„Baltic Data Center“ plėtrai Lietuvoje ir užsienyje – informacijos saugos standarto sertifikatas  (0)

Duomenų centrų ir informacinių sistemų valdymo lyderei „Baltic Data Center“ tarptautinė Suomijos sertifikavimo kompanija „Inspecta Sertification“ patvirtino informacijos saugos standarto ISO 27001 sertifikato galiojimą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

TEO LT, AB įmonių grupei priklausanti „Baltic Data Center“ yra pirmoji Baltijos šalyse IT paslaugų valdymo bendrovė, kuriai buvo suteiktas šis sertifikatas ir vienintelė Lietuvoje, kuriai jo galiojimas  patvirtinamas jau trejus metus iš eilės.

Įmonėje atlikto audito metu buvo tikrinamos 11 skirtingų sričių, susijusių su efektyvia veikla ir informacijos sauga: saugos politika, žmogiškieji ištekliai, fizinė ir aplinkos sauga, informacijos sistemų įsigijimas, jų projektavimas ir priežiūra, prieigos valdymas, komercinės veiklos nepertraukiamumo valdymas, teisinė atitiktis ir kitos.

„Baltic Data Center“ generalinio direktoriaus Sauliaus Markūno teigimu, tarptautinis saugos standartas yra vienas svarbiausių veiksnių sėkmingai bendrovės plėtrai Lietuvoje ir užsienyje. „Su mumis bendradarbiaujančios Lietuvos ir tarptautinės bendrovės gali būti tikros, jog visų informacijos saugumo reikalavimų mūsų bendrovėje Lietuvoje yra laikomasi taip pat, kaip, pavyzdžiui, panašiose bendrovėse Suomijoje ar Vokietijoje. Todėl šių šalių bendrovės gali be rūpesčių mums patikėti informaciją“, - sakė S. Markūnas.

Griežčiausių informacijos saugos reikalavimų „Baltic Data Center“ yra laikomasi klientams teikiant visas kompleksines IT valdymo paslaugas - nuo techninės įrangos priežiūros iki sudėtingų sistemų kūrimo bei valdymo.

ISO/IEC 27001 yra tai informacijos saugumo valdymo sistemos standartas, kurį 2005 metais patvirtino Tarptautinė Standartizacijos Organizacija (ISO) ir Tarptautinė Elektrotechnikos Komisija (IEC). Jis pakeitė ir išplėtė iki tol septynerius metus naudotą Didžiosios Britanijos standartą BS 7799-2.


Apie „Baltic Data Center“

„Baltic Data Center“ – duomenų centrų ir informacinių sistemų valdymo lyderė Baltijos šalyse, priklausanti TEO LT, AB įmonių grupei. Bendrovė teikia kompleksines IT valdymo paslaugas - nuo kliento įrangos talpinimo aukščiausius saugumo reikalavimus atitinkančiuose duomenų centruose iki sudėtingų sistemų kūrimo bei valdymo.

Vieną moderniausių duomenų centrų Rytų Europoje įrengusi „Baltic Data Center“ pastaruoju metu savo veiklą plečia ypač sparčiai – per pastaruosius trejus metus bendrovė investicijoms į technologijas bei specialistų žinias skyrė daugiau kaip 20 mln. litų. Darbuotojų skaičius šiuo laikotarpiu išaugo beveik dvigubai ir šiuo metu įmonėje dirba daugiau kaip 180 specialistų.

„Baltic Data Center“ yra pirmoji savo srities bendrovė Baltijos šalyse, kurios veikla įvertinta tarptautiniu ISO 27001 standarto atitikties sertifikatu, patvirtinančiu, jog visa įmonės veikla atitinka griežčiausius informacijos saugos reikalavimus.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)

Susijusios žymos: