Baltijos šalyse „Fima“, vienos didžiausių šeimos valdomų korporacijų pasaulyje dukterinė bendrovė Lietuvoje „Mars Lietuva“, Lietuvos elektros energijos perdavimo sistemos operatorius „Litgrid“ ir programavimo paslaugų ir interneto rinkodaros kompanija – „NFQ“.

Pasak varžybas organizuojančios KTU įsikūrusios tarptautinės studentų organizacijos „BEST Kaunas“ atstovų, tokio renginio tikslas – skatinti glaudesnį verslo ir studentų bendradarbiavimą sprendžiant inžinerines problemas ir ieškant šiuolaikiškų technologinių sprendimų.

Inžinerinėse varžybose studentai, susibūrę į komandas, gali rinktis vieną iš dviejų užduočių tipų: „Case study“ arba „Team design“. „Case study“ – tai atvejo analizės užduotis, reikalaujanti ne tik inžinerinių, bet ir vadybos bei ekonomikos žinių, o „Team design“ – inžinerinė užduotis, kuri reikalauja gebėjimo pritaikyti savo inžineriniuose moksluose įgytas žinias praktiškai.

„Šiose universiteto bendruomenės organizuojamose varžybose dalyvaujame jau šeštus metus iš eilės, ir toks bendradarbiavimas yra naudingas abipusiškai. Būsimieji inžinieriai turi galimybę praktiškai pritaikyti universitete gautas žinias, ir tai daro labai išradingai. Tuo tarpu mes, kaip įmonė, prisidedame prie jaunųjų specialistų ugdymo, netgi galime rasti potencialių naujų darbuotojų, kadangi varžybose susirenka vieni stipriausių ir gabiausių studentų“, - sako Vytautas Zinkevičius, bendrovės „Fima“ plėtros direktorius. Pasak jo, kaip ir ankstesniais metais, taip ir šiemet bendrovė studentams pateiks nelengvą, bet realią situaciją atitinkančią užduotį, aktualią šiandieniniame inžinerijos pasaulyje.

„EBEC'14 Kaunas“ yra pirmasis tarptautinių inžinerinių „European BEST Engineering Competition“ varžybų etapas. Į kitą – regioninį - etapą, kuris vyks pavasarį Jekaterinburge (Rusija), pateks ir KTU bei Lietuvai atstovaus dvi skirtingose užduočių kategorijose laimėjusios komandos. Paskutinė finalinė tarptautinių varžybų dalis vyks vasarą Rygoje, kur visos komandos, laimėjusios savuose regionuose, varžysis dėl geriausiųjų Europos inžinierių titulo.

Registracija į šiemet vyksiančias varžybas Kaune vyksta iki vasario 17 dienos. Studentai kviečiami registruotis internetu adresu www.ebec.lt/registracija/.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(5)
(0)
(0)

Komentarai (0)

Susijusios žymos: