Pasaulio pabaigai CNN paruoštas įrašas pakliuvo į viešumą (Video)  (4)

Televizija, kuri 24 valandas per parą transliuoja žinias, turi būti pasirengusi visiems gyvenimo atvejams. Vienas tokių – pasaulio pabaiga.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2015-01-07 Pasaulio pabaigai CNN paruoštas įrašas pakliuvo į viešumą (Video)  (4)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Beveik 30 metų tiesiogines transliacijas rengiantis kanalas padarė paskutinį įrašą, kuris skelbia, kad atėjo paskutinioji. Tačiau buvęs CNN stažuotojas paskubėjo ir jį išplatino internete, informavo naujienų portalas gazeta.pl.

Michaelis Ballabanas yra žurnalistas ir portalo „Jalopnik“, kuriame publikuojamos naujienos ir gandai apie automobilius, tinklaraštininkas. 2009 metais vaikinas stažavosi CNN, laidoje „The Situation Room“ („Situacijų kambarys“), kurią vedė Wolfas Blitzneris. Be tipiškų praktikantų pareigų, Michaelis mėgo pasikapstyti televizijos archyvuose. Jo akis užkliuvo už CNN steigėjo Tedo Turnerio palikto įrašo – „Doomsday Video“.

Viename interviu T.Turneris sakė, kad televizija yra pasiruošusi apokalipsei.

„Mes parodysime pasaulio pabaigą gyvai – ir tai bus paskutinė mūsų laida. O daina „Nearer, My God, to Thee“ („Dieve, arčiau manęs“) bus paskutinė, kurią parodysime prieš išjungdami televiziją“, – 1988 metais interviu „The New Yorker“ kalbėjo T.Turneris. Paaiškėjo, kad jis nemelavo.

„Doomsday Video“ trunka beveik minutę ir yra pritaikytas 9-ojo dešimtmečio televizoriams. Tai labai prastos kokybės įrašas. Filmas buvo sukurtas kariniam orkestrui įrašinėjant himną. T.Turneris tiesiog paprašė kariuomenės muzikantų įgroti „Nearer, My God, to Thee“.

CNN archyvuose paslėptas filmas turi specialų ženklą, reiškiantį, kad jo transliacija galima tik tuo atveju, kai bus oficialiai pranešta apie pasaulio pabaigą. Jo parodymas žiūrovams bus paskutinio dar gyvo stoties darbuotojo užduotis.

M.Ballabanas sako, kad paviešino šį įrašą be jokių konkrečių priežasčių.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(26)
(64)
(-38)

Komentarai (4)