Tutanchamono kape rasti du slapti kambariai  (2)

Faraonai stebina ir po tūkstančių metų… Ar pagaliau paaiškės Nefertitės palaidojimo vieta?


Visi šio ciklo įrašai

  • 2016-03-17 Tutanchamono kape rasti du slapti kambariai  (2)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Skenuojant Egipto faraono Tutanchamono kapą, aptikti du slapti kambariai, kuriuose gali būti organinės medžiagos, kovo 17 dieną, ketvirtadienį pranešė agentūra Associated Press.

Du slaptus kambarius pavyko aptikti tyrėjams iš Japonijos. Pakartotinis skenavimas bus atliktas kovo pabaigoje, sakė Egipto senovės ir paveldo ministerijos vadovas Mamdouh Mohamed Gad Eldamaty spaudos konferencijoje Kaire.

Pasak ministro, slaptuose kambariuose gali būti palaidoti Tutanchamono šeimos nariai. Jis nesiėmė tvirtinti, kad ten gali būti ir senovės Egipto karalienės Nefertitės kapas, kurios palaidojimo vieta kol kas nerasta.

„Esame tikri, kad už sienų kažką radome, tačiau reikia palauki, kol žengsime dar vieną žingsnį“ — sakė jis spaudos konferencijoje.

Lapkričio pabaigoje Luksore įvyko spaudos konferencija, kurioje paskelbta, kad yra 90% tikimybė, jog už Tutanchamono kapo sienų yra slapti kambariai.

Nefetitė — Senovės Egipto XVIII dinastijos faraono Echnatono „pagrindinė sutuoktinė“. Pagal vieną versiją, Echnatono sūnus buvo Tutanchamonas, tuo tarpu kita skelbia, jog faraono tėvu buvo Echnatono brolis Smenchkarė. Nefertitės kapavietė nerasta.

Pagal vieną teoriją, Nefertitės kapavietė gali būti būtent rastuose slaptuose Tutanchamono kapo kambariuose.

tvrain.ru

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(43)
(0)
(43)

Komentarai (2)