[Išsami tema] TOP 10 klaikiausių kankinimo ir egzekucijos būdų, apie kuriuos niekada negirdėjote ir nesapnavote baisiausiame košmare (Video)  ()

Greičiausiai esate girdėję apie tokius žiaurumus kaip ketvirčiavimas ir liežuvių pjaustymas. Bet čia pateikiame pačius bjauriausius būdus, kuriais žmonės kankino ir žudė vieni kitus.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Šiame sąraše yra tiek senovinių, tiek šiuolaikinių skausmo sukėlimo būdų, taikytų nuo Anglijos iki Kinijos.

1. Laužymo ratas

Laužymo ratas yra didžiulis medinis ratas, prie kurio būdavo pririšamas nubaustasis, o paskui daužomas sunkiais daiktais.

Kartais tie ratai buvo statomi vertikaliai ant besisukančios sistemos ir po ja kūrenama ugnis, kad kankintojui sukant ratą, nukankintasis kelias akimirkas apdegtų.

Kartais, sumušę nubaustąjį sunkia medine lazda, ratą statydavo vertikaliai ant aukštų medinių bokštų pavidalo konstrukcijų ir palikdavo saulėje numirti.

Jie taip pat atrišdavo lūžusias galūnes ir surišdavo jas sulenktas nenatūraliomis padėtimis, kad nubaustajam sukeltų dar didesnį skausmą. Laužymo rato metodas nebūtinai nužudydavo žmogų, tačiau jiems buvo lemta mirti po tokių kankinimų dėl skausmo, infekcijos ir bendro išsekimo.

2. Ispaniškas kutentuvas

Nors tai neatrodo kaip kankinimo įtaisas, ispaniškas kutentuvas neturėjo nieko bendra su kutenimu. Tai buvo labai aštrus, į nagus panašus instrumentas, kurį kankintojas laikydavo rankoje ir, spausdamas odą, plėšydavo kankinamajam mėsą.

Paprastai tokie kankinimai buvo atliekami viešai, o kankintojas neskubėdavo, „kutendamas“ žmogų centimetras po centimetro. Kartais ispaniškas kutentuvas buvo derinamas su kitais kankinimo būdais.

Daugeliu atvejų žmonės, kuriems būdavo taikomas ispaniškas kutentuvo metodas, neišgyvendavo kitos dienos, nes tai sukeldavo milžinišką skausmą.

3. Kankinimas bambuku

Tai turbūt išradingiausias kankinimo būdas. Kankinimas bambuku yra paprastas, bet žiaurus kankinimas. Jis vyksta leidžiant bambuko ūgliams įaugti į kankinamo žmogaus kūną.

Bambukas yra vienas greičiausiai augančių augalų Žemėje. Tam tikros bambuko rūšys gali užaugti 90 cm per 24 valandas.

Taigi mūsų protėviai akivaizdžiai pasinaudojo šiomis žiniomis kankindami žmones. Vienoje iš „MythBusters“ serijų buvo įrodyta, kad tai tikrai įmanoma.

Tai tikrai bjaurus būdas mirti. Mirtis lėta ir skausminga. Tie žmonės dar buvo gyvi, kai per juos augo bambukai! Kartais bambuko ūgliai iš tiesų išaugdavo kiaurai per kankinamus žmones, kol žmogus dar buvo sąmoningas.

4. Kruvinasis erelis

Jei matėte televizijos serialą „The Vikings“, jums greičiausiai pažįstamas šis mirties vykdymo būdas. Brutalus būdas, kuriuo vikingai žudė tik pačius baisiausius nusikaltėlius. Tai buvo religinis veiksmas ir egzekucija, nes nužudytojo gyvybė buvo paaukota dievams.

 

Ritualas susideda iš žmogaus nugaros perpjovimo kirviu, sulaužant šonkaulius ir atidengiant plaučius. Tada jie ištempdavo dvi viršutinės kūno puses sukurdami sparnus iš mėsos ir odos. Be to, plaučiai būtų išimami iš šonkaulių, vis dar pritvirtintų prie stemplės, kad žmogus galėtų kvėpuoti, kad išliktų gyvas, kol galiausiai numirdavo dėl kraujo netekimo.

5. Odos nulupimas gyvam

Kankintojai padarydavo keletą ilgų pjūvių aplink kūną ir traukdavo jį, atskirdami odą nuo raumenų. Blogiausia tai, kad žmonės nemirdavo iš karto, bet galėdavo išgyventi kelias dienas be odos. Paprastai jie buvo nulupti ir surišti grandinėmis lauke, pažeidžiami oro sąlygų, mažų gyvūnų, paukščių, vabzdžių ir žmonių, kurie toliau juos kankindavo, svaidydami į juos akmenis ar panašius daiktus.

Galų gale jie mirdavo dėl akivaizdžių priežasčių, tokių kaip infekcija ir kraujo netekimas. Visas jų kūnas pavirsdavo viena milžiniška žaizda.

Tęsinys kitame puslapyje:




6. Kiniškas kankinimas vandeniu

Kinijos vandens kankinimas yra ne tik fizinė ir dažniausiai psichologinė kankinimo forma, skirta priversti žmones kalbėti.

Žmonės būdavo pririšami ant stalo, o ant kaktos būdavo uždedamas indas su vandeniu. Vanduo pamažu lašėdavo ant jų, galiausiai išvesdamas juos iš proto.

 

„MythBusters“ nusprendė išbandyti ir šį kankinimą, nes gana sunku patikėti, kad vien vandens lašeliai gali pakenkti. Po 3 valandų gulėjimo eksperimentuojant prasidėjo klaustrofobija ir beveik ištiko panikos priepuolis. Jie nusprendė baigti eksperimentą. Fiziškai viskas buvo gerai, tačiau fiziologinis testas parodė, kad kiniškas kankinimas vandeniu tikrai turėjo savo poveikį.

7. Kankinimas Baltajme kambaryje

Kitas psichologinis kankinimas yra kankinimas Baltajame kambaryje. Ši kankinimo forma yra šiek tiek modernesnė nei kitos sąraše. Ji buvo populiariausia Irane 1990-aisiais ir 2000-ųjų pradžioje.

Žmogus aprengiamas visiškai baltais drabužiais, patalpintas visiškai baltoje patalpoje, be jokių spalvų. Net maistas buvo tik balti ryžiai.

Blogiausia dalis buvo tai, kad visą laiką dega balta šviesa, nesvarbu, ar lauke diena ar naktis. Langų nebuvo, tik vienos durys, pro kurias sargybiniai galėjo perduoti maistą ir nunešti kalinį į visiškai baltą vonios kambarį. Sargybiniai nekalbėjo ir apskritai nebuvo jokio triukšmo. Tyla ištisas dienas. Kaliniai Baltajame kambaryje išprotėdavo.

„YouTube“ kanale „Vsauce“ laidos vedėjas Michaelas Stevensas atliko eksperimentą su savimi seriale „Isolation“, kur 3 dienoms užsidarė visiškai baltame kambaryje. Eksperimento pabaigoje jis susirgo depresija ir pripažino, kad tai buvo baisu.

8. Švediškas gėrimas

 

Ko gero, bjauriausias kankinimas sąraše yra Švediškas gėrimas. Tai buvo toksiškas kokteilis, pagamintas iš žmonių atliekų. Taip, ir šlapimas, ir ekskrementai ir kita. Kankinamieji būdavo priversti jį gerti. Tai sukeldavo stiprų pilvo pūtimą, o prisotinus pakankamai skysčių, skrandis trūkdavo.

Šių kankinimų kilmė kilusi iš Trisdešimties metų karo XVII amžiuje Europoje. Priežastis, kodėl jis vadinamas „švedišku gėrimu“, yra tai, kad švedai tai atliko su paimtais į nelaisvę vokiečių kareiviais ir taip vokiečiai pradėjo vadinti tą kankinimo būdą.

9. Vilkimas kiliu

Šią kankinimo formą piratai naudojo tik tais atvejais, kai kas nors padarė neatleistiną nusikaltimą. Pavyzdžiui, sukėlus maištą, arba įgula netgi galėjo taip nubausti savo kapitoną, jei jaustų, kad jis daro kažką nesąžiningo.

Bet kodėl jis buvo naudojamas tik blogiausiais atvejais? Na, nes tai buvo ypač siaubinga patirtis. Ar kada nors matėte senų laivų dugną? Visi ant jų augantys moliuskai, koralai ir kiti jūros gyviai yra itin aštrūs ir pavojingi žmonėms.

 

Dabar įsivaizduokite, kad jūsų įgulos nariai pririša vieną virvės galą prie jūsų kojos, įmeta jus į vandenyną, jie pereina į kitą laivo pusę, laikydami virvę vandenyje ir pradeda traukti jus po laivu. Retai žmonės tai išgyvendavo dėl visų moliuskų padarytų pjūvių. Kartais prie nubaustojo net pridėdavo svarmenų, kad būtų dar sunkiau plaukti.

10. Skafizmas

Ir štai, paskutinė ir klaikiausia bausmė sąraše – skafizmas (graikiškai „valtis“). Tai buvo nepaprastai žiauri praktika, kai žmogus buvo išrengiamas nuogas ir surišamas į mažą valtį, kurioje tilpo tik jo kūnas.

Tada jie buvo šeriami dideliais kiekiais pieno ir medaus iki viduriavimo. Be to, medus buvo tepamas ant viso kūno, pirmenybę teikiant veidui ir lytiniams organams.

Po to valtis būdavo palikta vandens telkinyje, dažniausiai pelkėje dėl visų ten gyvenančių vabzdžių. Žmogaus ekskrementų ir medaus kvapas priviliodavo įvairiausių vabzdžių, ypač muses, kurios kiaušinėlius dėdavo tiesiai ant žmogaus, po to lerva pradėdavo ėsti kankinamąjį gyvą.

Tai buvo lėta mirtis. Įsivaizduokite, kad vis dar esate sąmoningas, kol jūsų žarnyną tiesiogine prasme ėda kirminai. Visa tai maudantis savo atliekose. Visiškai siaubinga. Skafizmas buvo ypač populiarus senovės graikų ir persų laikais.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(9)
(11)
(-2)

Komentarai ()