TEO pastatuose įdiegta rūšiavimo sistema leis perdirbti penktadalį biuro atliekų  (0)

Didžiausia Lietuvoje integruotų telekomunikacijų, IT ir televizijos paslaugų teikėja TEO LT, AB daugelyje savo administracinių pastatų visoje Lietuvoje įdiegė rūšiavimo sistemą, kuri leidžia maždaug penktadalį visų atliekų perduoti perdirbimui.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Šiuo metu iš TEO biurų į perdirbimo įmones kas mėnesį vidutiniškai perduodama 40 kubinių metrų atliekų. Tikimasi, jog tobulinama sistema ir darbuotojų skatinimas leis vėliau perdirbti maždaug trečdalį visų atliekų.

TEO Korporatyvinio administravimo ir teisės reikalų skyriaus direktorės Eglės Gudelytės-Harvey teigimu, atliekų rūšiavimas yra ne tik socialiai atsakingo bendrovės elgesio dalis, bet ir galimybė sutaupyti bei skatinti darbuotojų ir visuomenės sąmoningumą.

„Raginame kolegas atsakingai elgtis ne tik darbo vietose, bet ir namuose, bendruomenėje. Savo pavyzdžiu norime pasakyti, jog ypatingų pastangų nereikalaujantis atliekų rūšiavimas turi tapti natūraliu įpročiu“, - sakė E. Gudelytė-Harvey.

Aplinkosaugos ekspertų duomenimis, Lietuvoje kiekvienam gyventojui pernai vidutiniškai teko beveik 420 kilogramų atliekų. Tai yra maždaug šimtu kilogramų mažiau, nei vidutiniškai visoje Europos Sąjungoje. Į perdirbimo įmones Lietuvoje patenka vos 3,6 proc. buitinių atliekų.

„Džiaugiamės TEO ir kitų socialiai atsakingų Lietuvos bendrovių iniciatyvomis, padedančiomis taupyti gamtos išteklius, rūšiuoti atliekas ir ugdyti žaliuosius darbuotojų įpročius“, - sakė Aplinkos ministerijos Visuomenės informavimo ir viešųjų ryšių departamento Visuomenės informavimo skyriaus vedėja Birutė Kierienė.

Įvairias ekologines iniciatyvas įgyvendinanti TEO nuo praėjusių metų pradžios vykdo projektą „Tausok ir keiskis“. Juo įmonių grupės darbuotojai skatinami elgtis ekologiškai – taupyti energiją, gamtos išteklius, mažinti aplinkos taršą. Tarptautinės viešųjų ryšių asociacijos (IPRA) apdovanojimuose „Golden World Awards 2009” projektas pelnė specialųjį prizą vidinės komunikacijos kategorijoje. Balandį vykusio konkurso „Baltic PR Awards” metu ekspertai jį pripažino geriausiu vidinės komunikacijos projektu Baltijos šalyse, o socialinės atsakomybės kategorijoje jis laimėjo antrąją vietą. TEO taip pat dalyvauja aplinkosaugos idėjas propaguojančiame projekte „Aš – žalias".

Apie TEO LT, AB

TEO LT, AB teikia integruotas telekomunikacijų, IT ir televizijos paslaugas Lietuvos gyventojams ir verslui. Ilgametę patirtį telekomunikacijų versle turinti bendrovė itin didelį dėmesį skiria paslaugų kokybei ir klientų poreikiams tenkinti. 60 proc. bendrovės akcijų netiesiogiai valdo viena didžiausių Šiaurės ir Baltijos šalių telekomunikacijų korporacijų „TeliaSonera AB“. TEO LT, AB akcijomis prekiaujama „NASDAQ OMX Vilnius“ ir Londono vertybinių popierių biržose.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)

Susijusios žymos: