„Tesla“ pranešė, kad ieško antro generalinio direktoriaus: kas nutiko su Elonu Musku ir kodėl kalbėdamas apie tai jis nesuvaldė ašarų

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

mindaugas.vaitiekūnas 2018-08-21 05:52
Kėliausi prieš 24 valandas, visą laiką dirbau arba važiavau. O tas liurbis dar randa laiko miegui. Dabar va skaitau ČIA ir galvoju eit miegot ar reiktų dar ką nors nuveikt
elgoog 2018-08-21 14:20
Niekada nesupratau Musko sudievinimo..Ypac paskutinius pora metu. Jis yra geras vizijonierius, sugeba pradeti idomius projektus ir yra labai geras marketingistas. Bet akivaizdu, kad jam sunkiai sekasi valdyti kiek brandesnius verslus. Negana to, jis yra didziulis narcizas, kas, mano nuomone, jam labai kenkia.
mindaugas.vaitiekūnas 2018-08-21 14:57
Aš čia tą Musk'ą liurbiu pavadinau aišku su jumoru. Na kažkuriuo metu maniau, kad jis yra šūstras, paskui jis man pradėjo atrodyti "kreivarankis". Tačiau dabar, visai neseniai, dar sykį pakeičiau nuomonę apie šį žmogų. Na bent jau dabar taip manau...: viskas ką jis daro, tai stengiasi išgelbėti mūsų planetą. Pažiūrėk filmą "Before the flood (2016)". Ten vienoj vietoj DiCaprio susitinka su Musk'u ir kalba apie tai ko reikėtų, kad visas pasaulis pereitų prie atsinaujinančios energijos šaltinių. Tai Musk'as sako, kad Tesla yra paskaičiavusi, kad pasauliui reiktų 100 gigafactorių, ko pati Tesla pastatyt nesugebės, bet jis labai tikisi, kad kitos pasaulio kompanijos paseks tuo pačiu keliu Kai žmogus turi tiek pinigų, kad galėtų nieko neveikt, bet jis ir toliau save žudo darbe, tai pradedi galvoti, kad jo motyvai yra kiek kitokie negu daugelio verslininkų. Esu girdėjęs, kad Tesla neskiria pinigų reklamai. Mano supratimu, tai reklama irgi yra vienas tų dalykų, kurie veda pasaulį į pražūtį (su šiandieninėm technologijom). Čia žinoma tik spėlioju (ar pritempinėju), bet man tai panašu į tiesą, o ką manot jūs, tai čia jau jūsų asm. reikalas
HardAxe 2018-08-21 16:39
ir taip darai paskutinius 7 metus?
vardasas 2018-08-21 17:01
Na toks zmogus kuris dirba 24 valandas ir dar vairuoja tai yra potencialus zudikas kelyje, reiketu truputi dirbti ir su galva.
mindaugas.vaitiekūnas 2018-08-21 17:19
Pradėk savo naudot, nes neskiri važiavimo nuo vairavimo
iPienius 2018-08-21 19:43
https://www.youtube.com/watch?v=mr9kK0_7x08
vardasas 2018-08-21 20:01
blogai perskaiciau, bet vaziuodamas tikrai pamiegociau
TomasBalčiūnas 2018-08-21 20:32
Patariu perskaityti knygą "Korporacija: patologiškas pelno ir galios siekimas". Suprasi kaip veikia tipinė JAV korporacija ir pakeisi savo nuomonę labai greitai. Taip, gal čia ir yra kažkokia išimtis, nes Muskas ne tik vadovas, bet bet ir pats investavęs į šitą dalyką daug. Bet kas liečia, ta jo "sudievinimą", tai toje knygoje aprašyta. Ne pirmas ir ne paskutinis. Buvo Jobsas, buvo tų, kas bandė kopijuoti Jobsą ir nepavyko, bus dar kažkas.
mindaugas.vaitiekūnas 2018-08-22 05:30
Bet tas pats galioja ir naftos pramonei, politikai ir apskritai visai produkcijai, kuria mes taip džiaugiamės: buitinė technika, automobiliai, kramtoma guma, greitas maistas, baldai ir t.t... Visos tos korporacijos yra sukurtos mūsų poreikių. Jeigu mes turime poreikį į energiją, tai kažkas būtinai pasistengs, kad ji būtų pristatytą "prie mūsų durų". Vėliau atsiranda problema: energija iš anglies naikina mūsų planetą. Bet juk tiek suinvestuota... Ne - šitą faktą reikia ignoruoti ir tęsti energijos išgavimą senu keliu! Tai ką daryti, kad visa tai liautųsi? Sukurti dar galingesnę korporaciją, kuri nukonkuruotų šią. Žinoma čia aš labai abstrakčiai, prie viso to prisideda ir įstatymų leidėjai, ir vartotojų sąmoningumas ir krūva kitų dalykų apie kuriuos mes apskritai nieko neišmanome. Manau reikia džiaugtis, kad kažkas bando su tuo kovoti, kad ir nelabai tobulai, ne visada sėkmingai, bet bent jau bando! Ir visgi jų dėka judame į priekį (tik dar neaišku ar pakankamai sparčiai).
vardasas 2018-08-22 08:59
Geriau mazais musko zingsnialiais i prieki nei senu keliu ir dideliais zingsniais atgal.
sub 2018-08-22 10:08
Kaip ir viskas teisingai. Tik apie " juk tiek suinvestuota..." - tai į anglį daug kas investavo prieš 10-20 metų, manau daugelis tų investicijų yra atsipirkę su kaupu, kaip naftos investicijos į grežinius, platformas ir t.t. Tad reikia investuoti į naujas technologijas, o ne saugoti tas, į kurias priinvestuota, bet jas jau išstumia nauji dalykai.
mindaugas.vaitiekūnas 2018-08-23 20:05
investuoti į naujas technologijas". Ir taip - investuojama. Bet bet kuri verslo šaka stengsis rinkoje išsilaikyti kuo daugiau, tad natūralu, kad net ir turėdami tas naujausias technologijas, vis dar naudojamės senosiomis. Mane tai labiausiai pykdo tokie proto invalidai kaip D.Trump'as - jis ir toliau stengiasi išlaikyti anglį kaip pagrindinį energijos šaltinį. Kaip apskritai tokia nevispročiui, susipykusiam su morale, žeminančiam kitų šalių vadovus per oficialius susitikimus, vis dar leidžiama atstovauti Amerikai?
ab aeterno 2018-08-23 22:10
Ad hominem komentaras, nuo anglies prie asmenybės būdo, kad sustiprinti savo formuojamą nuomonę koks jis blogis. Pragmatiškai žiūrint, Trumpas, kaip ir kiekvienas verslininkas, žiūri kaip pasiekti teigiamą rezultatą. Jeigu pradės ieškoti alternatyvių (atsinaujinančių) energetinių šaltinių diegimo, ko vakarų pasaulis tikisi iš išsivysčiusių šalių, tai Kinija pradums pro šalį net nemirktelėjus. Žaidžia su tuo, ką turi ir kas nereikalauja daug investicijų, o visi aplinkosaugos dalykai nerūpi.