Lietuvoje jau galima papuošti savo telefoną  (0)

Mobilusis telefonas jau seniai tapo įprastu dalyku mūsų gyvenime. Jis visada su mumis, kad ir kur mes būtume ar eitume. Žinoma, atsiranda žmonių, kurie mobilų telefoną nori turėti ne tik kaip ryšio priemonę, bet ir kaip aksesuarą, pabrėžiantį jų individualumą. O ką daryti jei telefonų gamintojai apsiriboja tik standartinėmis spalvomis, juoda ir sidabrine?


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Yra daug būdų kaip pakeisti savo telefono išvaizdą, lipdukai (dar žinomi kaip skin‘ai), aerografija (piešinio perkėlimas ant telefono korpuso specialios įrangos būdu), lazerinis graviravimas (kai ant korpuso išgraviruojamas pasirinktas nedidelis piešinys), tačiau šiame straipsnyje plačiau bus apžvelgta naujiena Lietuvoje, telefonų įvyniojimas į antrą odą (wrapping).

Ši puošyba atsirado Japonijoje ir po to paplito po visą pasaulį. Garsiausia kompanija Azijoje užsiimanti telefonų įvyniojimu yra Gmask. Nuo lipdukų (skin‘ų), šis telefonų puošybos būdas skiriasi tuo, jog lipdukai klijuojami tik ant telefono priekio ir galo, o antra oda gali būti klijuojama ant viso telefono kampų, šonų, ekrano ir mygtukų.

Antra oda, tai ypatingai plona lipni plėvelė, kurios storis yra apie 0,05 milimetro, tačiau ji pakankamai stora, kad atlaikytų spausdinimą ir laminavimą. Atėję papuošti savo telefoną, jūs galite pasirinkti pageidaujamą paveiksliuką iš katalogo, arba atsinešti savo įrašytą į USB raktą. Vietoje bus paruošta permatoma plėvelė su jūsų paveiksliuku. Jei jūsų telefonas juodos spalvos, visų pirma bus klijuojama balta plėvelė fonui. Užklijavus foninę plėvelę, nereikalinga plėvelė nuo telefono šonų, mygtukų, kameros yra apipjaustoma ir pašalinama. Tada klijuojama permatoma antra oda su paveiksliuku. Vėlgi plėvelės likučiai yra apipjaustomi, tačiau dabar plėvelę galima palikti ant mygtukų, nes jį yra labai plona ir netrukdo mygtukų paspaudimui, dulkės daugiau nebesikaups tarpuose tarp mygtukų. Viso telefono apklijavimas užtrunka nuo 60 iki 90 minučių. Kai nusibosta telefono išvaizda, nuplėšiate plėvelę ir vėl jūsų telefonas toks koks ir buvo.

Su šia plėvelė jūsų telefonas atrodys išskirtinis, pilnai apsaugotas nuo įbrėžimų, nes nuo šiol visi įbrėžimai liks ant antros odos, o ne ant korpuso. Telefonas taps atsparus drėgmei ir prakaitui. Mygtukų tarpuose nebesikaups dulkės ir nešvarumai.

Šio telefonų puošybos būdo pagrindinis trūkumas, jog šį procesą turi atlikti specialiai apmokytas žmogus, žinantis, kaip elgtis su aštriu peiliuku, todėl savo telefoną reikės bent valandai patikėti specialistui.

Daugiau informacijos www.2oda.lt

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)

Susijusios žymos: