Vyrų košmaras – plikimas. Kokias technologijas verta išbandyti?  ()

Didžiuokitės gražiais plaukais, liūdėkite – netekę jų, o jei plaukai dar tik pradeda slinkti, imkitės visų įmanomų veiksmų procesui sustabdyti! Vyrai mano, kad plaukų slinkimas, arba plikimas, greičiausiai nulemtas genų. Tačiau atsakymas nėra toks paprastas...


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Plikimo priežastys

  • Problemos su skydliauke
  • Autoimuninės ligos
  • Infekcijos
  • Chemoterapija
  • Vartojami vaistai
  • Vitaminų trūkumas
  • Stresas
  • Paveldėjimas

Plaukų slinkimas – vienas iš dažniausių nusiskundimų endokrinologo klinikinėje praktikoje. 75 proc. visų plaukų slinkimo atvejų sudaro taip vadinama androgenetinė alopecija, maždaug 10 procentų sudaro telogeninis plaukų slinkimas, apie 10 proc. – lizdinė alopecija ir apie 5 proc. randinė alopecija.

Gydymas

Plaukų slinkimas bei plikimas gali užklupti tiek vyrus, tiek moteris dėl įvairių priežasčių. Abiejų lyčių atstovams tai gali sukelti nemažai neigiamų emocijų bei kompleksų. Vis dėlto, koks yra plaukų slinkimo gydymas?

Viskas priklauso nuo plikimo ar plaukų retėjimo priežasčių. Neretai žmonės, kuriems slenka plaukai, mėgina naudoti įvairius šampūnus, kremus, vitaminus, nežinodami tikrosios plaukų slinkimo priežasties. Įvairių atsitiktinių metodų išbandymas ilgai užtrunka ir gali neduoti efektyvių rezultatų.

​Pastebėjus plaukų slinkimo ar plikimo požymius svarbu nedelsti ir kreiptis į gydytoją dermatologą, kuris nustatys diagnozę. Visgi geriausiai žinomi slinkimo gydymo metodai yra mezoterapija ir PRP.

Mezoterapija

​Procedūros metu atliekamos mikroinjekcijos galvos odoje. Į odą suleidžiamos biologiškai aktyvios medžiagos tokios, kaip vitaminai, hialurono rūgštis, mikroelementai ir kt. Šioms medžiagoms patekus į plaukų folikulus bei ląsteles, gerinama odos mikrocirkuliacija, folikulai aprūpinami reikalingomis maistinėmis medžiagomis. Taip pat plaukų ląstelės apsaugomos nuo streso, kenksmingų išorės veiksnių, skatinamas jų atsinaujinimas. Taip efektyviai stabdomas plaukų slinkimas ir skatinamas naujų plaukų augimas.

 

​Mezoterapija plaukams ne tik gydo plaukų slinkimą, tačiau ir stiprina plaukus, kovoja su galiukų skilinėjimu, pleiskanomis, suteikia plaukams blizgesio ir gyvybingumo. Taip pat tai puiki profilaktinė priemonė nuo plaukų žilimo.

PRP

Plaukų slinkimo gydymas taikant PRP terapiją yra natūralus, pažangus ir veiksmingas. PRP tai trombocitais praturtintos plazmos procedūra. Šios procedūros metu naudojamas produktas yra sukuriamas iš paties paciento kraujo.

​PRP terapija efektyviai stabdo plaukų slinkimą, sustiprina plaukų folikulus, šalina niežulio bei sausumo pojūtį, didina plaukų apimtį, atstato plaukų tankį, elastingumą ir blizgesį. Kraujo plazmoje gausu augimo faktorių, amino rūgščių, mikroelementų, baltymų, vitaminų bei trombocitų.

 

Procedūros metu pacientui iš venos paimama 9-18 ml kraujo. Kraujas 5 min. centrifuguojamas, kol atsiskiria kraujo plazma ir eritrocitai. PRP procedūros metu trombocitais praturtinta plazma mikroinjekcijų pagalba suleidžiami į galvos odą. Jeigu yra poreikis, prieš procedūra atliekamas vietinis nuskausminimas.

Todėl jei ieškote Kalėdinės dovanos vyrams, kurie patiria tokias bėdas, dovanokite plaukų procedūras, kurios išgelbės jų plaukų situaciją. Akivaizdu, kad XXI a. yra nuostabių technologijų, kurios gelbsti nuo tokių bėdų.

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(1)
(-1)

Komentarai ()

Susijusios žymos: