Energiją tausojantiems HP serveriams suteikti „Energy Star“ įvertinimai  (0)

Iš energiją tausojančių serverių, vieninteliai „Hewlett-Packard“ (HP) sulaukė „Energy Star“ pripažinimo. „Energy Star“ įvertinimai teikiami produktams, kurie efektyviai naudoja energiją ir taip ne tik sumažina jų išlaikymo kaštus, bet ir tausoja gamtą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Energy Star“ energiją taupančiais pripažino keturis HP gaminamus serverius, kai tuo tarpu kitų serverių gamintojų produkcija negavo tokių įvertinimų. Šie HP serveriai yra iš naujosios „HP ProLiant“ G6 kartos, pristatytos šių metų kovą. Kuriant G6 kartos serverius buvo atsižvelgiama į EPA (angl. U.S. Environmental Protection Agency) reikalavimus ir siekiama sukurti gamtą saugančius bei energiją tausojančius serverius.

Įvertinti HP serveriai turi įdiegtą „Thermal Logic“ technologiją, kuri valdo ir kontroliuoja energijos srautus. Technologija tiksliai sureguliuoja tiekiamą energijos kiekį pagal serverio poreikius ir taip sumažina energijos suvartojimą nepakenkdama serverio darbo efektyvumui.

„Ekonominio nuosmukio metu investicijos į energiją tausojančius serverius yra daug protingesnis sprendimas, nei investicinių biudžetų karpymas ir geresnių laikų laukimas“, tvirtina Vladimiras Silkovas, HP „ProLiant“ serverių ir „BladeSystem“ sistemų pardavimų vadovas Baltijos šalims. „Dabar investavus į modernų serverį, jis dėl sutaupytos elektros energijos gali atsipirkti jau po pirmų trijų mėnesių ir taip iš tikrųjų leisti sumažinti įmonės veiklos išlaidas.“

Keletas faktų apie „HP ProLiant“ G6 serverius:

  • Naudodami G6 kartos serverius vartotojai gali sumažinti išlaidas energijai iki 61 proc.
  • Išlaikydami tas pačias darbų apimtis, vartotojai gali pakeisti devynis „HP ProLiant DL380“ G4 kartos serverius tik vienu tokiu pačiu, tačiau G6 kartos serveriu ir per metus sutaupyti 40,000 Kwh energijos, t.y. apie 10,000 litų.

Keletas faktų apie „Energy Star“:

  • Serveriai, turintys „Energy Star“ sertifikatą, vidutiniškai suvartoja 30 proc. mažiau energijos nei įprastiniai serveriai.
  • Jei visi JAV naudojami serveriai atitiktų „Energy Star“ standartus, per metus būtų sutaupyta 800 mln. JAV dolerių energijos išlaidoms.

Daugiau informacijos apie HP serverius gavusius „Energy Star“ įvertinimą rasite www.hp.com/go/proliant-energystar

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)

Susijusios žymos: