Ar tai matote? Naująją optinę iliuziją galės išspręsti tik patys akyliausi žmonės (Foto)  (5)

Socialinius tinklus užkariavo nauja žavi optinė iliuzija – paslėptą skaičių galės pamatyti tik ribotas žmonių ratas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pastaruoju metu socialiniuose tinkluose atsiranda vis daugiau optinių iliuzijų, kurios įrodo, kad mūsų itin sudėtingas smegenis gana lengva apgauti. Nuo „Coca-Cola“ skardinės, kuri iš tikrųjų yra raudona, iki spalvą keičiančios suknelės, socialinius tinklus pastaraisiais mėnesiais užplūdo stulbinančios optinės iliuzijos, rašo „Daily Mail“.

Panašu, kad naujausias triukas, sprogdinantis socialinę žiniasklaidą, yra vienas gudriausių. Muzikologas @thefigen socialiniame tinkle „Twitter“ pasidalijo raudonai taškuoto fono vaizdu, kuriame paslėptas skaičius – keista, bet ne visi jį galės pamatyti. Spėjama, kad skaičių matys tik budrūs žmonės, o likusieji turės panaudoti didinamąjį stiklą mįslei įminti.

Iš viso daugiau nei 573 000 žmonių jau peržiūrėjo paveikslėlį ir tik keliems iš tikrųjų pavyko išsiaiškinti teisingus skaičius. Vieni vartotojai rašė, kad jiems pavyko išsiaiškinti skaičių 7, kiti pamatė skaičių 574. Tačiau teisingas atsakymas – raudoname fone yra paslėptas skaičius 571.

 

Pasak „Jackpot Joy“ generalinio direktoriaus Alexo Fagelsono, paslaptis yra pakeisti žiūrėjimo kampą pakreipiant ekraną į priekį arba atgal ir prisimerkus. Be to, Fagelsonas pažymi, kad geras būdas iššifruoti paveikslėlį būtų sumažinti jo dydį – tokiu atveju paveikslėlyje esantis skaičius taps aiškesnis.

Optinės iliuzijos atsiranda, kai mūsų smegenys ir akys bando bendrauti viena su kita paprasta kalba, tačiau interpretacija tampa šiek tiek paini. Pasak Kvinslando universiteto (Australija) mokslininkų, mokslininkai daug metų sunkiai dirbo, siekdami suprasti, kaip veikia optinės iliuzijos.

 

Tačiau tiesa ta, kad daugeliu atvejų tyrėjai iš tikrųjų nežino, kaip sąveikauja akys ir smegenys ir kodėl atsiranda optinės iliuzijos. Yra žinoma, kad mūsų akių surinkta informacija eina ilgą ir sudėtingą kelią, kol pasiekia smegenis. Tikėtina, kad šio proceso pradžioje kyla tam tikra painiava, tačiau kitos optinės iliuzijos gali būti paaiškintos sudėtingais procesais, kuriais informacija iš akių patenka į smegenis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(18)
(30)
(-12)

Komentarai (5)