Naujoji paslauga "Bizmail" taupys smulkiųjų įmonių lėšas  (0)

Naujoji „BizMail“ paslauga suteikia galimybę smulkiosioms įmonėms iki dešimties kartų pigiau tvarkyti savo elektroninę korespondenciją, planuoti komandinį darbą ir naudotis bendrais resursais.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Galimybes taupyti, sukurdami paslaugą „BizMail“, smulkaus ir vidutinio verslo atstovams siūlo  hostingo paslaugų įmonė „HOSTEX“, informacijų technologijų bendrovė „Microsoft Lietuva“ bei šalies mobiliojo interneto rinkos lyderė telekomunikacijų bendrovė „Omnitel“.

Naujoji paslauga suteikia galimybę tiek biure, tiek kelionėse gauti ir siųsti elektroninius laiškus, organizuoti komandinį darbą ir keistis įrašais kalendoriuose, naudotis bendrais įmonės kontaktais ir dokumentais. „BizMail“ patraukli tuo, kad įmonėms nereikia įsigyti brangiai kainuojančių serverių, taip pat skirti lėšų jų priežiūrai ir eksploatacijai. Paslaugos naudotojams pakanka turėti  išmanųjį telefoną ir įprastą personalinį kompiuterį.

Galima naudotis visomis „Microsoft Exchange“ serverio galimybėmis

Anksčiau mažesnėms organizacijoms paprastai būdavo sunkiau investuoti į didesnio funkcionalumo elektroninio pašto ir bendradarbiavimo sprendimus, kuriuos suteikia „Microsoft Exchange“ serveris, pristatydamas naująją paslaugą pasakojo bendrovės „Microsoft Lietuva“ Verslo strategijos ir rinkodaros grupės vadovas Martynas Bieliūnas. Pasak jo, naujoji paslauga be papildomų investicijų į serverių techninę bei programinę įrangą leidžia naudotis tokiomis funkcijomis, kaip paštas, kalendorius, organizacijos kontaktų sąrašas, aukštas informacijos saugumas, komandinės veiklos įmonėje planavimas ir bendrų resursų naudojimas. „Nuolat kintančios ekonominės sąlygos reikalauja iš verslininkų gebėjimo priiminėti sprendimus itin greitai, todėl labai svarbu turėti galimybę keistis informacija tiek biure, tiek keliaujant, patogiai planuoti darbą ir naudotis bendrais įmonės resursais, -  sakė M.Bieliūnas. - „BizMail“ nuo šiol suteikia galimybes ir smulkiesiems verslininkams nebrangiai naudotis visais patogumais, kuriuos biuruose suteikia „Microsoft Outlook“  programų paketas bei „Microsoft Exchange“ pašto serveris.“ 

„BizMail“ veikia personaliniame kompiuteryje, išmaniajame telefone, bet kurioje pašto programoje ir  žiniatinklio naršyklėje

Technologinį sprendimą sukūrusios bendrovės „HOSTEX“ verslo plėtros direktorius Martynas Nikolajevas minėjo, kad „BizMail“ suteikia itin plačias galimybes tvarkyti savo elektroninį paštą bei dienotvarkę, naudotis bendrais įmonės kontaktais bei dokumentais. Visomis minėtomis funkcijomis galima pasinaudoti dirbant „Microsoft Outlook 2007“ programa personaliniame kompiuteryje arba tiesiog jungiantis bet kuriuo išmaniuoju  telefonu. Įmonėms, kurios neturi įsigijusios „Microsoft Outlook 2007“ programų paketo, suteikiama galimybė gauti jį nemokamai.  „Omnitel“ mobiliojo interneto pakete suteikiamo duomenų kiekio užteks nevaržomai išnaudoti visus paslaugos privalumus.

Patraukliausia smulkioms ir vidutinio dydžio įmonėms

„BizMail“ paslauga turėtų itin sudominti įmones, kurioms pakanka turėti iki 20-30 atskirų elektroninio pašto dėžučių. 1 GB dydžio vienos pašto dėžutės nuoma per mėnesį kainuoja 35 Lt, todėl net užsisakant 20 ir daugiau pašto dėžučių įmonėms gali būti naudingesnė naujoji paslauga. Palyginimui, mažiausio galingumo „Microsoft Exchange“ arba atviro kodo pašto serverio įsigijimo ir išlaikymo kaina (susumavus techninės ir   programinės įrangos įsigijimo, taip pat eksploatacijos kaštus bei IT priežiūros specialisto darbo užmokestį,  ir paskirsčius juos 3 metams) sudaro ne mažiau nei 750 Lt per mėnesį. Tai atvejais, kai įmonei pakanka 20-30 pašto dėžučių,  naudojimasis „BizMail“ paslauga gali kainuoti mažiau, nei nuosavas serveris bei jo eksploatacija.

Aukščiausio lygio duomenų saugumą užtikrina šifruotas protokolas

Svarbu paminėti, kad „BizMail“ užtikrina aukščiausio lygio duomenų saugumą. Visa informacija, cirkuliuojanti  tarp siuntėjo ir serverio, yra koduojama, todėl pašaliniai asmenys negali ja pasinaudoti. Konfidencialumą garantuoja  „ActiveSync“ protokolo informacijos šifravimo ir apsaugos mechanizmas, todėl nepriklausomai nuo vartotojo prisijungimo prie pašto dėžutės būdo, išsaugomas gaunamų ir siunčiamų duomenų slaptumas.  Tai itin svarbu vartotojams, kurie dėl savo darbo pobūdžio turi naudotis saugiais informacijos apsikeitimo būdais. Prognozuojama, kad dėl paminėtų savybių „BizMail“ paslauga turėtų sudominti teisės, medicinos paslaugas teikiančias įmones, taip pat valstybines institucijas. 

Pirmieji du mėnesiai - nemokamai

Technologinį naujos paslaugos sprendimą, duomenų centrų bei jų priežiūrą vykdo hostingo paslaugų įmonė „HOSTEX“, pasinaudojusi „Microsoft Exchange“ server, taip pat „Microsoft Outlook“ bei „Windows Mobile“. Plačiajuostį mobilųjį internetą užtikrina telekomunikacijų bendrovė „Omnitel“, turinti gerai išvystytą, plačiausios aprėpties Lietuvoje kokybišką 3,5G mobiliojo interneto tinklą, veikiantį ne tik didžiuosiuose miestuose, bet ir šalies miesteliuose bei gyvenvietėse. Norintys pasinaudoti „BizMail“ paslauga gali kreiptis į bet kurį „Omnitel“ klientų aptarnavimo saloną, kur gaus visą informaciją ir instrukcijas. Įmonėms, kurios per artimiausią pusmetį kreipsis dėl „BizMail“ teikimo, bus suteikta galimybė pirmuosius du mėnesius išmėginti naująją paslaugą nemokamai.

Apie „HOSTEX“:

UAB HOSTEX įkurta 1995 metais. Bendrovė teikia savo klientams hostingo ir duomenų centrų paslaugas. Bendrovės veikla apima interneto portalų ir centrinių sistemų projektavimą, diegimą ir nepertraukiamą jų priežiūrą. 2009 m. spalio 1 d. įmonėje dirbo 26 darbuotojai. 100 proc. HOSTEX akcijų valdo tarptautinis investicijų fondas „MTVP“.

Apie „Omnitel“:

UAB „Omnitel“ yra didžiausia mobiliojo ryšio bendrovė Baltijos šalyse, „TeliaSonera“ grupės narė. Tai bendrovė, teikianti platų spektrą patikimų ir kokybiškų telekomunikacijų paslaugų, skirtų perduoti balsą, duomenis, vaizdus, naujausią informaciją, pramogas ir finansines operacijas, bei užtikrinanti profesionalų klientų aptarnavimą. Nuo pirmųjų veiklos dienų „Omnitel“ aktyviai prisideda prie šalies technologinės bei socialinės raidos.

Apie „Microsoft“:

1975 metais įkurta korporacija „Microsoft“ (Nasdaq „MSFT“) yra pasaulinė programinės įrangos, IT paslaugų ir sprendimų, padedančių efektyviau išnaudoti asmenines bei verslo galimybes, lyderė. 2003 metais Lietuvoje įsteigtas vietinis korporacijos padalinys – UAB „Microsoft Lietuva“, kuris organizuoja programinės įrangos platinimą ir įgyvendina infrastruktūrinius IT projektus valstybiniame sektoriuje bei visų dydžių verslo įmonėse. „Microsoft Lietuva“ taip pat aktyviai vykdo socialiai atsakingas programas, bendradarbiaudama su Lietuvos Švietimo ir mokslo ministerija, aljansu „Langas į ateitį“ bei neįgaliųjų asociacijomis ir draugijomis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)

Susijusios žymos: