„Tūkstančių lavonų riksmas“. Pats kraupiausias garsas visame pasaulyje (Audio, Video)  ()

Tyrėjai pastebi, kad tai panašu į kažką tarp baisaus švilpiančio vėjo gūsio ir „tūkstančio lavonų riksmo“.


Actekų mirties švilpukas
Actekų mirties švilpukas
© supermoongirl9 (asmeninis albumas) | https://twitter.com/supermoongirl9/status/1325023276943482881/photo/1

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Actekų pasaulio sukūrimo mitologija teigia, kad du dievai susijungė aukojamoje ugnyje ir tapo Saule bei Mėnuliu, tačiau liko nejudrūs, kol ant jų nepapūtė vėjo dievas Eecatlis.

Spėjama, kad per aukojimo ceremonijas actekai naudojo specialų instrumentą, kuris skleidžia klaikų garsą, tarsi jis turėtų padėti nužudytų žmonių sieloms keliauti į požeminį pasaulį, rašo „Daily Mail“.

1999 metais Meksikoje kasinėdami actekų šventyklą, archeologai aptiko nukirsdinto žmogaus skeletą, rankoje laikantį baisius garsus skleidžiantį objektą – kaukolės formos švilpuką, kuris, mokslininkų nuomone, buvo naudojamas aukos.

Šiandien mokslininkai panaudojo 3D spausdinimo technologiją, kad sukurtų naują legendinio instrumento versiją ir atkurtų jo skleidžiamus garsus. Galima drąsiai teigti, kad kaukolės formos actekų švilpukas skleidžia „baisiausią garsą planetoje“.

[Kuponas+EU!] Tik 189€ už puikias lazerines graviravimo stakles. Pasaulinio lygio gamintojas ir apžvalgininkų pagyros. Ribotas kiekis (Video, „Swiitol E6 Pro“)
2772 2

Ypatingai gera kaina

Specialus kuponas

Iš Vokietijos greitas ir saugus pristatymas

Puikios savybės, garsus gamintojas, giriamas apžvalgininkų

Išsamiau

Tyrėjai pastebi, kad instrumentas skleidžia garsą, panašų į kažką tarp baisaus švilpiančio vėjo gūsio ir „tūkstančio lavonų riksmo“. Komanda taip pat pažymi, kad nauji mirties švilpukai buvo pagrįsti originalo kaukolės formos dizainu.

Vėliau „Action Lab“ mokomajame „YouTube“ kanale buvo paskelbtas naujas 3D atspausdinto švilpuko vaizdo įrašas. Vartotojai, kurie jau klausėsi įrašo, pastebi, kad mirties švilpukas skleidžia garsą, kurį tikrai galima pavadinti „baisiausiu pasaulyje“ ir tokį, kad „kelia baimę“.

DĖMESIO! Video girdimas kraupus garsas, jautresni skaitytojai gali patirti diskomfortą.

 

Nepaisant to, kad mirties švilpukas buvo aptiktas actekų šventykloje, tik po 15 metų mokslininkai suprato, kas tai iš tikrųjų yra. Iš pradžių archeologai radinio nesureikšmino, nes tikėjo, kad tai ne kas kita, kaip žaislas. Po 15 metų mokslininkas dėl kažkokios nežinomos priežasties papūtė į angą instrumento viršuje ir išgirdo jo skleidžiamą garsą. Tai pasirodė nuostabus atradimas, nes jis priminė „mirštančio žmogaus šauksmą“.

Mokslininkai vis dar nežino, kam actekai naudojo šį įrankį, tačiau yra keletas teorijų. Pasak vienos iš jų, mirties švilpukas buvo naudojamas aukojimo ceremonijose, siekiant padėti mirusiųjų sieloms jų kelionėje į pomirtinį pasaulį.

Kita teorija siūlo, kad instrumentas galėjo būti dedamas į kapą, kad apsaugotų nuo piktųjų dvasių pomirtiniame gyvenime.

Anot trečiosios, actekai mūšių metu naudojo švilpuką, kad „mūšio pradžioje įvarytų baimę priešų širdyse“.

 

Mokslininkai pastebi, kad instrumento forma imituoja žmogaus gerklų formą. Kai tik kas nors pučia į skylę, oras pasiskirsto į du srautus, sukurdamas svyruojančias garso bangas, kurios cirkuliuoja aplink didelę kamerą prieš išeidamos iš antrosios skylės. Be to, didelėje kai kurių mirties švilpukų kameroje yra kamuoliukas, dažniausiai pagamintas iš kamštienos, kuris šokinėja aplinkui, dar labiau iškraipydamas garsą.

Šiuolaikines actekų įrankio versijas sukūrė amerikiečių kompanija „HeyGears“. Visi mirties švilpukai skleidžia skirtingus garsus, priklausomai nuo objekto dydžio ir to, kur tiksliai jis yra lūpose pučiant.

Beje, šio kraupaus instrumento pardavimai vyksta įvairiose platformose, norintys gali įsigyti mirties švilpukų pagamintų  iš dervos, keramikos ir net anglies pluošto.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(14)
(3)
(11)

Komentarai ()