„Canon EOS-1D Mark IV“ Lietuvą pasieks gruodį  (0)

Naujasis „Canon“ skaitmeninis veidrodinis fotoaparatas profesionalams „EOS-1D Mark IV” pirkėjus Lietuvoje pasieks gruodį. Numatoma fotoaparato be objektyvo kaina siekia 16 tūkstančių litų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pasitelkę „EOS-1D Mark IV” fotografai galės žaibiškai fiksuoti svarbius kadrus net ir pačiomis nepalankiausiomis sąlygomis. „Canon EOS-1D Mark IV“ idealiai tinka fotografuoti veiksmui, sportui, proginiams renginiams ir laukinei gamtai. Šis įrenginys sukurtas pasitelkus profesionalių fotografų atsiliepimus: „EOS-1D Mark IV“ viduje dirba naujasis „Canon 16,1 MP APS-H“ CMOS jutiklis ir visiškai naują 45 taškų automatinio fokusavimo (AF) sistemą su jautriais 39 f/2,8 „cross-type“ tipo taškais, leidžiančiais lanksčiai ir tiksliai visame kadre pasirinkti fokusavimo sritį. Du galingi „DIGIC 4“ procesoriai leidžia nepertraukiamai fotografuoti didelės raiškos vaizdus iki 10 kadrų per sekundę (k./s) sparta. Be to, šiame fotoaparate pritaikytas plačiausias kada nors „Canon“ įrenginyje naudotas ISO diapazonas. „Kurdami „EOS-1D Mark IV“ mes kruopščiai analizavome fotografų atsiliepimus ir parengėme gaminį, tenkinantį jų specialius poreikius. Visiškai naujas aukštos kokybės CMOS jutiklis ir du „DIGIC 4“ procesoriai „Canon EOS-1D Mark IV“ naudotojams leidžia augančios konkurencijos rinkoje pirmiesiems gauti aukščiausios kokybės vaizdus“, - sakė „Canon Inc.“ fotoaparatų vystymo centro generalinis direktorius p. Shinoburi.

Dėl itin jautraus „cross-type“ fokusavimo sparčiai užfiksuojama kiekviena detalė

Į „Canon EOS-1D Mark IV“ įdiegta visiškai nauja 45 taškų AF sistema su jautriais 39 f/2,8 „cross-type“ taškais, išdėstytais visame kadre. Šie taškai užtikrina nuoseklų automatinį stacionarių ir judančių objektų fokusavimą, kad ir kuris AF taškas būtų naudojamas. Naudotojas gali valdyti visus 45 AF taškus.

Automatinio fokusavimo sistemą valdo specialus mikroprocesorius, užtikrinantis spartų ir tikslų fokusavimą net ir nepertraukiamai fotografuojant 10 k./s sparta. Naujasis „Canon AI Servo II“ AF leidžia pasiekti didesnį tikslumą sekant judančius objektus. Išnaudojant specialaus mikroprocesoriaus galią patikslinamos bendros sekimo charakteristikos ir padidinamas fokusavimo patikimumas mažo kontrasto arba itin šviesioje aplinkoje.

Siekiant padidinti lankstumą siūloma daug rankinio ir automatinio AF valdymo parinkčių, įskaitant objektyvus su „AF Stop“ mygtuku, – tai naujoji „Canon“ taškinio AF funkcija. Ši funkcija, leidžianti naudotis tikslesnio fokusavimo sritimi, tenkina fotografų, kuriems reikia itin tikslaus fokusavimo, poreikius. Į 63 zonų matavimo sistemą įdiegti kartotinio matavimo režimai su specialiaisiais jutikliais, susietais su 45 AF taškais. Toks junginys leidžia išnaudoti su AF taškais susijusias kartotinio taškinio matavimo parinktis. Be to, fotoaparate „EOS-1D Mark IV“ yra su horizontalia ar vertikalia orientacija susijusių AF taškų. Tai orientacijos jutiklio valdoma funkcija, fotografams suteikianti galimybę skirtingoms fotoaparato padėtims priskirti atskirus AF taškus. Su orientacija susieti AF taškai leidžia išnaudoti horizontalią ir vertikalią (rankena viršuje arba apačioje) aparato padėtį ir lanksčiai ją keisti, kai prisitaikant prie objekto fotografuojama pagal AF nuostatas. Naudodamiesi AF taškų registravimo funkcija fotografai gali įrašyti kintamus AF taškus ir vėliau juos panaudoti vienu mygtuko spustelėjimu.

Dviejų DIGIC 4 procesorių ir CMOS jutiklio našumas

Pritaikytos konstrukcijos didelės raiškos „16,1 MP APS-H“ CMOS jutiklio ir dviejų „DIGIC 4“ procesorių derinys leidžia detalius ir aiškius vaizdus išgauti didele sparta. Įtraukus APS-H jutiklį, didelis pikselių skaičius buvo sėkmingai suderintas su efektyviuoju regos lauku, siekiančiu 1,3x objektyvo židinio nuotolio. Tai iškart įvertino sporto, naujienų ir laukinės gamtos vaizdus fotografuojantys žurnalistai, dirbantys dinamiškoje aplinkoje: jie turi priartėti prie fotografuojamų objektų ir išlaikyti sparčios diafragmos nuostatą nenaudodami paprastai sunkesnių ilgesnio židinio nuotolio objektyvų.

Nepertraukiamo fotografavimo galimybę papildo jutiklio aštuonių kanalų skaitymo funkcija: būdama didelės spartos ji leidžia visiškai išnaudoti dviejų „DIGIC 4“ procesorių spartą ir fotografuoti 10 k./s sparta visa 16,1 milijono aktyvių taškų (megapikselių) raiška, 14 bitų analoginio ir skaitmeninio (A/D) režimo keitimo būdu išlaikant vaizdų spalvas.

Galimybė fotografuoti 10 k./s sparta nemažinant raiškos paverčia „EOS-1D Mark IV“ sparčiausiu nepertraukiamai fotografuojančiu „Canon“ veidrodiniu fotoaparatu su automatinio fokusavimo funkcija. Dėl didesnės galios du „DIGIC 4“ procesoriai gali apdoroti 60% didesnės vaizdo raiškos duomenis.

Be to, į „EOS-1D Mark IV“ įdiegti atnaujinti nuotraukų stiliai ir pirmoji pasaulyje profesionalams skirto EOS fotoaparato korpuse įmontuota ALO (automatinio apšvietimo optimizavimas) technologija: ši funkcija leidžia automatiškai koreguoti įrašomų vaizdų kontrastą ir šviesumą. Visos šios charakteristikos, darniai sujungtos viename gaminyje, leidžia spaudai paruoštus vaizdus pateikti tiesiai iš fotoaparato be retušavimo, tad fotografai gali visą dėmesį sutelkti į vienintelį svarbų kadrą. Įrenginys visiškai dera su naujuoju „UDMA 6“ standartu, taigi duomenys į „EOS-1D Mark IV“ aparate esančią CF atminties kortelę įrašomi itin sparčiai. Be to, turėdami galimybę naudoti ir „Secure Digital“/SDHC tipų atminties korteles, fotografai gali fotografuoti ilgiau.

Geresnė kokybė prasto apšvietimo sąlygomis

Naujasis „EOS-1D Mark IV“ rodo puikius rezultatus esant silpnam apšvietimui. Standartinis „EOS-1D Mark IV“ ISO diapazonas siekia nuo 100 iki 12 800, o išplėstinis – nuo 50 iki 102 400. Tokio plataus ISO diapazono dar nebuvo jokiame „Canon“ veidrodiniame fotoaparate. Dėl itin aukštos kokybės, išgaunamos prasto apšvietimo sąlygomis, „EOS-1D Mark IV“ puikiai tinka fotografavimui naktį arba vakare, kai su dirbti su įprastu fotoaparatu būtų sudėtinga.

Išmaniosios triukšmo šalinimo technologijos maksimaliai slopina spalvų grynumo ir skaisčio triukšmą, išlaiko spalvų balansą, tačiau fotografui nereikia rūpintis dėl bendros vaizdo kokybės. Naujajame „16,1 MP APS-H“ CMOS jutiklyje panaudoti betarpiai mikrolęšiai, trumpesnės aplinkinės grandinės ir jautresni didelės gebos fotodiodai, todėl galima ypač efektyviai išnaudoti visą esamą šviesą ir maksimaliai pagerinti ISO rezultatus prasto apšvietimo sąlygomis.

Sukurtas sunkiai dirbti: patvarus, atsparus atmosferos poveikiui ir mobilus

Fotoaparatas „EOS-1D Mark IV“ yra lengvas savo kategorijos gaminių atstovas. Iš magnio lydinio pagamintas korpusas saugo įrangą nuo smūgių. Be to, „EOS-1D Mark IV“ papildė keletas subtilių ergonomiškų dizaino pokyčių: dėl pakeistos mygtukų formos pasigirsta tikslesnis spragtelėjimas nuspaudus, todėl lengviau dirbti atšiauresnėmis oro sąlygomis, kai fotografams tenka mūvėti pirštines.

Fotoaparatą „EOS-1D Mark IV“ iš viso saugo 76 guminiai sandarikliai, sumontuoti aplink valdymo elementus ir dengiančiąsias siūles – todėl „Canon EOS-1D Mark IV“, naudojamas kartu su „Canon“ atmosferos poveikiui atspariais EF objektyvais ir „Speedlite EX“ blykstėmis, yra atsparus dulkėms ir nelaidus vandeniui.

920 000 taškų VGA raiškos „Clear View II“ skystųjų kristalų ekranas leidžia pačiomis sunkiausiomis sąlygomis nedelsiant peržiūrėti nuotraukas ir filmukus. Tarpą tarp LCD ir apsauginės dangos užpildžius fotoelastine medžiaga, „Canon“ pavyko sumažinti šviesos atspindžius, todėl vaizdai ekrane atrodo ryškesni. Anksčiau naudota akrilo danga pakeista grūdintu stiklu, todėl dabar jis yra tvirtesnis ir atsparesnis braižymui. Be to, į fotoaparatą „EOS-1D Mark IV“ įmontuota valdymo sistema, automatiškai nuo jutiklio šalinanti dulkes – taip užtikrinama patikima vaizdo kokybė fotografuojant nepalankiomis lauko sąlygomis.

Didelės raiškos filmavimas

Be aukštos kokybės fotografavimo, „Canon EOS-1D Mark IV“ siūlo filmavimo funkciją: galima įrašyti didelės raiškos (1080p) filmukus 30, 25 ir 24 k./s sparta arba 720p kokybės filmukus 60 ir 50 k./s sparta. „EOS-1D Mark IV“ siūlo visišką suderinamumą su PAL, NTSC ir grynuoju 1080/24p kino kadrų kaitos režimais, taip pat visišką rankinę ekspozicijos kontrolę su galimybe filmų kūrėjams ir fotografams valdyti lauko gylį.

Fotoaparate įtaisytas programuojamasis mygtukas, leidžiantis pradėti operatyviai filmuoti, tad fotografai gali vienu mygtuko paspaudimu įrašyti HD kokybės filmuką. Į „EOS-1D Mark IV“ taip pat įmontuotas sumažintas HDMI išvadas, kuriuo naudojantis filmukus ir nuotraukas galima peržiūrėti per aukštos raiškos televizorių.

Patikslintosios pritaikymo funkcijos poreikiams tenkinti

„Canon EOS-1D Mark IV“ siūlo daugelį pritaikymo galimybių, taigi fotografai gali visiškai valdyti fotoaparato funkcijas. Automatinės ekspozicijos (AE) ir blykstės ekspozicijos (FE) tiksliojo derinimo priemonės leidžia fotografams sureguliuoti ekspoziciją pagal paskirtį ir parinkti vienodas nuostatas dviejuose fotoaparatuose – siekiant vienodų rezultatų arba tiesiog pageidaujant patenkinti asmeninius poreikius ir skonį. Pagrindinius naudotojo profilius galima įrašyti į atminties kortelę ir vėliau perkelti į kitus „EOS-1D Mark IV“ aparatus, kad prireikus fotografai galėtų savo profilius sklandžiai naudoti skirtinguose fotoaparatuose.

Dar viena pritaikomumo galimybė – tiesiai į fotoaparatą įtraukti autorių teisių informaciją. Fotografai galės kiekvieną nufotografuotą kadrą iš karto papildyti standartine informacija, taigi žurnalistai galės per trumpiausią laiką atiduoti savo kūrinius spaudai. Dėl įtaisytojo mikrofono galima kiekvieną vaizdą papildyti garsinėmis pastabomis: tai pravers fotografams, pageidaujantiems nuotraukas apibūdinti.

Pagrindinės „Canon EOS-1D Mark IV“ charakteristikos:

•    Naujas 16,1 milijono aktyvių taškų APS-H CMOS jutiklis;

•    Nepertraukiamas fotografavimas 10 kadrų per sekundę sparta;

•    Iki 121 didelio formato JPEG vaizdo per vieną seansą;

•    Naujas 45 taškų plačios zonos AF su 39 f/2,8 jautrumo „cross-type“ jutikliais;

•    Du didelės spartos „DIGIC 4“ procesoriai, užtikrinantys įspūdingą vaizdo kokybę;

•    ISO 12 800, išplečiama iki 102 400

•    Filmukų įrašymas „Full HD“ raiška 30, 25 ir 24 k./s sparta

•    3,0 colių įstrižainės „Clear View II“ LCD ekranas su „Live View“ režimu

•    Patvarus ir vandeniui nelaidus korpusas su 76 guminiais sandarikliais

•    Dera su visais „Canon EF“ objektyvais ir „Speedlite EX“ blykstėmis

•    Galima įsigyti naująjį belaidį siųstuvą K297 (fotoaparatas taip pat dera su esamu belaidžiu siųstuvu WFT-E2)

Priedai

EOS-1D Mark IV dera su visais esamais „EOS 1D Mark III“ priedais, EF objektyvais (išskyrus EF-S objektyvus) ir EX serijos blykstėmis. Fotografuoti ir vaizdus be laidų perduoti galima naudojant papildomą belaidį failų siųstuvą K297. Naujieji EOS-1D Mark IV priedai derės su „EOS 1D Mark III“ korpusais, tačiau reikės atnaujinti aparato mikroprogramą.

Apie „Canon Europe“

„Canon Europe“ yra Japonijos bendrovės „Canon Inc.“, kuri yra viena pasaulio vaizdavimo sprendimų namams ir verslui lyderių, dukterinė bendrovė. „Canon Europe“ dirba dviejose tikslinėse rinkose: verslo sprendimų (IT plėtojimas, sprendimai ir paslaugos biurams bei įmonėms, užsiimančioms profesionaliu spausdinimu) ir vaizdo apdorojimo technologijų (fotoaparatai, vaizdo kameros, spausdintuvai, skaitytuvai, fakso aparatai ir daugiafunkciai įrenginiai). „Canon Europe“ taip pat tiekia pramoninius gaminius, tarp jų transliavimo lęšius, puslaidininkius ir medicininę įrangą.  „Canon Europe“ turi apie 11 tūkstančių darbuotojų Europoje, Artimuosiuose Rytuose ir Afrikoje (EMEA). Išsamesnės informacijos rasite tinklalapyje www.canon-europe.com

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)

Susijusios žymos: