Kada atsirado @ simbolis? Jis yra daug senesnis nei spėtumėte - pirminė reikšmė nustebins  ()

@ simbolis yra geriausiai žinomas dėl jo naudojimo socialiniuose tinkluose ir elektroninio pašto adresuose. Bet jis yra gerokai senesnis nei šios technologijos.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tiesą sakant, tiksliai net nežinoma, kada eta buvo panaudotas pirmą kartą. Visai tikėtina, kad vienokia ar kitokia forma jis buvo pasirodęs dar 6-7 mūsų eros amžiuje. Italų mokslininkas Giorgio Stabile yra įsitikinęs, kad seniausias žinomas @ yra aptinkamas prekeivio iš Florencijos Francesco Lapi siųstame laiške. Tiesa, tas @ turėjo visai kitokią reikšmę.

@ simboliu tuomet buvo žymimas svorio matavimo vienetas aroba (arroba), lygus maždaug 25 svarams. Italijoje šis simbolis tapo vienos amforos talpos vienetu. Francesco Lapi tame laiške tiesiog kalbėjo apie @ vyno kainą. Aroba yra senesnis matavimo vienetas, bet ankstesni @ simboliai nebuvo tokie išvystyti. Pavyzdžiui, vienas pavyzdys iš 1448 metų labiau primena paprastą a raidę.

Gražesnis @ aptinkamas Constantine Manasses 1345 metais rašytose chronikose. Ten @ naudojamas vietoj „amen“.

Rayus Tomlinsonas iš „BBN Technologies“ 1971 metais sugalvojo naudoti @ simbolį elektroninio pašto adresuose. Taip naudotojo vardas atskirtas nuo serverio adreso. Tai buvo pati elektroninio pašto pradžia ir tuo metu jis, kaip ir visas internetas, daugiausia tarnavo tik kompiuterių entuziastams, o ne plačiajai visuomenei. Vėliau (po kelių dešimtmečių) @ pradėtas plačiai naudoti forumuose. Tai buvo tarsi kreipinys, leidęs viešai matomą pranešimą adresuoti vienam forumo dalyviui. Na, o vėliau šis simbolis pasiekė ir socialinius tinklus.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(21)
(0)
(21)

Komentarai ()