Patarimai renkantis monitorių  ()

Planuojantiems įsigyti naują monitorių, dažnai iškyla klausimas, į kokius šio gaminio parametrus pirmiausia vertėtų atsižvelgti.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Šių prekių pasirinkimas itin gausus, tačiau pasirinkimas pirmiausia priklauso nuo to, kokiems tikslams dažniausiai naudojate kompiuterinę techniką – įvertinę savo poreikius, kur kas paprasčiau išsirinksite tinkamiausią variantą.

Monitorius kasdieniam naudojimui

Naudojate kompiuterį tik elektroninių laiškų rašymui, sąskaitų apmokėjimui, naršymui internete ar socialiniuose tinkluose?

Tuomet neverta į monitorių investuoti didelių pinigų – šioms užduotims užteks ir paprastesnio varianto, kuris neabejotinai pasižymės ir mažesne kaina.

Tokiais atvejais rekomenduojami optimalaus dydžio – maždaug 23 ar 24 colių įstrižainės monitoriai, kuriuos pakankamai pigiai galima įsigyti net ir tuomet, kai norėsis FULL HD vaizdo kokybės.

Ieškodami monitoriaus namams, dažniau atkreipiame dėmesį ne į specifikacijas, bet į dailų jo dizainą – šiuo atveju Jūsų taip pat laukia spalvų ir formų įvairovė.

Daugiafunkcinis panaudojimas

Tuomet, kai su kompiuteriu atliekate daugiau veiksmų, pavyzdžiui, mėgstate klausytis muzikos, žiūrėti filmus, dalyvaujate vaizdo konferencijose ar naudojate sudėtingesnes programas, automatiškai reikės ir šiek tiek funkcionalesnio monitoriaus.

Tokiais atvejais vertėtų paieškoti LED ar IPS monitoriaus, siūlančio ir FULL HD vaizdo kokybę – pasirinkę tokį gaminį, patogiai galėsite atlikti visas reikalingas užduotis ir būsite užtikrinti, jog monitoriaus galimybių joms tikrai užteks.

Ieškant tinkamiausio įrenginio pramogos, verta pagalvoti ir apie šiek tiek didesnės įstrižainės variantą – tuomet puikiai tiks 27 colių ar šiek tiek didesni monitoriai. Tokius gaminius gera kaina galite įsigyti Pigu.lt elektroninėje parduotuvėje.

Profesionaliam darbui su multimedija

Fotografams, grafikos dizaineriams, vaizdo įrašų kūrėjams ar kitiems multimedijos specialistams bus reikalingas monitorius, pritaikytas turinio kūrimui.

Tuomet vertėtų rinktis didesnį ekraną ir ypatingai atkreipti dėmesį į jo raišką, kuri šiuo atveju turėtų būti ne mažesnė nei FULL HD.

Dažnai rekomenduojamas IPS monitorius, pasižymintis itin kontrastingomis spalvomis ir plačiais kampais.

Dirbantiems su filmų ar kitų vaizdo įrašų redagavimo programomis, svarbus bus ir monitoriaus reagavimo laikas – trukmė tuomet turėtų būti 5ms ar dar mažesnė.

Žaidimams

Didžiausiems žaidimų gerbėjams prireiks monitoriaus, kuris gali išlaikyti šiuolaikinių žaidimų greitį ir intensyvumą.

Tokiems atvejams bus reikalinga ne mažesnė nei FULL HD skiriamoji geba, 5ms ar mažesnis atsako laikas ir kaip įmanoma didesnis horizontalaus žiūrėjimo kampas.

Monitoriaus dydis šiuo atveju taip pat turės įtakos žaidimo kokybei – kuo jis didesnis, tuo paprasčiau bus įsijausti į įtraukiantį virtualų pasaulį.

Platų monitorių pasirinkimą rasite internetinėje pigu.lt parduotuvėje.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai ()

Susijusios žymos: