Darbuotojų produktyvumą didina lengvai pasiekiama informacija  (0)

Darbuotojams vykdant bet kokią užduotį verslo ar viešojo sektoriaus organizacijoje svarbu turėti tinkamą informaciją, išlaikyti sutelktą dėmesį ir pasiekti maksimalų rezultatą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Specialistai teigia, kad tiek informacijos perteklius, tiek jos trūkumas gali trukdyti sėkmingai įgyvendinti darbuotojų planus bei sumažinti jų produktyvumą. Todėl įmonės ir organizacijos ieško informacijos valdymo priemonių, kurios leistų surasti informaciją pagal skirtingus poreikius ar įvairiai ją klasifikuoti.

Pasaulyje sulaukė didžiulio pasisekimo

Tinkamam informacijos valdymui IT specialistai pataria pasitelkti ECM (angl. Enterprise Content Management) arba organizacijos informacinio turinio valdymo sprendimus.  Vienas iš populiariausių sprendimų – „Microsoft SharePoint“ platforma, leidžianti kurti komandiniam darbui skirtus tinklalapius, duomenų mainavietes. Pastarieji gali būti skirti įvairios veiklos informaciniam palaikymui. Šiuose tinklapiuose gali būti talpinami planai, grafikai, tvarkaraščiai, dokumentų bibliotekos, naujienos, forumai, apklausos ir kita informacija, o tinklapius kurti ar bent jau juose talpinti informaciją gali kiekvienas įmonės darbuotojas.

Platforma sulaukė verslo atstovų pripažinimo visame pasaulyje – „SharePoint“ yra greičiausiai augantis „Microsoft“ produktas kompanijos istorijoje, šiuo metu parduota virš 100 mln. jo licencijų. IT rinkos tyrimų lyderės, kompanijos „Forrester Research“, praėjusių metų portalų produktų reitinge „Microsoft SharePoint“ užėmė pirmąją vietą.

Efektyviam darbui įmonės viduje ir išorėje

„Microsoft SharePoint“ – bendradarbiavimo ir dokumentų valdymo aplinka, pasiekiama interneto naršykle. „Tai vidinių ir išorinių interneto svetainių platforma, kuri suteikia galimybę keistis informacija su išore, vystyti bendradarbiavimo erdvę su klientais. Taip pat – įmonės viduje sumažinti el. laiškų kiekį ir tuo pačiu pasiekti didelę, tikslinę auditoriją, nes visa darbui reikalinga informacija yra vienoje vietoje ir prieinama pagal kiekvienam darbuotojui suteiktas vartotojo teises bei jo pasirinkimus“, – teigia IT bendrovės „Blue Bridge Code“ direktorius Vykintas Arlauskas. Pasak V. Arlausko, pagrindiniai „SharePoint“ privalumai yra: darbuotojų našumo didinimas (greičiau patalpinama ir surandama informaciją), nesudėtinga bei vieninga vartotojo aplinka, efektyvus svarbios informacijos pateikimo būdo kontroliavimas ir duomenų apie informacijos naudojimą analizė. V. Arlauskas pastebi, kad „Microsoft“, būdama didele gamintoja, toliau vysto „SharePoint“, integruoja jį su vis platesniu programinių produktų ratu, todėl gali pasiūlyti sukurtų sprendimų palaikymo bei plėtros tęstinumą bei konkurencingą kainą.

Daugiau galimybių komunikacijai

„Microsoft SharePoint“ platforma sparčiai populiarėja įmonių grupių tarpe, kaip korporatyvinis sprendimas. Panaudojant šią platformą sukurtas koncerno „MG Baltic“ intraneto puslapis. „Sprendimui panaudoti standartiniai platformos komponentai, kurių pagrindu sukurta ir bendra visai įmonių grupei skirta sritis, ir konkrečiai kiekvienos koncerno įmonės poreikius atitinkančios svetainės, kurios praplėtė vidinės komunikacijos galimybes tiek įmonių viduje, tiek tarp įmonių. Informacijos ir svetainių turinio valdymo teises delegavome konkrečių sričių įmonėse kuratoriams, tokiu būdu nėra IT žmonių poreikio vystant intraneto turinį“, – pažymėjo Marijus Strončikas, koncerno „MG Baltic“ Informacinių technologijų direktorius.

Pasak bendrovės „Fima“ personalo direktorės Ievos Kaminskienės, „Microsoft SharePoint“ platforma yra patogi tuo, kad joje yra sukurti visų reikalingiausių organizacijos turinio valdymui skirtų funkcijų moduliai, kurie leidžia kaupti ir įvairiai pavaizduoti suvestą informaciją, ją eksportuoti į „Microsoft Office“ paketo programas. „Mūsų įmonei buvo sukurti ir nauji organizacijos vidaus darbo organizavimui reikalingi komponentai: kuro lapų apskaitos modulis, telefonų ataskaitų modulis ir kt. Taip pat ši platforma neriboja informacijos išdėstymo poreikių: gamintojo pateiktus puslapių šablonus galima pakeisti pagal savo norą“, – pasakoja I. Kaminskienė. „Blue Bridge“ įmonių grupė šią platformą naudoja ir savo veikloje – pritaikė ją vidiniams ir išoriniams interneto puslapiams, taip pat automatizavo svarbius įmonės vidaus veiklos procesus.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)

Susijusios žymos: