Kodėl „Titanike“ nebuvo rastas nė vienas kūnas. Kur dingo laivo katastrofos aukų palaikai? (Video)  ()

Tyrėjai paneigė kitą sąmokslo teoriją, susijusią su nuskendusiu laivu.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2024-01-08 Kodėl „Titanike“ nebuvo rastas nė vienas kūnas. Kur dingo laivo katastrofos aukų palaikai? (Video)  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Nepaisant daugybės nardymų į nuskendusį „Titaniką“ nuo jo atradimo 1985 m. rugsėjį, žmonių palaikų jame nerasta, rašo „IFLScience“.

„Aš nemačiau jokių žmonių palaikų. Matėme ten drabužius, net batus, o tai rodo, kad kai kurie kūnai vis dar buvo. Tačiau mes niekada nematėme pačių palaikų“, - sakė filmo režisierius Jamesas Cameronas, 2012 metais nardęs į „Titaniką“ 33 kartus.

Šis faktas sąmokslo teoretikus veda iš proto, tačiau yra rimtų priežasčių, kodėl daugiau nei 1500 per „Titaniko“ katastrofą nuskendusių žmonių kūnai nebuvo rasti.

Svarbiausia priežastis – gelbėjimosi liemenės, kurios buvo ant skęstančio laivo keleivių ir įgulos narių. Nors liemenės šeimininkų neišgelbėjo, tačiau kūnus jos išlaikė gana ilgai. Po laivo katastrofos kilusi audra greitai pašalino kūnus iš įvykio vietos, o vandenyno srovės per pastarąjį šimtmetį palaikus nunešė dar toliau.

Kartu su nuolaužomis į dugną nugrimzdusių keleivių kūnai dingo giliavandenių gaudytojų – žuvų ir kitų organizmų – dėka. Kodėl šiuo atveju nebuvo rasti sudužusio laivo aukų griaučiai? Atsakymas į šį klausimą gali būti susijęs su gyliu.

„Problema ta, kad tam tikrame gylyje kalcio karbonato tirpimas viršija jo nusėdimo greitį. Faktas yra tai, kad giluminiame vandenyne vanduo nėra pakankamai prisotintas kalcio karbonato, kuris yra pagrindinė kaulų sudėtis. „Titaniko“ nuolaužos yra žemiau kalcio kompensacijos gylio, todėl, kai tik skaidytojai suėdė mėsą, mirusiųjų kaulai ištirpo vandenyje“, – sako gelmių tyrinėtojas Robertas Ballardas.

 

Kai kas spėja, kad atskirose nuskendusio laivo dalyse, pavyzdžiui, mašinų skyriuje, galėjo nepatepti vandens, kuriame gausu deguonies. Jis svarbus jūros gaudytojams, todėl tokiose sunkiai pasiekiamose vietose galima rasti žmonių palaikų.

Problema ta, kad praėjus 111 metų po laivo katastrofos vargu ar rasime laive identifikuojamų palaikų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(87)
(16)
(71)

Komentarai ()