Berlynas – universalus ir spalvingas  ()

Tai – miestas, be paliovos viliojantis keliautojus, kur savo atostogas susikurs ir besidomintys menu bei kultūra, ir trokštantys pramogų bei linksmybių naktiniuose klubuose. Žavingas tiek jaunam maksimalistui, tiek solidžiam verslininkui ar ramybės ieškančiai šeimai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pasakojantis istoriją, turtingas muziejais bei meno galerijomis, kviečiantis jaunimą į įvairias pasilinksminimo ar skirtingų subkultūrų susirinkimo vietas. 

Kelionių organizatorius Baltic Tours šiame straipsnyje pristato vieną didžiausių turistų traukos centrų Europoje – Berlyną.

Kuo gi šis miestas toks ypatingas ir ką čia galima nuveikti bei pamatyti?

Kokią istoriją jis pasakoja ir ką gali pasiūlyti bet kokio amžiaus atvykėliui?

Poilsis gamtos apsuptyje – ir šeimai, ir muzikos mėgėjams

Kelionės į Berlyną jus tikrai suvilios, jei norite susikurti ne tik šėliojimais iki paryčių garsėjančias, tačiau ir itin ramias atostogas.

Mieste rasite gausybę parkų, žaliųjų zonų bei ežerų.

Galėsite atsipūsti tiek jei esate individualistas ir keliaujate vienas, tiek jei atvykote su šeima.

Bet kokiu atveju būtinai aplankykite didžiausią miesto parką, įsikūrusį pačiame centre – Tiergarten.

Vietinių jis neveltui yra pramintas „žaliąja miesto širdimi”. Įsivaizduokite, čia iki pat XVIII amžiaus žaliavo karališkieji medžioklės plotai.

Žinoma, Berlyne gausu ir mažesnių parkų, kurie nepritraukia beprotiškų turistų srautų, tad čia idealų poilsį susikursite, jei atvykote su šeima.

Vienas jų – Bürgerpark Pankow rajone. Jaunimui Baltic Tours rekomenduoja vykti į Görlitzpark, o jei sėdėdami ant pievutės norite pasiklausyti ir muzikos – keliaukite į Mauerpark, kuriame kiekvieną sekmadienį yra rengiami nedideli muzikos festivaliai.

Visą miestą apžvelkite plaukdami Šprė upe – vaizdas tikrai įspūdingas.

Menas už kiekvieno kampo

Šiuolaikinio meno Meka – taip Berlynas vadinamas gana dažnai.

Čia apstu muziejų ir galerijų, iš kurių nemažai yra visiškai nemokamų arba siūlančių didžiules nuolaidas, pavyzdžiui, studentams.

Būtina aplankyti Vokietijos istorijos muziejų, kurio pavadinimas kalba pats už save, taip pat Haus am Checkpoint Charlie, kuriame sukaupti dokumentai, liudijantys apie Berlyno sienos gyvavimo laikus.

Nuodėmė būtų praleisti Muziejų salą, nes tai – unikali vieta Berlyne.

Joje išsidėstę net 5 pasaulinio garso muziejai: Pergamo, Senasis, Naujasis, Bode ir Senoji nacionalinė galerija. Kiekvienas jų siūlo kai ką įdomaus, o visi kartu yra netgi įtraukti į UNESCO pasaulio paveldo sąrašą!

Na, o tiesiog klaidžiojant po Berlyną, dėmesį tikrai patrauks ir gatvės menas – vadinamieji graffiti, kurie išvien puošia miesto pastatus.

Dėl šios priežasties dažnai yra teigiama, kad čia menas tvyro už kiekvieno kampo.

Prabangios linksmybės vakarinėje dalyje, tikrasis miesto veidas - rytinėje

Na, o kuo kelionės į Berlyną taip traukia jaunuolius – atspėti nesunku. Tai – naktiniai klubai ir pramogų gausa.

Vakarinė miesto dalis skirta beau monde – stilingų žmonių susibūrimams, kurie čia nesunkiai ras gausybę elegancija ir prabanga tviskančių kokteilių barų bei klubų, siūlančių įdomias vakaro programas.

Rytų Berlynas labiau atskleidžia tikrąjį miesto veidą. Šioje dalyje puikuojasi daugybė pankiško stiliaus klubų ir barų.

Vis dėl to verta paminėti keletą populiariausių naktinėms linksmybėms skirtų vietų. „Berghain”, kurio viduje driekiasi ir „Panorama Bar”, įsikūręs ne itin išvaizdžioje elektros stotyje, tačiau sakoma, jog tai viena geriausių pasilinksminimo vietų visame Berlyne.

Tai – tikras rojus, dievinantiems techno ar progressive stilių muziką. „Watergate” akį traukia ne vien tuo, kad šis naktinis klubas įkurtas ant Šprė upės kranto, tačiau ir tuo, jog čia neretai koncertuoja ne tik vietiniai, bet ir pasaulinio garso didžėjai. Atvykę linksmintis čia, galėsite mėgautis house ar disco stilių muzika.

Akivaizdu, šis miestas kupinas spalvų ir, be jokios abejonės, patenkins kiekvieno norus bei lūkesčius.

Kelionės į Berlyną pritrauks ieškančius laisvės pojūčio, mylinčius kultūrą ar tiesiog trokštančius potyrių bagažą pripildyti linksmybėmis.

Baltic Tours patikina, kad ilgai svarstyti neverta: čia atrasite tai, ko ieškote būtent jūs.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai ()